پاپی زاده در گفت و گو با خبرگزاری ایکنا با بیان اینکه کشاورزان هم مانند سایر فعالان اقتصادی نگران تورم و نوسان قیمت کالاها هستند، عنوان کرد: باید بتوانیم با راهکارهای مدرن زمینه افزایش انگیزه کشاورزان به کشت بیشتر محصولات را فراهم کنیم که یکی از ابزارهای کارآمد، معاملات آتی بورس کالاست که در صورت آموزش کشاورزان آن ها از فروش محصولشان در آینده با قیمتی واقعی و قطعی اطمینان پیدا میکنند. پاپی زاده با بیان اینکه معاملات آتی در بازارهای مالی دنیا بسیار پرطرفدار است و در بازارهای ما نیز به شکل سنتی در برخی محصولات اجرا میشود، گفت: چغندر قند یکی از محصولاتی است که از سال ها قبل به این شیوه خریداری میشده و کشاورزان پیش از تولید محصول خود را به کار خانه ها میفروشند.
وی تاکید کرد: بازار آتی بورس کالا، سازوکاری است که اگر مزایای آن برای کشاورزان از طریق رسانه ها و کارشناسان اطلاع رسانی عمومی شود، آن ها بدون نگرانی به تولید محصولات میپردازند و از طرفی کیفیت کالاها نیز ملاک تعیین قیمت میشود. این نماینده مجلس افزود: اینکه کشاورزان بدانند میتوانند در بازاری پیش از تولید محصولشان، آن را با قیمت روز و به دور از نرخ های کاذب دلالان در فصل برداشت بفروشند، بدون شک شاهد رونق تولید و معاملات بورس کالا میشویم.
به گفته پاپی زاده، کشاورز با ورود به معاملات آتی و با توجه به هزینه نهاده ها و پیشبینی هزینهها میتواند برآوردی از سود و زیان بازار داشته باشد که با ورود برخی از کشاورزان استانهای مختلف و اعلام مزایای آن، سایر کشاورزان نیز به سمت این معاملات میآیند. این نماینده مجلس در پایان گفت: هر چند شیوه خرید سلف محصولات کشاورزی انجام میشود اما با توجه به کاستی های فراوان موجود در ساختار سنتی فعلی، معاملات از طریق بورس کالا نیاز امروز بخش کشاورزی کشور است به ویژه در محصولاتی مانند گندم و برنج به سازوکاری از جنس بورس به شدت نیاز داریم.