1396/10/9 301

رئیس انجمن ارگانیک ایران از لزوم نصب برچسب ۱۸ رقمی سلامت و معرفی محصولات ارگانیک در آینده خبرداد.

رئیس انجمن ارگانیک ایران خبرداد

نصب کد ۱۸ رقمی برای شناسایی محصولات ارگانیک

سیدرضا نورانی در مورد آخرین وضعیت تولید و توزیع محصولات کشاورزی ارگانیک در کشور و کارهای انجام‌شده برای آشنایی مردم با محصولات ارگانیک هنگام خرید، خاطرنشان کرد: قبل از آنکه تولیدکننده‌ای محصول ارگانیک را به بازار عرضه کند، مدارک خود را به کمیسیون بازرسی انجمن ارگانیک ایران ارائه می‌دهد، تا پس از تأیید، کد ۱۸ رقمی به‌عنوان شناسه و لوگوی انجمن به تولیدکننده ارائه شود که در این کار تمام شاخصه‌ها اعم از مزرعه کشت‌شده، نوع محصول و نحوه زنجیره توزیع آن مشخص است، تا حدی که با وارد کردن کد شناسه در سایت انجمن تمام اطلاعات محصول ارگانیک قابل دسترس است. وی تأکید کرد: اگر فروشنده‌ای ادعا کرد که محصول او ارگانیک است، باید یکی از نمادهای استاندارد ارگانیک را روی محصول خود داشته باشد.

 

رئیس انجمن ارگانیک ایران با هشدار نسبت به شیوع سرطان در کشور، خاطرنشان کرد: همچنین بیماری‌های ناشناخته‌ای مانند آلزایمر، اوتیسم و... به دلیل استفاده از مواد غذایی نامناسب رخ می‌دهد که مصرف بیش از حد سموم و کود شیمیایی می‌تواند بی‌تأثیر نباشد و در نتیجه توسعه کشت و مصرف محصولات ارگانیک تا حد زیادی به‌جای آنکه برای درمان هزینه کنیم، می‌تواند در کاهش بار بیماری‌ها و زندگی سالم مؤثر باشد. وی در توضیح بیشتر این موضوع گفت:‌ در تولید محصولات ارگانیک از هیچ‌گونه کود و سم شیمیایی استفاده نمی‌شود و تنها از سموم و کودهای زیستی (بایو) یا به مفهوم دیگر سازگار با محیط‌زیست استفاده می‌شود.

 

به گفته نورانی امروزه در کشورهای اروپایی، آمریکا، کشورهای CIS و حتی خاور دور مصرف و تولید محصولات ارگانیک روبه افزایش است تا جایی که سالانه بیش از 80 میلیارد دلار گردش مالی آن است، حال آنکه سهم ما در این حوزه کمتر از یک درصد است. وی یکی دیگر از مزایای کشاورزی ارگانیک را ممنوعیت استفاده از علف‌کش‌ها، کودهای شیمیایی،‌ فرآورده‌های ژنتیکی دست‌کاری شده در هر شکل، از قبیل بذر، غذای دام و... دانست و افزود: همچنین استفاده از فاضلاب شهری و هورمون‌ها هم در تولید محصولات ارگانیک ممنوع است که همه اینها خود به خود به تولید غذای سالم کمک می‌کند.

 

رئیس انجمن ارگانیک ایران همچنین به فواید مصرف مواد غذایی ارگانیک هم اشاره کرد و افزود: این محصولات ارزش غذایی بالاتری دارند، به‌طوری‌که تا 50 درصد حاوی آنتی اکسیدان بیشتری بوده و میزان ویتامین C، کلیسیم، منیزیم، آهن و فسفر در این‌گونه مواد غذایی بیشتر است و امیدواریم دولت هم در توسعه کشت این‌گونه محصولات حمایت‌ بیشتری را انجام دهد. نورانی همچنین از تشکیل تعاونی عرضه محصولات ارگانیک خبر داد و گفت: هم‌اکنون 67 فروشگاه و 25 غرفه با همکاری سازمان میادین و میوه و تره‌بار شهرداری تهران محصولات ارگانیک را عرضه می‌کنند که بر آنها نظارت ویژه‌ای داریم.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

تسهیل اخذ مجوز احداث گلخانه در چهارمحال و بختیاری

رشد چشمگیر استفاده از فناوری مکانیزه در بخش کشاورزی در گیلان

مرگ خاموش آب های زیرزمینی

تولید ۹نوع فرومون جنسی حشرات

هشدار کارشناسان نسبت به بهره‌برداری بی‌رویه از محصولات جنگلی شمال

راه‌اندازی سامانه مانیتورینگ سموم کشاورزی در خرداد ۹۹

کشت پاییزه گندم در ۱۸ هزار هکتار از زمین‌های سیستان و بلوچستان

توسعه باغات دیم کردستان، نیازمند بیش از یک میلیون نهال

فرسایش خاک چالش اصلی بخش کشاورزی

هفتاد درصد زمین های کشاورزی کشور فاقد سند

آلودگی خاک ها و منابع این آلودگی

اولین کنفرانس کسب و کارهای کشاورزی کرمان در اسفند

خطر خشکسالی در آفریقای جنوبی برای حیوانات

خرید گندم دوروم با افزایش قیمت ۱۰ درصدی

کشت ایروپونیک زعفران در آمل

معرفی کتاب "باغبانی در دسترس"؛ باغبانی برای نابینایان

کشت فضای باز خیار و فلفل در هرمزگان ممنوع شد

تظاهرات سراسری کشاورزان اروپایی با تراکتور هایشان

تسهیل روند صدور مجوز شرکت‌های دانش بنیان در بخش کشاورزی

طارم را با زیتونش بشناسید

آشنایی با گیاه گل گندم و خواص دارویی آن

هجوم سه موج ملخ صحرایی در انتظار فارس

بررسی چالش‌های فناوری نوین باغداری هوشمند در کشاورزی

بی‌نیازی از درآمد نفت با استفاده از رشته اقتصاد کشاورزی

کشت دوم ترب بعد از برنج در تالش

اگرونیک در شبکه های اجتماعی