1398/3/10 43

کارشناس ذخایر ژنتیکی گیاهی گفت: قطعا شناسایی و حفاظت و صیانت از این ذخایر ژنتیکی به عنوان سرمایه ملی و ظرفیت‌سازی در استفاده بهینه از آنها، نقش بسزایی در ارتقای اقتصاد کشاورزی استان خواهد داشت.

معرفی کتاب اطلس ذخایر ژنتیکی محصولات باغی خراسان


کارشناس ذخایر ژنتیکی گیاهی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی گفت: قطعا شناسایی و حفاظت و صیانت از این ذخایر ژنتیکی به عنوان سرمایه ملی و ظرفیت‌سازی در استفاده بهینه از آنها، نقش بسزایی در ارتقای اقتصاد کشاورزی استان خواهد داشت. آزیتا نخعی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در سال ۹۶ اطلس ذخایر ژنتیکی محصولات باغی خراسان جنوبی را با حمایت رییس مرکز تحقیقات تنظیم و به چاپ رساندم.

 

وی افزود: این کتاب، نسبتاً جامع و با رویکرد حفاظت از منابع ژنتیکی که هدف آن معرفی پتانسیل‌ها، ظرفیت‌ها و سیمای تنوع زیستی محصولات باغی بومی استان است، تهیه شده است. این کارشناس ذخایر ژنتیکی گیاهی با بیان اینکه در مرکز تحقیقات سعی کردیم با انتشار این کتاب، کاری ارزشمند و ماندگار را به جا بگذاریم، تصریح کرد: تحقیقات انجام شده در این کتاب در صورت تکمیل و ترویج می‌تواند پیامدهای مثبت گسترده‌ای برای سطوح مختلف کشاورزی، غذایی، دارویی و محیط زیست داشته باشد.

 

نخعی ادامه داد: این مجموعه حاصل جمع‌بندی نتایج طرح‌های تحقیقاتی چند ساله این مرکز در زمینه شناسایی و جمع‌آوری ذخایر ژنتیکی زرشک، عناب و توت و بررسی موردی محصولات دیگر از جمله انجیر، انگور، خرما و گلابی است که می‌تواند به افزایش آگاهی بهره برداران و برنامه ریزی پایه‌ای برای حفظ این منابع، کمک کند.

 

وی بیان کرد: استان خراسان جنوبی با توجه به وسعت زیاد، موقعیت خاص و استراتژیک جغرافیایی از جمله محصور شدن در بیابان‌های خشک ایران و وجود باغات بسیار قدیمی در دره‌ها و کوهپایه‌ها، دارای پتانسیل‌های با ارزشی از جمله منابع ژنتیکی گیاهی با ویژگی‌های خاص و مقاوم به تنش‌های شوری، خشکی و مواد موثره منحصر به فرد است که در طول زمان به دلایل متعدد از جمله گرایش به سمت کشت تک محصولی و ارقام تجاری برتر بسیاری از این ارقام بومی در خطر فرسایش و نابودی قرار دارد.

 

این کارشناس ذخایر ژنتیکی گیاهی تصریح کرد: زرشک، عناب، زعفران و انار از جمله مهم‌ترین تولیدات باغی استان هستند به گونه‌ای که ۹۸ درصد زرشک و ۹۵ درصد عناب کشور در این استان تولید می‌شود. نخعی ادامه داد: خراسان جنوبی مقام اول کشور را در تولید زرشک، عناب و سنجد و مقام دوم را در تولید زعفران دارا است.

 

وی یادآور شد: قطعاً شناسایی و حفاظت و صیانت از این ذخایر ژنتیکی به عنوان سرمایه ملی و ظرفیت‌سازی در استفاده بهینه از آنها، نقش بسزایی در ارتقاء اقتصاد کشاورزی استان خواهد داشت. این کارشناس ذخایر ژنتیکی گیاهی اظهار کرد: در حدود ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته طرح‌های تحقیقاتی بسیاری در مورد ذخایر ژنتیکی انجام شد، اما به صورت یک مجموعه نبود و این ایده باعث شد که این مطالب تحت یک مجموعه کامل ارائه شود.

 

نخعی با بیان اینکه این کتاب در راستای افزایش آگاهی بهره برداران و ارتقاء کشاورزی استان تالیف شد، افزود: ذخایر ژنتیکی گنجینه‌ای گرانبها در دست بشر برای دستیابی به امنیت غذایی است. وی بیان کرد: امید است این مجموعه بتواند در تحقق این امر مهم راهنمای خوبی برای محققان، مروجان، سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان بوده و با حمایت مسئولان تکمیل شود.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

احیای صنعت پرورش کرم ابریشم در آستارا

‌فرونشست ٢٩ سانتیمتری استان البرز

محبوبیت روزافزون کاربرد شن در طراحی فضای سبز و باغ خشک

شتاب گرفتن اجرای طرح‌های آبخیزداری استان بوشهر

‌جنگل های انبوه غرب ایران هم در حال بیابان شدن هستند

مهم‌ترین مشکل صنعت گلخانه ای خراسان چیست؟

۱۰ روش برای جلوگیری از سرقت گل و گیاه از باغ

حدنگاری ۷۰ درصد از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری

سمفونی آرتمیا و فلامینگو در دریاچه ارومیه

سود توت فرنگی کردستان در جیب دلال‌ها

اثرات زیانبار کودهای شیمیایی کشاورزی بر فرسایش آثار باستانی سنگی

شیوع بیماری لکه سیاه در برخی باغات مهاباد

هنوز در ترمیم خسارت سیل ابتدای کار هستیم

تاثیر کاهش ۱.۲متری تراز آب دریای خزر بر تالاب‌های شمال

ریخت‌شناسی ساختمان گل، اجزا و انواع گل

باید به سمت کشاورزی دانش بنیان حرکت کنیم

افزایش برداشت زیره سبز در گناباد

ده‌هزار کانتینر سبزی از استان البرز صادر می‌شود

آیا پیشرفت فناوری، بشر را هوشمندتر می‌کند؟

آتش سوزی کاه و کلش مزارع ایذه ادامه دارد

گل داودی گیاهی زیبا برای روزهای پاییزی

برداشت انگور یاقوتی در زابل آغاز شد

آموزش کشت هیدروپونیک توسط اتاق بازرگانی یاسوج

مگس سفید یا سفید بالک و روش های مبارزه با آن

بیست و ششمین نمايشگاه بين المللی صنايع کشاورزی، مواد غذائی، ماشين آلات و صنايع وابسته

اگرونیک در شبکه های اجتماعی