1397/1/29 2174

عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی موفق به تولید آفت‌کش گیاهی نانو کپسوله شده در نانوذرات نقره شد.

تولید قارچ‌کش گیاهی نانوکپسوله برای گیاه توت‌فرنگی

دکتر وریا ویسانی با بیان اینکه امروزه سلامت مواد غذایی نظیر میوه‌ها و سبزیجات، بسیار مورد توجه مصرف‌کنندگان قرار گرفته است، گفت: بکارگیری مواد شیمیایی ضد میکروبی در حفظ مواد خوراکی و همچنین آفت کش‌های شیمیایی در تولید میوه‌ها و سبزیجات، موجبات نگرانی مصرف‌کنندگان شده است. وی با اشاره به درخواست مصرف‌کننده مبنی بر کاهش یا دفع افزودنی‌های شیمیایی به میوه‌ها و سبزیجات، افزود: دستیابی به ترکیبات طبیعی به عنوان منبع جایگزین بجای ترکیبات شیمیایی با همان قابلیت‌های بهبود کیفیت، کاهش ضایعات و افزایش طول عمر پس از برداشت محصولات باغبانی، کاهش ضایعات انبارداری، تولید محصولات ارگانیک و غلبه بر مشکلات زیست محیطی القا شده توسط ترکیبات شیمیایی از جمله مواردی است که در این پژوهش به آن پرداخته شده است.


عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه روغن‌های فرّار منابع ضد میکروبی مناسب‌تری در حفظ مواد خوراکی و کنترل بیماری‌های انسانی نسبت به سایر مواد شیمیایی هستند، ادامه داد: معضل فرار بودن ماده مؤثره و اکسید شدن سریع اسانس‌ها و روغن‌های فرار، یکی از معضلات بکارگیری آنها است که بر این اساس در این پژوهش به دنبال راهکاری برای جلوگیری از این امر بوده‌ایم. وی با بیان اینکه کپسوله کردن اسانس به فرم نانو و میکرو کپسول باعث ایجاد توانایی رهایش کنترل شده و حفظ مواد مؤثره و همچنین افزایش تأثیر و فعالیت بیولوژیکی طولانی‌تر آن خواهد شد، اضافه کرد: در این پژوهش برای اولین بار از نانو ذرات نقره در کپسوله کردن اسانس گیاهان دارویی شوید (Anethum graveolen) و آویشن (Thymus daenensis) در راستای افزایش کارآیی و کنترل قارچ آنتراکنوز توت فرنگی (Fragaria ananassa D) استفاده شد.

 

 وی با اشاره به نتایج حاصل از این پژوهش، گفت: استفاده از نانو ذرات نقره به عنوان یک عامل آزادسازی کنترل شده (رهایش کنترل شده) برای ترکیباتی چون آفت کش‌ها و علفکش‌های بیولوژیک با منشاء گیاهی و تولید آفت‌کش با منشاء گیاهی با استفاده از اسانس گیاهان دارویی شوید و آویشن کپسوله شده در نانو ذرات نقره به عنوان جایگزین مناسب برای آفت‌کش‌های شیمیایی به دلیل عدم ایجاد مقاومت در میکروارگانیسم‌ها از جمله باکتری‌ها و قارچ‌های بیماری‌زای گیاهی از نتایج این پژوهش است.

  1. شسی دوشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۸ --- ۱۵:۰۱:۰۰

    بهترین قارچ کش گیاهی عصاره دارچین هست. دارچین را خرد کنید و توی آب بگذارید. مقدار 100 گرم دارچین در 5 لیتر آب کافیه. بعد با یک پارچه نخی عصاره را از تفاله ها جدا کنید و روی گیاه بپاشید. میتونید برای اثر بخشی بهتر از آب اکسیژنه هم استفاده کنید. ترکیب شیر (شیر معمولی توی مغازه ها) و آب اکشیژنه هم خوبه. بعضی شرکت ها عصاره دارچین و شیر و آب اکسیژنه را به عنوان قارچ کش گیاهی میفروشن!!! پول خیلی خوبی هم توشه. مواد اولیه اش هم همه جا هست. میتونید خودتون تولید کنید و بدین توی بازار

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی