1395/11/25 2083

واگذاری دانش فنی تولید برخی محصولات که با تلاش محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی حاصل شده طی قراردادهایی جهت تولید تجاری به تعدادی از شرکت‌های خصوصی

تجاری‌سازی دستاوردهای تحقیقاتی محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی

در مراسمی که امروز در محل سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی برگزار شد، دانش فنی تولید برخی محصولات که با تلاش محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی حاصل شده طی قراردادهایی جهت تولید تجاری به تعدادی از شرکت‌های خصوصی واگذار شد.
 
به گزارش ایسنا، در این مراسم قرارداد ارائه دانش فنی و فرمولاسیون تولید اقتصادی افزودنی فایتوبیوتیک جوجه گوشتی، امکان سنجی تقاضاهای فناوری پلاسمای سرد در صنایع غذایی و کشاورزی، توسعه بازار ماشین آلات فناوری پلاسمای سرد و توسعه دانش فنی کاربردهای فناوری پلاسمای سرد در صنایع غذایی و کشاورزی، حق استفاده و دانش فنی و فروش فرمولاسیون سموم گیاهی کشاورزی بر پایه آزادیراختین با پایداری بالا، فروش بیومس تر تغلیظ شده جلبک دونالیلا با حداقل 10 درصد ماده خشک با لابراتور نلا به امضای دکتر نیر اعظم خوش خلق سیما - رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی - و مدیران عامل شرکت های مربوطه رسید.
 
همچنین در این مراسم، تفاهم نامه ایجاد مرکز رشد واحدهای فناور زیست فناوری کشاورزی با پارک علم و فناوری گیلان امضا شد.
 
واگذاری دانش فنی و فرمولاسیون تولید اقتصادی افزودنی فایتوبیوتیک جوجه گوشتی
مدت قرارداد تحویل دانش فنی تولید این محصول که صبح امروز به امضای دکتر نیر اعظم خوش خلق سیما رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و مدیرعامل یک شرکت کشت و صنعت رسید از تاریخ احداث و راه اندازی کامل خط تولید فایتوبیوتیک جوجه گوشتی و تولید انبوه آن سه سال است و بعد از طی دوره قرارداد مالکیت دانش فنی به شرکت منتقل می‌شود. مبلغ قرارداد هم معادل 10 درصد قیمت تمام شده به ازای هر کیلوگرم تولید پس از تولید انبوه و فروش فایتوبیوتیک جوجه گوشتی در صورت سودآور بودن به ازای تولید سالانه پس از اتمام یک سال دوره تولید آزمایشی است که در مقاطع شش ماهه توسط شرکت محاسبه و به حساب پژوهشکده واریز می شود.
 
براساس تعهدات پژوهشکده فایتوبیوتیک جوجه گوشتی تولید شده در این قرارداد باید از لحاظ عملکرد، راندمان و اثرگذاری در جوجه گوشتی با نمونه های وارداتی برابری کرده و باید قابلیت جایگزینی کامل آنتی بیوتیک را جهت تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک داشته باشد. صنعت تولید گوشت مرغ در کشور با مشکلاتی نظیر ضریب تبدیل غذایی بالا، تلفات زیاد دوره پرورش و بالا بودن هزینه تولید مواجه است که همه این عوامل منجر به کاهش راندمان تولید در این صنعت شده و قیمت تمام شده گوشت تولیدی را در کشور افزایش داده است. فیتوبیوتیک‌ها یکی از جدیدترین افزودنی‌های خوراکی طیور محسوب می‌شود که بر پایه ترکیبات گیاهی فرمولاسیون و تولید می‌شوند. فایتوبیوتیک‌ها با داشتن خواص ضد میکروبی، ضد انگلی، آنتی اکسیدانی، ضد استرس، ضد التهاب و تقویت سیستم ایمنی می تواند ضریب تبدیل، وزن نهایی، مصرف خوراک و طول دوره پرورش را در صنعت طیور به طور چشمگیری بهینه نماید. فایتوبیوتیک ها همچنین با کاهش آمونیاک دفعی به محیط، افزایش تیتر واکسیناسیون میزان تلفات را به طور موثری کاهش می‌دهد. فایتوبیوتیک ها بهترین جایگزین برای آنتی بیوتیک ها در جیره غذایی طیور بوده و تولید گوشت بدون آنتی بیوتیک با استفاده از فایتوبیوتیک در صنعت طیور امکانپذیر خواهد بود. در یک دوره 45 روزه در واحدی با ظرفیت 10 هزار جوجه گوشتی با استفاده از فایتوبیوتیک در جیره غذایی به طور میانگین مبلغ 50 میلیون ریال سود خالص اضافی ناشی از افزایش راندمان نصیب پرورش دهنده جوجه گوشتی خواهد شد.
 
افزایش چشمگیر راندمان تولید در صنعت طیور کشور و کمک به تامین امنیت غذایی، کاهش مصرف آنتی بیوتیک ها در جیره غذایی طیور و متعاقبا کاهش هزینه های درمانی جامعه و تولید فایتوبیوتیک ها از منبع غنی گیاهان منابع طبیعی در کشور و صادرات این محصول و ارزآوری بیشتر، کاهش مصرف آنتی بیوتیک ها و کمک به حفظ محیط زیست، کاهش واردات و مصرف آنتی بیوتیک ها و صرفه جویی ارزی ، افزایش بهره وری از منابع طبیعی و منبع غنی گیاهان دارویی کشور و کاهش خام فروشی گیاهان دارویی و تبدیل آنها به فرآورده های با ارزش افزوده بیشتر و کمک به تحقق چشم اندازها و سیاست های کلان دولت در بهره برداری از گیاهان دارویی (سند ملی گیاهان دارویی) از جمله دستاوردهای اجرایی شدن این قرارداد است.
 
تولید صنعتی سموم گیاهی کشاورزی بر پایه آزادیراختین در کشور
تفاهم نامه واگذاری حق استفاده از دانش فنی و فروش فرمولاسیون سموم گیاهی کشاورزی بر پایه آزادیراختین صبح امروز به امضای دکتر نیراعظم خوش خلق سیما، رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و مدیرعامل یک شرکت تولید سموم رسید. مدت قرارداد از تاریخ نخستین فروش تجاری محصول موضوع قرارداد به مدت هفت سال می باشد.
 
راه‌اندازی مرکز رشد واحدهای فناوری زیست فناوری کشاورزی
مرکز رشد مشترک واحدهای فناوری زیست فناوری کشاورزی با همکاری پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و پارک علم و فناوری گیلان تاسیس می شود. موافقت نامه تاسیس، راه اندازی و راهبری این مرکز رشد صبح امروز بین دکتر نیر اعظم خوش خلق سیما -رییس پژوهشکده - و دکتر مجید متقی طلب -رییس پارک- منعقد شد. کمک به افزایش ثروت از طریق توسعه اقتصادی مبتنی بر فناوری و نوآوری، حمایت از تکمیل فرایند تبدیل ایده به محصول و تسریع در روند انتقال دانش فنی و فناوری، حمایت از ایجاد و توسعه واحدهای فناور با هدف توسعه اقتصاد دانش بنیان، تجاری سازی نتایج تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی و ایجاد زمینه جذب کارآفرینان و اشتغال دانش آموختگان در قالب واحدهای فناور بخش بیوتکنولوژی کشاورزی از جمله اهداف تاسیس این مرکز رشد مشترک اعلام شده است.
طبق قرارداد حداقل نیمی از ظرفیت استقرار در مرکز رشد به هسته‌ها و واحدهای فناور که توسط محققان پژوهشکده تاسیس می‌شوند اختصاص خواهد داشت.
 
فناوری پلاسمای سرد در صنایع غذایی و کشاورزی تجاری سازی
امروز همچنین تفاهم نامه همکاری پژوهشی و واگذاری انحصاری دانش فنی طراحی و توسعه کاربردهای فناوری پلاسمای سرد در صنایع غذایی و کشاورزی با یک شرکت دانش بنیان امضا شد که موضوع آن امکان سنجی تقاضاهای فناوری پلاسمای سرد در صنایع غذایی و کشاورزی، توسعه بازار ماشین آلات فناوری پلاسمای سرد و توسعه دانش فنی کاربردهای فناوری پلاسمای سرد در صنایع غذایی و کشاورزی است.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی