1397/1/29 1677

عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی موفق به تولید آفت‌کش گیاهی نانو کپسوله شده در نانوذرات نقره شد.

تولید قارچ‌کش گیاهی نانوکپسوله برای گیاه توت‌فرنگی

دکتر وریا ویسانی با بیان اینکه امروزه سلامت مواد غذایی نظیر میوه‌ها و سبزیجات، بسیار مورد توجه مصرف‌کنندگان قرار گرفته است، گفت: بکارگیری مواد شیمیایی ضد میکروبی در حفظ مواد خوراکی و همچنین آفت کش‌های شیمیایی در تولید میوه‌ها و سبزیجات، موجبات نگرانی مصرف‌کنندگان شده است. وی با اشاره به درخواست مصرف‌کننده مبنی بر کاهش یا دفع افزودنی‌های شیمیایی به میوه‌ها و سبزیجات، افزود: دستیابی به ترکیبات طبیعی به عنوان منبع جایگزین بجای ترکیبات شیمیایی با همان قابلیت‌های بهبود کیفیت، کاهش ضایعات و افزایش طول عمر پس از برداشت محصولات باغبانی، کاهش ضایعات انبارداری، تولید محصولات ارگانیک و غلبه بر مشکلات زیست محیطی القا شده توسط ترکیبات شیمیایی از جمله مواردی است که در این پژوهش به آن پرداخته شده است.


عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه روغن‌های فرّار منابع ضد میکروبی مناسب‌تری در حفظ مواد خوراکی و کنترل بیماری‌های انسانی نسبت به سایر مواد شیمیایی هستند، ادامه داد: معضل فرار بودن ماده مؤثره و اکسید شدن سریع اسانس‌ها و روغن‌های فرار، یکی از معضلات بکارگیری آنها است که بر این اساس در این پژوهش به دنبال راهکاری برای جلوگیری از این امر بوده‌ایم. وی با بیان اینکه کپسوله کردن اسانس به فرم نانو و میکرو کپسول باعث ایجاد توانایی رهایش کنترل شده و حفظ مواد مؤثره و همچنین افزایش تأثیر و فعالیت بیولوژیکی طولانی‌تر آن خواهد شد، اضافه کرد: در این پژوهش برای اولین بار از نانو ذرات نقره در کپسوله کردن اسانس گیاهان دارویی شوید (Anethum graveolen) و آویشن (Thymus daenensis) در راستای افزایش کارآیی و کنترل قارچ آنتراکنوز توت فرنگی (Fragaria ananassa D) استفاده شد.

 

 وی با اشاره به نتایج حاصل از این پژوهش، گفت: استفاده از نانو ذرات نقره به عنوان یک عامل آزادسازی کنترل شده (رهایش کنترل شده) برای ترکیباتی چون آفت کش‌ها و علفکش‌های بیولوژیک با منشاء گیاهی و تولید آفت‌کش با منشاء گیاهی با استفاده از اسانس گیاهان دارویی شوید و آویشن کپسوله شده در نانو ذرات نقره به عنوان جایگزین مناسب برای آفت‌کش‌های شیمیایی به دلیل عدم ایجاد مقاومت در میکروارگانیسم‌ها از جمله باکتری‌ها و قارچ‌های بیماری‌زای گیاهی از نتایج این پژوهش است.

  1. شسی دوشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۸ --- ۱۵:۰۱:۰۰

    بهترین قارچ کش گیاهی عصاره دارچین هست. دارچین را خرد کنید و توی آب بگذارید. مقدار 100 گرم دارچین در 5 لیتر آب کافیه. بعد با یک پارچه نخی عصاره را از تفاله ها جدا کنید و روی گیاه بپاشید. میتونید برای اثر بخشی بهتر از آب اکسیژنه هم استفاده کنید. ترکیب شیر (شیر معمولی توی مغازه ها) و آب اکشیژنه هم خوبه. بعضی شرکت ها عصاره دارچین و شیر و آب اکسیژنه را به عنوان قارچ کش گیاهی میفروشن!!! پول خیلی خوبی هم توشه. مواد اولیه اش هم همه جا هست. میتونید خودتون تولید کنید و بدین توی بازار

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

افزایش ۷ برابری مصرف کودهای فسفاته و پتاسه در کشور

پیش‌بینی برداشت ۷۰۰ تن گل‌محمدی در همدان

تولید سیستم آبیاری هوشمند برای حل مشکلات حوزه کشاورزی

نشاء مکانیزه برنج در ۴۵ درصد از شالیزارهای گیلان

توسعه سیستم های کشاورزی با تاکید بر نظام دانش و اطلاعات کشاورزی

"مزرعه زعفران شاهرود" مزرعه نوآور کشوری شد

آغاز برداشت زردآلو در سیستان و بلوچستان

راه‌اندازی بزرگترین نهالستان کشور در کشت و صنعت مغان

سیب پاک بدون باقیمانده سم و کود در مقیاس انبوه تولید شد

احداث ۵ شهرک گلخانه‌ای در گیلان

توسعه حوزه بذر و نهال با ایده‌های نوآورانه

توزیع نهال رایگان جهت اجرای پروژه‌های احیایی در جنوب کرمان

کشت مکانیزه ۱۰۰ درصد مزارع ذرت علوفه‌ای در تایباد

افتتاح و بهره برداری ۲ واحد فرآوری سیب زمینی در همدان

60 درصد کشت برنج مازندران به شکل مکانیزه است

آغاز برداشت مزارع گندم و کلزا در جیرفت

افزایش تولید و فروش بهار نارنج در گیلان

پیش بینی حدود ۲۰۰۰ تن تولید کلزا در خراسان شمالی

صرفه‌جویی ۱۰ میلیون مترمکعبی آب در کشاورزی یزد

گسترش کشت‌های گلخانه‌ای در نهاوند برای مقابله با خشک‌سالی

توسعه کشت گیاهان دارویی در خراسان شمالی با توزیع نهاده های ارزان قیمت

برآورد کشت ۲۶ هزار هکتار ذرت‌دانه‌ای در کرمانشاه

راه‌های رسیدن به کشاورزی تجاری چیست؟

4000 هکتار از مزارع کرمانشاه زیر کشت گیاهان دارویی رفته است

برداشت کلزا در جنوب کرمان آغاز شد

اگرونیک در شبکه های اجتماعی