1398/7/19 583

محمد ابراهیم محمدی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان: حمله آفت مگس میوه مدیترانه ای در باغات استان گیلان در حال افزایش است.

کشاورزان نگران از افزایش این آفت

حمله مگس میوه مدیترانه ای به باغات شرق گیلان

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: حمله آفت مگس میوه مدیترانه ای در باغات استان گیلان در حال افزایش است و باعث ایجاد نگرانی در میان کشاورزان شده است. به گزارش ایسنا، محمد ابراهیم محمدی گفت: حمله آفت مگس میوه مدیترانه ای در باغات استان گیلان در حال افزایش است و باعث ایجاد نگرانی در میان کشاورزان شده است.

وی افزود: با توجه به افزایش این آفت به خصوص در شرق استان هشدارهای لازم در خصوص جهت کنترل و از بین بردن این آفت اعلام شده است.

محمدی با بیان اینکه آفت مگس میوه مدیترانه‏ ای آفتی مهم و دارای اهمیت اقتصادی بالاست که به بیش از ۳۰۰ گونه گیاهی مختلف خسارت می‏زند، خاطرنشان کرد: مگس میوه مدیترانه‏ ای بسیار پلی فاژ بوده و بسته به ناحیه آب و هوایی میزبان های مختلفی برای آن شناخته شده است.

وی تصریح کرد: این آفت به درختان میوه سیب، زردآلو، آوکادو، انواع مرکبات، خرمالو، انجیر، گواوا، گلابی، هلو، شلیل، به، گردو، انجیر، انار، گوجه فرنگی و ... حمله می ‏کند. مدیر حفظ نباتاب سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت:خسارت مگس میوه مدیترانه ‏ای از زمان تغییر رنگ و رسیدن میوه‏ ها آغاز می ‏شود.

وی با بیان اینکه رفتار تغذیه‏ ای مگس میوه مدیترانه‏ ای در ایام روز متفاوت است، ادامه داد: تغذیه از میوه‏ ها اغلب در اوایل صبح و اواخر بعداز ظهر انجام می ‏شود. محمدی افزود: محل تخم‏ گذاری به صورت نقاطی با رنگ متفاوت از رنگ زمینه روی میوه‏ های مورد حمله قابل مشاهده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه نسل‏ های اول آفت به هلو، زردآلو، سیب و گلابی و نسل‏ های بعدی به خرمالو و مرکبات حمله میکنند، گفت: طول دوره یک نسل این حشره بسته به شرایط آب و هوایی، از سه هفته تا سه ماه است.

وی افزود: زمستان گذرانی آفت در مناطق معتدل به صورت حشرات بالغ و یا شفیره در خاک است و در مناطق گرمسیری به صورت‏ های مختلف از تخم تا حشره‏ کامل است.

محمدی ادامه داد: مگس‏ های میوه عموما در سایبان درختان میزبان و یا مجاورت این درختان جفت‏ گیری می ‏کنند که بخش ‏های نیم‏سایه و خلاف جهت باد سایبان را انتخاب می‏ کنند بنابراین کشاورزان باید تله‏ های پروتئینی را در نزدیکی درختان میوه در بخش شرقی درخت نصب کنند.

وی قرنطینه را یکی از راه های کنترل این آفت عنوان کرد و گفت: جلوگیری از انتقال میوه‏ های آلوده به مناطقی که فاقد آلودگی است می‏تواند از انتشار آفت جلوگیری کند.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

بررسی کشت‌های تابستانه در خوزستان در شرایط کمبود آب

راه‌های مدیریت مصرف آب در روزگار کم‌آبی ‌

تولید کمپوست در خانه و کاهش کیسه‌های زباله

وضعیت تولید کُلزا در استان کرمان

راه‌اندازی اولین کارگاه تولید عرقیات گیاهی در جهرم

مزایای کمپوست‌ها در کشاورزی امروز

انواع روش‌های مبارزه با علف‌های هرز

چرا کشاورزان، مزارع را آتش می‌زنند؟

برگزاری جشنواره مجازی برداشت توت فرنگی در جویبار

کنترل اقلیم گلخانه به روشی نوین

کود ارگانیک، کشاورزی ارگانیک

پارک‌های خورشیدی فرصتی برای گرده افشان‌ها

پیش‌بینی برداشت 250 تن کلزا در نمین

عوامل مؤثر بر کارایی انرژی در گلخانه‌ها چیست؟

فواید و کاربرد کود گوسفندی چیست؟

چرا باید نارنج باقیمانده درختان سریعتر برداشت شود؟

صادرات ۲۰۰ هزار گلدان گل از نوشهر به خارج کشور

رفع مشکلات کشاورزی با سامانه پایش ماهواره‌ای و هوایی مزرعه

پیش بینی برداشت بالغ بر ۱۳۵ هزار تن برگ سبز چای در سال جاری

آفات درختان مثمر را بشناسیم

اختصاص۶٢ هکتار از اراضی شهرستان هیرمند به کشت گیاهان دارویی

یش بینی برداشت ۱۵۰ تن گل محمدی در نی‌ریز فارس

کاشت گیاهان دارویی توسط بانوان روستایی مرودشت

۲۵۰۰ هکتار از باغ‌های فرسوده هرمزگان احیا می‌شوند

فعالیتهای چهارگانه مرکز نوآوری جغرافیا در دانشگاه تهران

اگرونیک در شبکه های اجتماعی