مدیرجهاد کشاورزی شاهرود با بیان اینکه توسعه کشاورزی در گرو حفظ منابع آب و خاک است، گفت: زمینه توسعه عوامل بیولوژیک در شهرستان فراهم است. محمدرضا قاسمی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان اینکه در شاهرود کار برای توسعه و تولید عوامل بیولوژیک وجود دارد، ابراز داشت: فعالیت در حوزه عوامل بیولوژیک طی سال های اخیر شروع شده و همه ساله از محل یارانه سموم منابع دولتی برای این عوامل در نظر گرفته می شود که در دسترس باغداران و زارعان شهرستان قرار دارد، این مهم ترین اقدام در راستای کاهش مصرف سموم شیمیایی به شمار می رود که با جدیت پیگیری می شود.
وی توجه به استفاده از عوامل بیولوژی و عوامل زیستی به عنوان جایگزین در مصرف برخی از سموم را مورد توجه دانست و گفت: اقدامات ویژه ای طی سال های گذشته در شاهرود انجام شد، به صورت مشخص در کرم گلوگاه انار، آگروتیسم در گوجه فرنگی و سزامیا در ذرت علوفه ای بود که جواب های خوبی را نیز در عمل مشاهده کردیم لذا این تحقیقات هم اکنون در دست تکمیل هستند.
مدیرجهاد کشاورزی شاهرود با بیان اینکه طی سال جاری بحث کشاورزی حفاظتی را به عنوان یک فاکتور مهم در زمینه عوامل بیولوژیک پیگیری می کنیم، ابراز داشت: هدف از این طرح ها رسیدن به پایداری تولید و استمرار تولید وکشاورزی سبز محسوب می شود چرا که توسعه کشاورزی در گرو استمرار فعالیت هایی است که حداکثر پایداری در منابع حیاتی اب خاک و کیفیت آنها را بتواند حفظ کند.
قاسمی افزایش سازگاری گونه های خاصی از گیاهان با شرایط خاص که در اقلیم شاهرود وجود دارد با اصلاحات و تغییرات ژنتیکی در ساختار گیاه را مورد توجه جهاد کشاورزی ذکر کرد و اظهار داشت: امروز به دنبال آن هستیم که گیاهان را با شرایط محیطی سازگارتر کنیم تا بتوانیم در سطح کشت به تولید اقتصادی مورد نظر برسیم و دراین باره اما باید بیان داشت که اصلی ترین هدف محصول تراریخته نیز بر همین اصول استوار است که در این بین اختلاف نظر و تشدد آرای فراوانی وجود دارد حال آنکه درباره درست و یا غلط بودن آن می بایست افرادی که دارای تحقیقات ژنتیک در حوزه گیاهان هستند اظهار نظر کنند.
وی افزود: امیدواریم آشنا شدن کشاورزان با تولید ارگانیک و عاری از سموم، بتواند زمینه ساز اتفاقات بهتری در کشور شود و بتوانیم با کاهش مصرف سموم و کودها شیمیایی که ممکن است عناصر باقی مانده آنها مسمومیت و بروز خطرارتی را برای مصرف کننده همراه باشد، تولید سالم را ترویج و با استمرار این فرایند به سوی تولید ارگانیک پیش رویم.
مدیر جهاد کشاورزی شاهرود همچنین ابراز داشت: بر اساس قانون پنجم که در سال ۹۴ به پایان رسید وزارت جهاد کشاورزی موظف شد میزان مصرف عوامل شیمیایی نظیر کود و سموم را به میزان ۲۵ درصد کاهش دهد و به این سمت پیش رود که با کاهش سموم حرکت به سوی محصول سالم را آغاز کند و این امر نیازمند همگرایی بیشتر مسئولان و کشاورزان است.