«اویقون آکسوی » روز پنجشنبه در نشست توسعه تولیدات ارگانیک کشاوری در جمهوری آذربایجان، افزود: بر اساس آمار سال 2016 میلادی 37 هزار هکتار زمین کشاورزی زیر کشت محصولات ارگانیک ثبت شده است. وی خاطر نشان کرد : در جمهوری آذربایجان 305 تولید کننده محصولات ارگانیک فعال هستند و محصولات ارگانیک این کشور از جمله عسل ، میوه های خشک ، میوه و سبزیجات در بازارهای خارجی به فروش می رسد.
آکسوی همچنین یادآور شد: آب و هوای مساعد در جمهوری آذربایجان فرصت های خوبی برای کشت و پرورش مرکبات ایجاد می کند و این کشور باید برای معرفی محصولات تولیدی خود اقدام کند و به بازار صادراتی عرضه کند. سهم بخش کشاورزی در مجموع تولید ناخالص داخلی جمهوری آذربایجان 6.2 درصد است. آذربایجان در سالهای 1975 تا 1985 میلادی در اوج رونق کشاورزی قرار داشت و در اواسط 1980 میلادی، این جمهوری حدود 18 درصد از کل نیازهای مواد غذایی، هفت درصد محصول پنبه، 22.5 درصد از تنباکو و 21 درصد از انگور اتحادیه جماهیر شوروی سابق را تولید میکرد.
اما پس از استقلال، میزان تولید محصولات کشاورزی آذربایجان روند نزولی به خود گرفت، بهطوری که بر اساس آخرین اطلاعات موجود در مرکز آمار کمیته دولتی جمهوری آذربایجان، میزان محصولات کشاورزی تولیدشده در آذربایجان طی سالهای 1995 تا 2010 میلادی رکود جدی یافت و این کشور به سمت بهره برداری ازم منابع نفتی حرکت کرد. نگاهی به وضعیت کشاورزی کشور آذربایجان نشان میدهد که این کشور بهعلت دارا بودن زمینهای مساعد کشاورزی از قبیل اراضی مستعد و حاصلخیز، منابع آبی قابل استحصال، تنوع آب و هوایی، منابع تجدیدشونده، جنگلها، مراتع و صدها کیلومتر مرز آبی جهت استفاده قابلیت تولید در محصولاتی نظیر سبزی و صیفی، سبزیجات، غلات و پنبه دارد.