1395/11/16 2638

برخی از آنچه در این کتاب می خوانیم: کشاورزی ارگانیک؛ استانداردهای کشاورزی ارگانیک؛ وضعیت جهانی کشاورزی ارگانیک؛ نگرش مصرف‌کنندگان به محصولات ارگانیک؛ چشم‌انداز کشاورزی ارگانیک در ایران

معرفی کتاب: درآمدی بر کشاورزی ارگانیک


درآمدی بر کشاورزی ارگانیک (An Introduction to Organic Agriculture)
مؤلفین: دکتر حسین محمودی، دکتر عبدالمجید مهدوی دامغانی، دکتر هومان لیاقتی
ویراستار: دکتر علیرضا کوچکی
انتشارات: جهاد دانشگاهی مشهد
تعداد صفحات: ۲۸۸ص / وزیری
چاپ اول/ تابستان ۱۳۸۷
قیمت: ۳۲۰۰۰ریال
 
فهرست مطالب کتاب درآمدی بر کشاورزی ارگانیک
۱) کشاورزی ارگانیک: تعاریف، پیشینه و اهداف
۲) گذار به کشاورزی ارگانیک
۳) استانداردهای کشاورزی ارگانیک
۴) وضعیت جهانی کشاورزی ارگانیک
۵) نگرش مصرف‌کنندگان به محصولات ارگانیک
۶) چشم‌انداز کشاورزی ارگانیک در ایران
پیوست ۱: واژه‌نامه کشاورزی ارگانیک
پیوست ۲: برخی تارنماهای مربوط به کشاورزی ارگانیک
پیوست ۳: پیشگامان کشاورزی ارگانیک
پیوست ۴: نمونه‌هایی از برچسب کشاورزی ارگانیک در مناطق مختلف جهان
 
توصیف مختصر
از اوایل قرن بیستم، و به دنبال افزایش جهانی جمعیت، شکل‏گیری سامانه‏ای از کشاورزی، که امروز کشاورزی رایج خوانده می‏شود، نگرانی‏های گوناگونی را نسبت به پیامدهای این سامانه بر انگیخت. این دغدغه‏ها در میانه‏های سدۀ گذشته و با کاربرد بیش از حد نهاده‏های برون مزرعه‏ای، به ویژه کودها و آفت‏کش‏های شیمیایی مصنوعی، افزایش یافت و تلاش‏ها برای یافتن رهیافت‏های جایگزین شدت گرفت که در نهایت به پیدایش مفهوم کشاورزی پایدار منجر شد. کشاورزی پایدار که ریشه در سامانه‏های کشاورزی سنتی و کم‏نهاده و پای بر شانۀ فناوری‏ها و عملیات نوین بوم‏سازگار دارد، به دنبال تولید عملکرد مطلوب و در عین حال، حفظ ساختار محیط و کمینه‏سازی پیامدهای منفی فعالیت‏های کشاورزی است.
 
کشاورزی ارگانیک (زیستی)، یکی از شاخه‏های اصلی کشاورزی پایدار است و طی دو دهه‏ی اخیر با اقبال بسیاری در نقاط مختلف جهان روبرو شده است که دلیل اصلی آن را می‏توان نگرانی‏های عمومی نسبت به سلامت و ایمنی غذایی و سلامت زیست‏محیطی دانست.
 
کشاورزی پایدار و کشاورزی ارگانیک
در چند سال گذشته، بحث کشاورزی پایدار به طور عام و کشاورزی ارگانیک به طور ویژه مورد توجه ابتدا محافل دانشگاهی و سپس مجامع سیاست‏گذاری و تصمیم‏گیری کشاورزی ایران قرار گرفته است. دو پرسش‏ مهم در این رابطه وجود دارد: چرایی پرداختن به کشاورزی ارگانیک در ایران و چگونگی گذار به این سامانۀ کشاورزی. کتاب حاضر با عنایت به ضرورت طرح جدی‏تر مسالۀ کشاورزی زیستی و پاسخ دادن به این دو پرسش و ارائۀ تصویری روشن و واقع‏گرایانه، با پرهیز از نگاه جانب‏دارانه یا نفی ‏کننده، از کشاورزی زیستی تهیه شده است.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

توسعه تولید رزبری‌ها و بلوبری در گیلان

طرح‌های آبیاری نوین در اراضی کشاورزی خراسان شمالی آماده بهره برداری است

برداشت ۳۶۵۰ تن شلغم از مزارع شهرستان خاش

راهکاری برای بحران کمبود آب

برآورد تولید 6500 تن تخمه‌سنقری

تجهیز ۶۴٠ هکتار از زمین های کشاورزی خاش به سیستم های نوین آبیاری

خوی قطب اول تولید گردوی پیوندی در کشور

کشت کلزا در ۱۳۰۰ هکتار ار اراضی چهارمحال و بختیاری

استفاده از عصاره‌های گیاهی برای جلوگیری از پوسیدگی محصولات کشاورزی

تولید سیب در کهگیلویه و بویراحمد از ۱۲۰ هزار تن فراتر خواهد رفت

کردستان رتبه دوم کشوری در تولید انگور دیم

ضدعفونی کردن خاک با استفاده از نور خورشید

گردوی رودبار برندی معتبر برای گردوهای گیلان

طرح توسعه گلخانه‌ها در کشور به 21 هزار هکتار رسیده است

پیش‌بینی برداشت ۲۲۰ هزار تن ذرت علوفه‌ای در چهارمحال و بختیاری

تلاش برای تولید گندمی خاص برای جلوگیری از سرطان

لایروبی انهار سنتی برای آبرسانی به یک میلیون نخل بارور شادگان

تجهیز ۵۰ درصد از اراضی کشاورزی زنجان به آبیاری تحت فشار

رهاسازی زنبور براکن برای مقابله با کرم غوزه پنبه در مزارع داراب

پیش‌بینی برداشت ۲۳۵ هزار تن محصول از نخلستان‌های خوزستان

پیش‌بینی برداشت بیش از ۴۰ هزار تن خربزه در مشهد

افتتاح ١١ طرح آب و خاک بخش کشاورزی در شهرستان هیرمند

اختصاص ۵۴۰۰ هکتار از اراضی تایباد به کشت پسته

راهکارهای یک استاد دانشگاه برای کشت پاییزه در مازندران

افزایش دو برابری کشت سویا در استان اردبیل

اگرونیک در شبکه های اجتماعی