1398/9/21 713

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قم: به جای استفاده از سموم شیمیایی، از سموم گیاهی و ترکیبات غیر شیمیایی استفاده شود.

استفاده از سموم گیاهی جهت ارتقای سلامت محصولات کشاورزی

ابوالفضل پویافر، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قم در گفت‌وگو با ایسنا:

پویافر : در راستای ارتقای سلامت محصولات کشاورزی، کشاورزان به جای استفاده از سموم شیمیایی از سموم گیاهی و ترکیبات غیر شیمیایی استفاده خواهند کرد. وی با اشاره به اجرای طرح راهبردی ارتقای سلامت محصولات کشاورزی عنوان کرد: در دستور کار این طرح هشت محصول خیار وگوجه گلخانه ای، خیار و گوجه مزرعه‌ای، سیب زمینی، پیاز، سیب و پرتقال قرار دارد که در استان قم روی محصول خیار و گوجه گلخانه‌ای اجرا می‌شود.

وی افزود: مجریان این طرح در تلاش هستند طرح مذکور را روی محصولاتی که مصرف سم بالایی دارند از قبیل پسته، زردآلو و گیلاس نیز اجرا کنند. وی در رابطه با اقدامات انجام شده در جهت طرح مورد نظر گفت: طرح کنترل تلفیقی آفات (IPM) بر استفاده از سموم گیاهی و ترکیبات غیرشیمیایی به جای سموم شیمیایی تاکید دارد؛ در راستای اجرای این طرح کارشناسانی در نقاط مختلف استان با نمونه‌برداری از محصولات، به بررسی آفات و زمان و روش مناسب برای مبارزه با آن‌ها میپردازند، رهاسازی حشرات مفید درگلخانه‌ها یکی ازاین روش هاست. وی ادامه داد: در حال حاضرآزمایشگاه‌های بررسی آفات در حال تجهیز هستند، در پی این اقدامات نمونه‌ای از محصولات سالم بسته‌بندی ودر نمایشگاه تهران عرضه شد.

پویافر مشکلات این طرح را برشمرد و بیان کرد: به دلیل گرانی تجهیزات کنترل سموم و روش‌های غیر شیمیایی مبارزه با آفات، هزینه تولید محصول سالم افزایش می‌یابد و از آنجا که باید از تفاوت قیمت جلوگیری کرد، تولید محصول سالم برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد و انگیزه وی کاهش می‌یابد.

وی در خصوص راه حل مشکل فوق پیشنهاد داد: در جهت کاهش قیمت‌ها به تجهیزات و سموم غیرشیمیایی یارانه تعلق گیرد و همچنین طبق ماده 28 آیین نامه اجرایی قانون حفظ نباتات، با نظارت بر کار کشاورزان و به خصوص محصولاتی مانند صیفی جات و سبزیجات روند تولید محصول سالم هموارتر شود.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

راهکار جهاد کشاورزی برای جلوگیری از سرمازدگی باغات گردو

دستیابی به نتایج خوب در زمینه پرورش گیاهان دارویی در استان مازندران

افزایش ۷ برابری مصرف کودهای فسفاته و پتاسه در کشور

پیش‌بینی برداشت ۷۰۰ تن گل‌محمدی در همدان

تولید سیستم آبیاری هوشمند برای حل مشکلات حوزه کشاورزی

نشاء مکانیزه برنج در ۴۵ درصد از شالیزارهای گیلان

توسعه سیستم های کشاورزی با تاکید بر نظام دانش و اطلاعات کشاورزی

"مزرعه زعفران شاهرود" مزرعه نوآور کشوری شد

آغاز برداشت زردآلو در سیستان و بلوچستان

راه‌اندازی بزرگترین نهالستان کشور در کشت و صنعت مغان

سیب پاک بدون باقیمانده سم و کود در مقیاس انبوه تولید شد

احداث ۵ شهرک گلخانه‌ای در گیلان

توسعه حوزه بذر و نهال با ایده‌های نوآورانه

توزیع نهال رایگان جهت اجرای پروژه‌های احیایی در جنوب کرمان

کشت مکانیزه ۱۰۰ درصد مزارع ذرت علوفه‌ای در تایباد

افتتاح و بهره برداری ۲ واحد فرآوری سیب زمینی در همدان

60 درصد کشت برنج مازندران به شکل مکانیزه است

آغاز برداشت مزارع گندم و کلزا در جیرفت

افزایش تولید و فروش بهار نارنج در گیلان

پیش بینی حدود ۲۰۰۰ تن تولید کلزا در خراسان شمالی

صرفه‌جویی ۱۰ میلیون مترمکعبی آب در کشاورزی یزد

گسترش کشت‌های گلخانه‌ای در نهاوند برای مقابله با خشک‌سالی

توسعه کشت گیاهان دارویی در خراسان شمالی با توزیع نهاده های ارزان قیمت

برآورد کشت ۲۶ هزار هکتار ذرت‌دانه‌ای در کرمانشاه

راه‌های رسیدن به کشاورزی تجاری چیست؟

اگرونیک در شبکه های اجتماعی