1397/10/13 2247

دولت هند به منظور افزایش درآمد و رفاه کشاورزان خود، قصد دارد تا با راه اندازی سیستم جامع اطلاعاتی تولید و عرضه محصولات کشاورزی، امکان رصد بازار را برای کشاورزان فراهم نماید.

با هدف ساماندهی به عرضه و تقاضای محصولات:

راه اندازی سامانه رصد بازار در هندوستان برای کشاورزان


دولت هند به منظور افزایش درآمد و رفاه کشاورزان خود، قصد دارد تا با راه اندازی سیستم جامع اطلاعاتی تولید و عرضه محصولات کشاورزی، امکان رصد بازار را برای کشاورزان فراهم نماید. در این صورت کشاورزان می‌توانند در زمان کشت محصولاتشان از میزان دقیق تولید هر محصول مطلع شوند و متناسب با آن محصولات مورد نظر خود را جهت تولید انتخاب نمایند. یکی از برنامه‌های مهم دولت هند برای بهبود وضعیت اقتصادی مردم این کشور و افزایش میزان تولید، اشتغال و صادرات، حمایت از بخش کشاورزی است.

 

دولت هند قصد دارد طی ۵ سال درآمد کشاورزان هندی را به دو برابر میزان فعلی افزایش دهد. یکی از مهمترین برنامه های دولت هند برای تحقق این هدف بهبود وضعیت نظام توزیع محصولات کشاورزی است. در حال حاضر در کشور هند نظام توزیع محصولات کشاورزی با مشکلاتی مواجه است. عدم ساماندهی این نظام توزیع برای سال‌های متمادی موجب شده است شبکه‌ای از دلالان شکل بگیرند که بخش عمده سود حاصل از فعالیتهای کشاورزان را از آن خود می نمایند.

 

پیشنهاد کمیته‌های کشاورزی در هندوستان برای راه اندازی بازار جامع کشاورزی

بر همین اساس طی سال‌های اخیر دولت و کارشناسان هندی به دنبال راه اندازی روش‌هایی برای بهبود وضعیت کشاورزان خود در تولید و عرضه محصولاتشان هستند. به عنوان مثال کمیته Ashok Dalwai هند، بهبود بازاریابی محصولات کشاورزی و اصلاح نظام توزیع را نقطه اثر مهم در افزایش درآمد کشاورزان هندی اعلام کرده است؛ به نحوی که با اصلاح این موضوع سود بزرگی از فعالیت‌های کشاورزی به کشاورزان این کشور خواهد رسید. این کمیته تخصصی هندی از مسئولین دولتی درخواست کرده است به منظور بهبود وضعیت تولیدات کشاورزی ایالت‌های مختلف، سیاست واحد در قبال تولید و بازاریابی محصولات غذایی و کشاورزی را هرچه سریع‌تر تعیین کنند.

 

ایرادات فعلی نظام تولید و عرضه محصولات کشاورزی در هند

دولت هند به منظور تحقق این هدف مهم، مرکز تجارت الکترونیکی تحت عنوان E-Nam را راه‌اندازی کرده است؛ اما بررسی‌ها نشان می‌دهد به دلیل وجود ایرادات ساختاری، پروژه مذکور با نواقصی همراه شده است. گفتنی است طرح ملی e-NAM سال ۲۰۱۶ در این کشور راه‌اندازی شده و بخشی از تجارت عمده فروشی تولیدات کشاورزی در قالب آن انجام می‌شود. از جمله مشکلات این طرح می‌توان به دربرگیری محصولات خاص اشاره کرد؛ به نحوی که طبق اعلام مسئولین هندی تمامی محصولات کشاورزی تولیدی در هند در این بازارها عرضه نمی‌شوند. از سویی دیگر این بازار قابلیت پیش‌بینی وضعیت بازار محصولات کشاورزی را در کوتاه و بلند مدت فراهم نمی کند.

 

راه اندازی سامانه رصد بازار در هندوستان برای کشاورزان

به همین منظور وزارت کشاورزی هند در اطلاعیه‌ای جدید با اعلام اینکه محصولات باغی و دامی نیز به فهرست محصولات مدنظر در طرح مدیریت قیمت و تقاضا خواهند پیوست، بیان کرد: این اقدام دولت هند برای مدیریت عرضه و افزایش رفاه کشاورزان انجام خواهد شد. به عبارت دیگر در طرح جدید دولت هند، این امکان برای کشاورزان مهیا خواهد شد تا با بررسی وضعیت دقیق بازار محصولات کشاورزی برای تولید هر محصولی تصمیم‌گیری نمایند. طبق اعلام وزارت کشاورزی هند، با اجرای این طرح پیش‌بینی دولت از وضعیت عرضه و تقاضا در بازار محصولات کشاورزی این کشور دقیقا مانند پیش‌بینی اداره هواشناسی خواهد بود؛ به نحوی که هر دو هفته یکبار به صورت کامل و منظم اطلاعات بازار به کشاورزان گزارش خواهد شد.

 

رفع مشکل کمبود دوره ای محصولات کشاورزی در هند

در اکتبر سال جاری وزارت کشاورزی هند کمیته مشورتی فنی ( TAC ) را با ریاست مدیر سازمان Ashok Dalwai تشکیل داد که اعضای آن شامل نمایندگانی از وزارتخانه‌های کشاورزی، بازرگانی و برخی از ارگان های دولتی در زمینه تامین محصولات کشاورزی هستند. طبق اعلام مسئولین هندی هدف از ایجاد چنین کمیته‌ای، مدیریت بازار محصولات کشاورزی در هند است که در نظر دارد با رصد وضعیت تولید و عرضه محصولات کشاورزی، سیاست گذاری مناسبی برای بهود وضع کشاورزان انجام دهد.

 

بررسی دولت و کارشناسان هندی نشان می‌دهد بسیاری از کشاورزان هندی به منظور تولید محصولات خود در هر سال زراعی با مدل تار عنکبوتی عمل کرده و این موضوع منجر به زیان آنان در بلند مدت می‌شود. به عبارت دیگر کشاورزان همواره تمایل دارند در فصل بعدی کشت، اقدام به تولید محصولاتی نمایند که در حال حاضر قیمت بیشتری دارد؛ که این موضوع باعث افزایش عرضه و کاهش قیمت همان محصول در دوره جدید خواهد شد. به همین منظور کمیته ملی مذکور در نظر دارد تا با جمع‌آوری اطلاعات محلی، با ایجاد مراکز تهیه و تدوین اطلاعات در ایالت‌های مختلف، بروز چنین اتفاقاتی را برای کشاورزان به حداقل برساند.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی