1398/7/19 318

محمد ابراهیم محمدی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان: حمله آفت مگس میوه مدیترانه ای در باغات استان گیلان در حال افزایش است.

کشاورزان نگران از افزایش این آفت

حمله مگس میوه مدیترانه ای به باغات شرق گیلان

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: حمله آفت مگس میوه مدیترانه ای در باغات استان گیلان در حال افزایش است و باعث ایجاد نگرانی در میان کشاورزان شده است. به گزارش ایسنا، محمد ابراهیم محمدی گفت: حمله آفت مگس میوه مدیترانه ای در باغات استان گیلان در حال افزایش است و باعث ایجاد نگرانی در میان کشاورزان شده است.

وی افزود: با توجه به افزایش این آفت به خصوص در شرق استان هشدارهای لازم در خصوص جهت کنترل و از بین بردن این آفت اعلام شده است.

محمدی با بیان اینکه آفت مگس میوه مدیترانه‏ ای آفتی مهم و دارای اهمیت اقتصادی بالاست که به بیش از ۳۰۰ گونه گیاهی مختلف خسارت می‏زند، خاطرنشان کرد: مگس میوه مدیترانه‏ ای بسیار پلی فاژ بوده و بسته به ناحیه آب و هوایی میزبان های مختلفی برای آن شناخته شده است.

وی تصریح کرد: این آفت به درختان میوه سیب، زردآلو، آوکادو، انواع مرکبات، خرمالو، انجیر، گواوا، گلابی، هلو، شلیل، به، گردو، انجیر، انار، گوجه فرنگی و ... حمله می ‏کند. مدیر حفظ نباتاب سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت:خسارت مگس میوه مدیترانه ‏ای از زمان تغییر رنگ و رسیدن میوه‏ ها آغاز می ‏شود.

وی با بیان اینکه رفتار تغذیه‏ ای مگس میوه مدیترانه‏ ای در ایام روز متفاوت است، ادامه داد: تغذیه از میوه‏ ها اغلب در اوایل صبح و اواخر بعداز ظهر انجام می ‏شود. محمدی افزود: محل تخم‏ گذاری به صورت نقاطی با رنگ متفاوت از رنگ زمینه روی میوه‏ های مورد حمله قابل مشاهده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه نسل‏ های اول آفت به هلو، زردآلو، سیب و گلابی و نسل‏ های بعدی به خرمالو و مرکبات حمله میکنند، گفت: طول دوره یک نسل این حشره بسته به شرایط آب و هوایی، از سه هفته تا سه ماه است.

وی افزود: زمستان گذرانی آفت در مناطق معتدل به صورت حشرات بالغ و یا شفیره در خاک است و در مناطق گرمسیری به صورت‏ های مختلف از تخم تا حشره‏ کامل است.

محمدی ادامه داد: مگس‏ های میوه عموما در سایبان درختان میزبان و یا مجاورت این درختان جفت‏ گیری می ‏کنند که بخش ‏های نیم‏سایه و خلاف جهت باد سایبان را انتخاب می‏ کنند بنابراین کشاورزان باید تله‏ های پروتئینی را در نزدیکی درختان میوه در بخش شرقی درخت نصب کنند.

وی قرنطینه را یکی از راه های کنترل این آفت عنوان کرد و گفت: جلوگیری از انتقال میوه‏ های آلوده به مناطقی که فاقد آلودگی است می‏تواند از انتشار آفت جلوگیری کند.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

توسعه سامانه‌های نوین آبیاری ارتقاء بهره‌وری را به‌دنبال دارد

خرفه؛ غذای برتر آینده

افزایش ۱۰ برابری درآمد کشاورزان با احداث باغات در اراضی شیب‌دار

قارچ تیلاویوپسیس،‌ عامل مهم بیماری‌ نخلستان‌ها

بهره‌برداری از پیشرفته‌ترین شهرک گلخانه‌ای کشور در یزد

ضرورت بازاریابی در حوزه گیاهان دارویی

معرفی رقم جدید گیاه روغنی کاملینا

آغاز برداشت خرمای زودرس‌ در شهرستان نیکشهر

مصرف بی رویه سم در کشور به حداقل رسیده است

تولید محصولات کشاورزی ارگانیک در خراسان جنوبی

کنترل علف‌های هرز در کشاورزی ارگانیک

کتاب «مدیریت علف‌های هرز در کشاورزی پایدار» منتشر شد

یکسال در میان کلزا و گندم بکارید

حذف آفات باغات با فرومون‌های جنسی حشرات

ردیابی ویروس‌ها و سالم‌سازی پایه و ارقام زردآلو

لایروبی انهار نخلستان‌های شادگان

کارلا یا خربزه تلخ؛ گیاه ضد دیابت

سایه سنگین «سوسک حنایی» بر نخلستان‌های جنوب کرمان

آفت زدایی بیش از ۱۸ هزار هکتار از مزارع غلات ارومیه علیه سن گندم

بایدها و نبایدهای استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در کشاورزی

کارگاه آموزشی باغ انگور

احداث نخستین نهالستان مدرن تولید توت نوغان کشور در قائم‌شهر

از کشت گلخانه‌ای بدون خاک چه می‌دانید؟

محصولات ارگانیک را چگونه بشناسیم

وبینار آشنایی با بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار می‌شود

اگرونیک در شبکه های اجتماعی