1395/11/16 2907

برخی از آنچه در این کتاب می خوانیم: کشاورزی ارگانیک؛ استانداردهای کشاورزی ارگانیک؛ وضعیت جهانی کشاورزی ارگانیک؛ نگرش مصرف‌کنندگان به محصولات ارگانیک؛ چشم‌انداز کشاورزی ارگانیک در ایران

معرفی کتاب: درآمدی بر کشاورزی ارگانیک


درآمدی بر کشاورزی ارگانیک (An Introduction to Organic Agriculture)
مؤلفین: دکتر حسین محمودی، دکتر عبدالمجید مهدوی دامغانی، دکتر هومان لیاقتی
ویراستار: دکتر علیرضا کوچکی
انتشارات: جهاد دانشگاهی مشهد
تعداد صفحات: ۲۸۸ص / وزیری
چاپ اول/ تابستان ۱۳۸۷
قیمت: ۳۲۰۰۰ریال
 
فهرست مطالب کتاب درآمدی بر کشاورزی ارگانیک
۱) کشاورزی ارگانیک: تعاریف، پیشینه و اهداف
۲) گذار به کشاورزی ارگانیک
۳) استانداردهای کشاورزی ارگانیک
۴) وضعیت جهانی کشاورزی ارگانیک
۵) نگرش مصرف‌کنندگان به محصولات ارگانیک
۶) چشم‌انداز کشاورزی ارگانیک در ایران
پیوست ۱: واژه‌نامه کشاورزی ارگانیک
پیوست ۲: برخی تارنماهای مربوط به کشاورزی ارگانیک
پیوست ۳: پیشگامان کشاورزی ارگانیک
پیوست ۴: نمونه‌هایی از برچسب کشاورزی ارگانیک در مناطق مختلف جهان
 
توصیف مختصر
از اوایل قرن بیستم، و به دنبال افزایش جهانی جمعیت، شکل‏گیری سامانه‏ای از کشاورزی، که امروز کشاورزی رایج خوانده می‏شود، نگرانی‏های گوناگونی را نسبت به پیامدهای این سامانه بر انگیخت. این دغدغه‏ها در میانه‏های سدۀ گذشته و با کاربرد بیش از حد نهاده‏های برون مزرعه‏ای، به ویژه کودها و آفت‏کش‏های شیمیایی مصنوعی، افزایش یافت و تلاش‏ها برای یافتن رهیافت‏های جایگزین شدت گرفت که در نهایت به پیدایش مفهوم کشاورزی پایدار منجر شد. کشاورزی پایدار که ریشه در سامانه‏های کشاورزی سنتی و کم‏نهاده و پای بر شانۀ فناوری‏ها و عملیات نوین بوم‏سازگار دارد، به دنبال تولید عملکرد مطلوب و در عین حال، حفظ ساختار محیط و کمینه‏سازی پیامدهای منفی فعالیت‏های کشاورزی است.
 
کشاورزی ارگانیک (زیستی)، یکی از شاخه‏های اصلی کشاورزی پایدار است و طی دو دهه‏ی اخیر با اقبال بسیاری در نقاط مختلف جهان روبرو شده است که دلیل اصلی آن را می‏توان نگرانی‏های عمومی نسبت به سلامت و ایمنی غذایی و سلامت زیست‏محیطی دانست.
 
کشاورزی پایدار و کشاورزی ارگانیک
در چند سال گذشته، بحث کشاورزی پایدار به طور عام و کشاورزی ارگانیک به طور ویژه مورد توجه ابتدا محافل دانشگاهی و سپس مجامع سیاست‏گذاری و تصمیم‏گیری کشاورزی ایران قرار گرفته است. دو پرسش‏ مهم در این رابطه وجود دارد: چرایی پرداختن به کشاورزی ارگانیک در ایران و چگونگی گذار به این سامانۀ کشاورزی. کتاب حاضر با عنایت به ضرورت طرح جدی‏تر مسالۀ کشاورزی زیستی و پاسخ دادن به این دو پرسش و ارائۀ تصویری روشن و واقع‏گرایانه، با پرهیز از نگاه جانب‏دارانه یا نفی ‏کننده، از کشاورزی زیستی تهیه شده است.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

سیستان و بلوچستان دارای رتبه برتر در سرمایه‌گذاری کشاورزی

راهکار جلوگیری از سرمازدگی درختان جوان زیتون چیست؟

کشت بیش از ٢۴ هزار هکتار محصولات سبزی و صیفی در سیستان وبلوچستان

رتبه‌ی اول کشوری جهادکشاورزی ایلام در جذب اعتبارات مکانیزاسیون

۱۴۰ گونه گیاه آپارتمانی از مرودشت صادر می‌شود

سطح زیر کشت کاملینای مرودشت به ۲۳۰ هکتار رسید

بایدها و نبایدهای استفاده از کودهای شیمیایی

کشت مکانیزه گیاهان دارویی در شهرستان میرجاوه

تجهیز ۶۸ هکتار از اراضی استان زنجان به آبیاری نوین

سالانه ۳۰۰۰ تن "قارچ" در کرمانشاه تولید می‌شود

کشت گندم به روش کف کار در اراضی کشاورزی مرودشت

مصرف کم کودهای شیمیایی توسط کشاورزان خراسان شمالی

مبارزه با آفات و علف‌های هرز مزارع بروجرد در سطح ۱۱۵ هزار هکتار

نوسازی تجهیزات ۷ هزار هکتار از اراضی زیر دست دو سد بزرگ استان مرکزی

توسعه و هوشمندسازی سامانه‌های مدیریتی در گلخانه‌ها

وبینار «کشاورزی شهری» برگزار می‌شود

برداشت ١۶٠٠ تن مرکبات از باغات شهرستان فنوج

کشت محصولات ارگانیک در مجموعه ۲ هکتاری دانشگاه زنجان

کدام استان رتبه نخست تولیدات گلخانه‌ای در کشور را دارد؟

مرمت و بازسازی ١٠ رشته قنات در شهرستان لاشار

سالانه ۱۰۰۰ تن قارچ دکمه ای در بابل تولید می شود

کشت صیفی‌جات خارج از فصل در ١۵٠٠ هکتار در شهرستان راسک

تکثیر خرما به روش کشت بافت

پیشنهاد مشاغل سبز به جویندگان کار و فارغ التحصیلان

تجهیز ۵۰۷ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان غربی به آبیاری تحت فشار

اگرونیک در شبکه های اجتماعی