آشنایی با یکی از یکی از مواد شیمیایی برای سالم نگه داشتن میوه
یکی از بهترین مواد غذایی برای سلامتی بدن میوه های هستند که جایگاه ویژه ای در تغذیه انسان دارند. میوه ها در رژیم غذایی سالم جایگاه ویژه ای دارند اما نکته مهم در مصرف میوه ها نبود سم و مواد شیمیایی مضر کشاورزی است. بسیاری از این سموم شیمیایی، آفت کش ها و واکس های مورد استفاده برای سلامت بدن مضر بوده و حتی سرطان زا نیز هستند.
واکس میوه چیست؟
یکی از مواد شیمیایی که برای حفظ بهتر و طولانی مدت میوه، بازار پسندی و فروش بهتر استفاده می شود واکس است. این ماده شیمیای ازموادی تشکیل شده که روغن موتور از مشتقات آن ساخته میشود. این موم یا واکس برای بدن ما بسیار خطرناک و سمی بوده و تهدید کننده سلامت و جان انسان است و در طی فرآیند انتقال موجب حذف واکس طبیعی میوه می شود. تولیدکنندگان این ماده ادعا میکنند که این واکس باکتری و قارچها را از میوه دور میکند اما واقعیت این است که این ماده با تغییر رنگ میوه ها آنها را جذاب تر کرده و خوشمزه تر جلوه داده و موجب ترغیب خریداران می شود.
تست تشخیص میوه ای که واکس خورده است
ما به شما یک تست معرفی می کنیم که به کمک آن می توان از وجود واکس بر روی میوه آگاه شوید. در این روش کافی است که آب داغ را بر روی سیب بریزید و اگر این میوه واکس خورده و سرطان زا باشد مواد سفیدی روی آن ظاهر می شود.
مواد تشکیل دهنده واکس میوه :
پس از جنجال های زیادی که در خصوص استفاده واکس و مضرات آن به وجود آمد، تولیدکنندگان مجبور شدند مواد تشکیل دهنده این ماده شیمیایی را فاش کنند که در نتیجه تحقیقات مشخص شد واکس میوه دارای ترکیبات سمی و آلرژی زا است. علاوه بر این، واکس میوه سرشار از مواد نگهدارنده، رنگ های مصنوعی و قارچ کش است که متاسفانه همه این مواد به عنوان ترکیبات سرطانزا شناخته شده اند. البته به تازگی برخی شرکتهای تولیدکننده واکسهایی را از ترکیبات طبیعی موم عسل، رزین چوب و موم نخل(از برگ درخت نخل) تولید کردهاند که همان خاصیت های ضدباکتری و قارچ را داشته و به نگهداری بهتر آن نیز کمک می کند.
نکته:
اگر به طور کلی ترجیح می دهید که هیچ ماده مصنوعی بر روی میوه هایی که میخورید وجود نداشته باشد باید هر میوه را فقط در همان فصل برداشت خریداری کنید.