1396/9/16 1886

نخستین برنج ارگانیک تولیدی در مزارع منطقه آزاد انزلی رونمایی و از 16 تولیدکننده این محصول تجلیل شد.

معرفی نخستین محصول برنج ارگانیک مزارع منطقه آزاد انزلی


مدیر قطب ارگانیک و عضو شورای فناوری و نوآوری ارگانیک بین الملل عصر دوشنبه در این مراسم با قدردانی از حمایت سازمان منطقه آزاد انزلی در راستای تولید محصولات ارگانیک با ارزش غذایی بالا اظهار کرد: یکی از شیوه های مهم و مورد توجه دنیا در کشاورزی، تولید محصولات ارگانیک است. محمدرضا رضاپناه با اشاره به حمایت مراکز علمی فعال در این سبک برای رساندن محصولات کشاورزی از جمله برنج به مرحله تولید افزود: خوشبختانه مزارع محدوده منطقه آزاد انزلی با حمایت های مسئولان این منطقه به خوبی در تولید برنج ارگانیک وارد عمل شده و باید این نوع برنج نه تنها در منطقه آزاد بلکه در کل کشور و کشورهای آسیای میانه به عنوان قطبی مهم در نظر گرفته شود.

 

دانشیار موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور تصریح کرد: در آخرین کنگره برگزار شده کشورهای پیشرفته ای که در کاشت و تولید برنج سبک خاصی برای خود دارند؛ معتقدند که باید تولید برنج بدون استفاده از کودهای شیمیایی را در دستور کار قرار داد. رضاپناه به برگزاری بیستمین کنگره تولید برنج ارگانیک در کشور فرانسه اشاره و خاطرنشان کرد: کشاورزان و تولیدکنندگان این محصول در منطقه آزاد انزلی با بهره گیری از علوم تحقیقاتی و آشنایی بیشتر با تولید محصولات ارگانیک می توانند به عنوان نمایندگان تولید این محصول در سطح کشور در بیستمین کنگره بین المللی حضور داشته باشند و منطقه آزاد انزلی به عنوان تولیدکننده برنج سبزبج، نه تنها به عنوان محصولی ارگانیک در کشور بلکه به عنوان قطب تولید این محصول در کشورهای حاشیه خزر و آسیای میانه معرفی شود.

 

برندسازی و بازاریابی محصولات ارگانیک در دستور کار منطقه آزاد انزلی
در ادامه این مراسم حمیدرضا مرتضایی عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد انزلی با بیان مزایای کشت ارگانیک برنج اظهار کرد: این طرح با هدف عملیاتی کردن تولید محصول برنج به منظور ایجاد منطقه الگویی و کاهش استفاده از سموم و کود شیمیایی برای حافظت از منابع آب و خاک، ارتقاء امنیت غذایی، معرفی شیوه های نوین کشاورزی، اصلاح الگوی کشت، توانمندسازی کشاورزان در راستای ارتقاء معیشت و افزایش بهره وری انجام شده است. وی با اشاره به اهمیت تولید غذای سالم به دلیل فوائد آن و افزایش درآمد حاصل از تولید افزود: در سال جاری با مشارکت 16 کشاورز در دو روستای بلسکله امام جمعه بالا محله و فشتکه اول و در فاز نخست ، بیش از پنج هکتار از اراضی زیر کشت برنج ارگانیک رفته و در سال های آینده نیز سطح زیر کشت این محصول افزایش می یابد.


وی به برنامه های منطقه آزاد انزلی برای برندسازی و بازاریابی این محصولات در کشور و همچنین صادرات به کشورهای حاشیه خزر اشاره و تاکید کرد: ضرورت کشت محصول برنج ارگانیک و همچنین نتایج آزمایشات انجام شده بر روی این محصول، بیانگر ارزش غذایی بالا ، افزایش کیفیت و افزایش برداشت محصول است. مرتضایی گفت: به طور میانگین میزان درآمد کشاورزان تولیدکننده این محصول نیز در مقایسه با سایر کشاورزان به میزان 30 درصد بیشتر بوده است. در این مراسم از 16 کشاورز برنج کار ارگانیک تقدیر شد. برنج ارگانیک محصولی است که از آغاز پرورش بذر تا برداشت محصول از شالیزار، بدون استفاده از کود و سموم شیمیایی رشد کرده و به جهت بهبود فرایند رشد محصول ، بازدهی بالا و مبارزه با آفات از زنبور تریکوگراما ، کودهای ورمی کمپوست و مبارزه بیولوژیک در راستای حفظ محیط زیست استفاده کاربردی دارد. منطقه آزاد انزلی تنها منطقه آزاد شمال کشور و در غرب استان گیلان واقع است.

منبع
ایرنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

بیش از هزار تن محصول از گلستان‌های گل محمدی لرستان برداشت می‌شود

پیش بینی برداشت ۱۷۰ تن توت فرنگی در رودبار

راهکار جهاد کشاورزی برای جلوگیری از سرمازدگی باغات گردو

دستیابی به نتایج خوب در زمینه پرورش گیاهان دارویی در استان مازندران

افزایش ۷ برابری مصرف کودهای فسفاته و پتاسه در کشور

پیش‌بینی برداشت ۷۰۰ تن گل‌محمدی در همدان

تولید سیستم آبیاری هوشمند برای حل مشکلات حوزه کشاورزی

نشاء مکانیزه برنج در ۴۵ درصد از شالیزارهای گیلان

توسعه سیستم های کشاورزی با تاکید بر نظام دانش و اطلاعات کشاورزی

"مزرعه زعفران شاهرود" مزرعه نوآور کشوری شد

آغاز برداشت زردآلو در سیستان و بلوچستان

راه‌اندازی بزرگترین نهالستان کشور در کشت و صنعت مغان

سیب پاک بدون باقیمانده سم و کود در مقیاس انبوه تولید شد

احداث ۵ شهرک گلخانه‌ای در گیلان

توسعه حوزه بذر و نهال با ایده‌های نوآورانه

توزیع نهال رایگان جهت اجرای پروژه‌های احیایی در جنوب کرمان

کشت مکانیزه ۱۰۰ درصد مزارع ذرت علوفه‌ای در تایباد

افتتاح و بهره برداری ۲ واحد فرآوری سیب زمینی در همدان

60 درصد کشت برنج مازندران به شکل مکانیزه است

آغاز برداشت مزارع گندم و کلزا در جیرفت

افزایش تولید و فروش بهار نارنج در گیلان

پیش بینی حدود ۲۰۰۰ تن تولید کلزا در خراسان شمالی

صرفه‌جویی ۱۰ میلیون مترمکعبی آب در کشاورزی یزد

گسترش کشت‌های گلخانه‌ای در نهاوند برای مقابله با خشک‌سالی

توسعه کشت گیاهان دارویی در خراسان شمالی با توزیع نهاده های ارزان قیمت

اگرونیک در شبکه های اجتماعی