1397/1/29 1786

عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی موفق به تولید آفت‌کش گیاهی نانو کپسوله شده در نانوذرات نقره شد.

تولید قارچ‌کش گیاهی نانوکپسوله برای گیاه توت‌فرنگی

دکتر وریا ویسانی با بیان اینکه امروزه سلامت مواد غذایی نظیر میوه‌ها و سبزیجات، بسیار مورد توجه مصرف‌کنندگان قرار گرفته است، گفت: بکارگیری مواد شیمیایی ضد میکروبی در حفظ مواد خوراکی و همچنین آفت کش‌های شیمیایی در تولید میوه‌ها و سبزیجات، موجبات نگرانی مصرف‌کنندگان شده است. وی با اشاره به درخواست مصرف‌کننده مبنی بر کاهش یا دفع افزودنی‌های شیمیایی به میوه‌ها و سبزیجات، افزود: دستیابی به ترکیبات طبیعی به عنوان منبع جایگزین بجای ترکیبات شیمیایی با همان قابلیت‌های بهبود کیفیت، کاهش ضایعات و افزایش طول عمر پس از برداشت محصولات باغبانی، کاهش ضایعات انبارداری، تولید محصولات ارگانیک و غلبه بر مشکلات زیست محیطی القا شده توسط ترکیبات شیمیایی از جمله مواردی است که در این پژوهش به آن پرداخته شده است.


عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه روغن‌های فرّار منابع ضد میکروبی مناسب‌تری در حفظ مواد خوراکی و کنترل بیماری‌های انسانی نسبت به سایر مواد شیمیایی هستند، ادامه داد: معضل فرار بودن ماده مؤثره و اکسید شدن سریع اسانس‌ها و روغن‌های فرار، یکی از معضلات بکارگیری آنها است که بر این اساس در این پژوهش به دنبال راهکاری برای جلوگیری از این امر بوده‌ایم. وی با بیان اینکه کپسوله کردن اسانس به فرم نانو و میکرو کپسول باعث ایجاد توانایی رهایش کنترل شده و حفظ مواد مؤثره و همچنین افزایش تأثیر و فعالیت بیولوژیکی طولانی‌تر آن خواهد شد، اضافه کرد: در این پژوهش برای اولین بار از نانو ذرات نقره در کپسوله کردن اسانس گیاهان دارویی شوید (Anethum graveolen) و آویشن (Thymus daenensis) در راستای افزایش کارآیی و کنترل قارچ آنتراکنوز توت فرنگی (Fragaria ananassa D) استفاده شد.

 

 وی با اشاره به نتایج حاصل از این پژوهش، گفت: استفاده از نانو ذرات نقره به عنوان یک عامل آزادسازی کنترل شده (رهایش کنترل شده) برای ترکیباتی چون آفت کش‌ها و علفکش‌های بیولوژیک با منشاء گیاهی و تولید آفت‌کش با منشاء گیاهی با استفاده از اسانس گیاهان دارویی شوید و آویشن کپسوله شده در نانو ذرات نقره به عنوان جایگزین مناسب برای آفت‌کش‌های شیمیایی به دلیل عدم ایجاد مقاومت در میکروارگانیسم‌ها از جمله باکتری‌ها و قارچ‌های بیماری‌زای گیاهی از نتایج این پژوهش است.

  1. شسی دوشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۸ --- ۱۵:۰۱:۰۰

    بهترین قارچ کش گیاهی عصاره دارچین هست. دارچین را خرد کنید و توی آب بگذارید. مقدار 100 گرم دارچین در 5 لیتر آب کافیه. بعد با یک پارچه نخی عصاره را از تفاله ها جدا کنید و روی گیاه بپاشید. میتونید برای اثر بخشی بهتر از آب اکسیژنه هم استفاده کنید. ترکیب شیر (شیر معمولی توی مغازه ها) و آب اکشیژنه هم خوبه. بعضی شرکت ها عصاره دارچین و شیر و آب اکسیژنه را به عنوان قارچ کش گیاهی میفروشن!!! پول خیلی خوبی هم توشه. مواد اولیه اش هم همه جا هست. میتونید خودتون تولید کنید و بدین توی بازار

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

برداشت ۲ هزار تُن «بِه» در نطنز

تخصیص ۳۶۰ هکتار از اراضی دیم تویسرکان به کشت گیاهان دارویی

الگوی کشت بین عرضه و تقاضای محصولات کشاورزی همخوانی ایجاد می‌کند

۱۵ هکتار گلرنگ در لاشار کشت شد

یک تیر و دو نشان با جذب مهندسان کشاورزی

برآورد تولید ۴۰ کیلوگرم زعفران در فامنین

آغاز کشت قراردادی گندم و جو در اراضی کشت و صنعت مغان

آغاز برداشت کنجد در آغاز برداشت کنجد در خُنجخُنج

برداشت ۶۵۰ کیلوگرم زعفران از مزارع کاشان

پیشگیری از جنگل‌ زدایی با نوآوری

توزیع بیش از ۴۱ هزار تن کود شیمیایی بین کشت و صنعت‌های خوزستان

کشت قراردادی گندم در ۱۵ هزار هکتار از اراضی بوشهر

برداشت ۶۴۰ تن چای ترش در سیستان و بلوچستان

برداشت زیتون در ۷۰ درصد از باغات گیلان

کشت زیتون مقاوم به کم‌آبی در پژوهشگاه ژنتیک

پیش بینی برداشت ۴۴ هزار تن ذرت علوفه‌ای از مزارع سمنان

افزایش ۲ برابری تولید زیتون

توسعه کشاورزی در اراضی شیب‌دار آری یا خیر؟

کشت فراسرزمینی؛ فرصت یا تهدید؟

۱۴۱ واحد گلخانه خانگی در منطقه سیستان احداث می‌شود

آغاز برداشت محصولات گلخانه ای در جنوب استان کرمان

تولید زعفران و اشتغال بیش از ۱۰ هزار نفر در تایباد

۶۲۹ هزار هکتار از اراضی خوزستان به زیر کشت پاییزه می‌رود

تولید کودهای زیستی برای ارتقای سطح عملکرد کشاورزی در کشور

ایجاد اشتغال 5 هزار نفری با تولید محصولات گلخانه ای

اگرونیک در شبکه های اجتماعی