1396/9/16 320

نخستین برنج ارگانیک تولیدی در مزارع منطقه آزاد انزلی رونمایی و از 16 تولیدکننده این محصول تجلیل شد.

معرفی نخستین محصول برنج ارگانیک مزارع منطقه آزاد انزلی


مدیر قطب ارگانیک و عضو شورای فناوری و نوآوری ارگانیک بین الملل عصر دوشنبه در این مراسم با قدردانی از حمایت سازمان منطقه آزاد انزلی در راستای تولید محصولات ارگانیک با ارزش غذایی بالا اظهار کرد: یکی از شیوه های مهم و مورد توجه دنیا در کشاورزی، تولید محصولات ارگانیک است. محمدرضا رضاپناه با اشاره به حمایت مراکز علمی فعال در این سبک برای رساندن محصولات کشاورزی از جمله برنج به مرحله تولید افزود: خوشبختانه مزارع محدوده منطقه آزاد انزلی با حمایت های مسئولان این منطقه به خوبی در تولید برنج ارگانیک وارد عمل شده و باید این نوع برنج نه تنها در منطقه آزاد بلکه در کل کشور و کشورهای آسیای میانه به عنوان قطبی مهم در نظر گرفته شود.

 

دانشیار موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور تصریح کرد: در آخرین کنگره برگزار شده کشورهای پیشرفته ای که در کاشت و تولید برنج سبک خاصی برای خود دارند؛ معتقدند که باید تولید برنج بدون استفاده از کودهای شیمیایی را در دستور کار قرار داد. رضاپناه به برگزاری بیستمین کنگره تولید برنج ارگانیک در کشور فرانسه اشاره و خاطرنشان کرد: کشاورزان و تولیدکنندگان این محصول در منطقه آزاد انزلی با بهره گیری از علوم تحقیقاتی و آشنایی بیشتر با تولید محصولات ارگانیک می توانند به عنوان نمایندگان تولید این محصول در سطح کشور در بیستمین کنگره بین المللی حضور داشته باشند و منطقه آزاد انزلی به عنوان تولیدکننده برنج سبزبج، نه تنها به عنوان محصولی ارگانیک در کشور بلکه به عنوان قطب تولید این محصول در کشورهای حاشیه خزر و آسیای میانه معرفی شود.

 

برندسازی و بازاریابی محصولات ارگانیک در دستور کار منطقه آزاد انزلی
در ادامه این مراسم حمیدرضا مرتضایی عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد انزلی با بیان مزایای کشت ارگانیک برنج اظهار کرد: این طرح با هدف عملیاتی کردن تولید محصول برنج به منظور ایجاد منطقه الگویی و کاهش استفاده از سموم و کود شیمیایی برای حافظت از منابع آب و خاک، ارتقاء امنیت غذایی، معرفی شیوه های نوین کشاورزی، اصلاح الگوی کشت، توانمندسازی کشاورزان در راستای ارتقاء معیشت و افزایش بهره وری انجام شده است. وی با اشاره به اهمیت تولید غذای سالم به دلیل فوائد آن و افزایش درآمد حاصل از تولید افزود: در سال جاری با مشارکت 16 کشاورز در دو روستای بلسکله امام جمعه بالا محله و فشتکه اول و در فاز نخست ، بیش از پنج هکتار از اراضی زیر کشت برنج ارگانیک رفته و در سال های آینده نیز سطح زیر کشت این محصول افزایش می یابد.


وی به برنامه های منطقه آزاد انزلی برای برندسازی و بازاریابی این محصولات در کشور و همچنین صادرات به کشورهای حاشیه خزر اشاره و تاکید کرد: ضرورت کشت محصول برنج ارگانیک و همچنین نتایج آزمایشات انجام شده بر روی این محصول، بیانگر ارزش غذایی بالا ، افزایش کیفیت و افزایش برداشت محصول است. مرتضایی گفت: به طور میانگین میزان درآمد کشاورزان تولیدکننده این محصول نیز در مقایسه با سایر کشاورزان به میزان 30 درصد بیشتر بوده است. در این مراسم از 16 کشاورز برنج کار ارگانیک تقدیر شد. برنج ارگانیک محصولی است که از آغاز پرورش بذر تا برداشت محصول از شالیزار، بدون استفاده از کود و سموم شیمیایی رشد کرده و به جهت بهبود فرایند رشد محصول ، بازدهی بالا و مبارزه با آفات از زنبور تریکوگراما ، کودهای ورمی کمپوست و مبارزه بیولوژیک در راستای حفظ محیط زیست استفاده کاربردی دارد. منطقه آزاد انزلی تنها منطقه آزاد شمال کشور و در غرب استان گیلان واقع است.

منبع
ایرنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

چشمه علی و چند قنات تاریخی در شهرری خشک شدند؟

تولید ربات برای برداشت محصولات کشاورزی

استفاده از ماهواره های فضایی در کشاورزی

محصولات کم آب بر بکارید

سودجویی با نام غذای ارگانیک

معرفی گیاه گون و انواع آن

کشت محصولات ارگانیک در تربت جام افزایش یافت

مبارزه بیولوژیک برای کنترل کرم ساقه خوار برنج

خودکفایی کشاورزی و مرگ تاب آوری سرزمینی ایران

تحمیل ماشین آلات کشاورزی با قیمت بالا به کشاورزان

گروه بندی علمی گیاهان و اهمیت «رقم» در باغبانی

تدوین سند بیابان زدایی با همکاری فائو

مساحت جنگل‌های شمال روند کاهشی داشته است

سنبل آبی، یک تهدید ملی!

آموزش تولید گل و گیاه در جهاد دانشگاهی

توسعه کشت ارگانیک سیب زمینی در اردبیل

تاثیر گوجه فرنگی در سلامت قلب

نحوه کشت و کار پیاز در ایران

معرفی گیاه الفانت گراس یا علف فیل

نود درصد محصول پسته رفسنجان نابود شد

طرح توسعه کارخانه ماشین آلات کشاورزی همدان

هفت هزار شرکت تعاونی مازندران غیرفعالند

محلات؛ دومین تولید کننده گل و گیاه در کشور

شن مخصوصی که آب جوی را آشامیدنی می‌کند

برگزاری هفتمین دوره تخصصی کشت بافت گیاهی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی