1397/1/29 55

عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی موفق به تولید آفت‌کش گیاهی نانو کپسوله شده در نانوذرات نقره شد.

تولید قارچ‌کش گیاهی نانوکپسوله برای گیاه توت‌فرنگی

دکتر وریا ویسانی با بیان اینکه امروزه سلامت مواد غذایی نظیر میوه‌ها و سبزیجات، بسیار مورد توجه مصرف‌کنندگان قرار گرفته است، گفت: بکارگیری مواد شیمیایی ضد میکروبی در حفظ مواد خوراکی و همچنین آفت کش‌های شیمیایی در تولید میوه‌ها و سبزیجات، موجبات نگرانی مصرف‌کنندگان شده است. وی با اشاره به درخواست مصرف‌کننده مبنی بر کاهش یا دفع افزودنی‌های شیمیایی به میوه‌ها و سبزیجات، افزود: دستیابی به ترکیبات طبیعی به عنوان منبع جایگزین بجای ترکیبات شیمیایی با همان قابلیت‌های بهبود کیفیت، کاهش ضایعات و افزایش طول عمر پس از برداشت محصولات باغبانی، کاهش ضایعات انبارداری، تولید محصولات ارگانیک و غلبه بر مشکلات زیست محیطی القا شده توسط ترکیبات شیمیایی از جمله مواردی است که در این پژوهش به آن پرداخته شده است.


عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه روغن‌های فرّار منابع ضد میکروبی مناسب‌تری در حفظ مواد خوراکی و کنترل بیماری‌های انسانی نسبت به سایر مواد شیمیایی هستند، ادامه داد: معضل فرار بودن ماده مؤثره و اکسید شدن سریع اسانس‌ها و روغن‌های فرار، یکی از معضلات بکارگیری آنها است که بر این اساس در این پژوهش به دنبال راهکاری برای جلوگیری از این امر بوده‌ایم. وی با بیان اینکه کپسوله کردن اسانس به فرم نانو و میکرو کپسول باعث ایجاد توانایی رهایش کنترل شده و حفظ مواد مؤثره و همچنین افزایش تأثیر و فعالیت بیولوژیکی طولانی‌تر آن خواهد شد، اضافه کرد: در این پژوهش برای اولین بار از نانو ذرات نقره در کپسوله کردن اسانس گیاهان دارویی شوید (Anethum graveolen) و آویشن (Thymus daenensis) در راستای افزایش کارآیی و کنترل قارچ آنتراکنوز توت فرنگی (Fragaria ananassa D) استفاده شد.

 

 وی با اشاره به نتایج حاصل از این پژوهش، گفت: استفاده از نانو ذرات نقره به عنوان یک عامل آزادسازی کنترل شده (رهایش کنترل شده) برای ترکیباتی چون آفت کش‌ها و علفکش‌های بیولوژیک با منشاء گیاهی و تولید آفت‌کش با منشاء گیاهی با استفاده از اسانس گیاهان دارویی شوید و آویشن کپسوله شده در نانو ذرات نقره به عنوان جایگزین مناسب برای آفت‌کش‌های شیمیایی به دلیل عدم ایجاد مقاومت در میکروارگانیسم‌ها از جمله باکتری‌ها و قارچ‌های بیماری‌زای گیاهی از نتایج این پژوهش است.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

مزرعه کوچک با مدیریت صحیح آب در سیستان

آخرین مهلت ارسال مقاله به همایش ملی "کشت ارگانیک و ازدیاد گیاهان دارویی"

ارگانیک بودن لبنیات سنتی واقعیت ندارد

جهان از گردشگری کشاورزی بهره می‌برد

کشت ارگانیک گل‌محمدی در اراضی شیب‌دار دودانگه

دست گردو کاران کرمانی در پوست گردو

صادرات ماشین آلات کشاورزی ایرانی به امریکا و اروپا

عارضه‌ بیرون زدن ساقه غلات در کشت پاییزه براثر یخ زدن خاک

برچسب ارگانیک توت فرنگی از ادعا تا واقعیت

معرفی و نحوه کشت آرتیشو یا کنگر فرنگی

چالش های تولید گل بنفشه

حرکت آهسته در مسیر تجاری سازی گل محمدی

آشنایی با خانواده گل نیلوفر

وضعیت ناروشن ارز، توسعه و کشاورزی مکانیزه

نخستین نمایشگاه ملی برنج در گیلان برگزار می‌شود

پرورش بلدرچین در ایران تقریبا ارگانیک است

شکر سیاه ارگانیک در صومعه‌سرا

اهمیت غلات در تغذیه‌ انسان

آغاز به کار نمایشگاه بین‌المللی گل و گیاه در پارک گفت و گو

بخش کشاورزی متهم ردیف اول در بحران آب کشور

چگونگی تشخیص عسل طبیعی

جشنواره گل غلتان در خاتم یزد

گیاه زیره و خواص دارویی آن

معرفی مختصر درخت ملج

برداشت گندم از مزارع دزفول آغاز شد

اگرونیک در شبکه های اجتماعی