1395/11/16 838

برخی از آنچه در این کتاب می خوانیم: کشاورزی ارگانیک؛ استانداردهای کشاورزی ارگانیک؛ وضعیت جهانی کشاورزی ارگانیک؛ نگرش مصرف‌کنندگان به محصولات ارگانیک؛ چشم‌انداز کشاورزی ارگانیک در ایران

معرفی کتاب: درآمدی بر کشاورزی ارگانیک


درآمدی بر کشاورزی ارگانیک (An Introduction to Organic Agriculture)
مؤلفین: دکتر حسین محمودی، دکتر عبدالمجید مهدوی دامغانی، دکتر هومان لیاقتی
ویراستار: دکتر علیرضا کوچکی
انتشارات: جهاد دانشگاهی مشهد
تعداد صفحات: ۲۸۸ص / وزیری
چاپ اول/ تابستان ۱۳۸۷
قیمت: ۳۲۰۰۰ریال
 
فهرست مطالب کتاب درآمدی بر کشاورزی ارگانیک
۱) کشاورزی ارگانیک: تعاریف، پیشینه و اهداف
۲) گذار به کشاورزی ارگانیک
۳) استانداردهای کشاورزی ارگانیک
۴) وضعیت جهانی کشاورزی ارگانیک
۵) نگرش مصرف‌کنندگان به محصولات ارگانیک
۶) چشم‌انداز کشاورزی ارگانیک در ایران
پیوست ۱: واژه‌نامه کشاورزی ارگانیک
پیوست ۲: برخی تارنماهای مربوط به کشاورزی ارگانیک
پیوست ۳: پیشگامان کشاورزی ارگانیک
پیوست ۴: نمونه‌هایی از برچسب کشاورزی ارگانیک در مناطق مختلف جهان
 
توصیف مختصر
از اوایل قرن بیستم، و به دنبال افزایش جهانی جمعیت، شکل‏گیری سامانه‏ای از کشاورزی، که امروز کشاورزی رایج خوانده می‏شود، نگرانی‏های گوناگونی را نسبت به پیامدهای این سامانه بر انگیخت. این دغدغه‏ها در میانه‏های سدۀ گذشته و با کاربرد بیش از حد نهاده‏های برون مزرعه‏ای، به ویژه کودها و آفت‏کش‏های شیمیایی مصنوعی، افزایش یافت و تلاش‏ها برای یافتن رهیافت‏های جایگزین شدت گرفت که در نهایت به پیدایش مفهوم کشاورزی پایدار منجر شد. کشاورزی پایدار که ریشه در سامانه‏های کشاورزی سنتی و کم‏نهاده و پای بر شانۀ فناوری‏ها و عملیات نوین بوم‏سازگار دارد، به دنبال تولید عملکرد مطلوب و در عین حال، حفظ ساختار محیط و کمینه‏سازی پیامدهای منفی فعالیت‏های کشاورزی است.
 
کشاورزی ارگانیک (زیستی)، یکی از شاخه‏های اصلی کشاورزی پایدار است و طی دو دهه‏ی اخیر با اقبال بسیاری در نقاط مختلف جهان روبرو شده است که دلیل اصلی آن را می‏توان نگرانی‏های عمومی نسبت به سلامت و ایمنی غذایی و سلامت زیست‏محیطی دانست.
 
کشاورزی پایدار و کشاورزی ارگانیک
در چند سال گذشته، بحث کشاورزی پایدار به طور عام و کشاورزی ارگانیک به طور ویژه مورد توجه ابتدا محافل دانشگاهی و سپس مجامع سیاست‏گذاری و تصمیم‏گیری کشاورزی ایران قرار گرفته است. دو پرسش‏ مهم در این رابطه وجود دارد: چرایی پرداختن به کشاورزی ارگانیک در ایران و چگونگی گذار به این سامانۀ کشاورزی. کتاب حاضر با عنایت به ضرورت طرح جدی‏تر مسالۀ کشاورزی زیستی و پاسخ دادن به این دو پرسش و ارائۀ تصویری روشن و واقع‏گرایانه، با پرهیز از نگاه جانب‏دارانه یا نفی ‏کننده، از کشاورزی زیستی تهیه شده است.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

برگزاری همایش ملی "زراعت، گیاهپزشکی و بیوتکنولوژی"

کشاورزان جنوب کرمان از کشت پیاز خودداری کنند

معرفی شبدر سفید و نحوه کشت آن

گیاه دارویی بارهنگ برای درمان سرفه

بیمه ماشین آلات کشاورزی تخفیف 30درصدی خورد

کتاب "گیاهان صنعتی" وارد بازار نشر شد

راه اندازی سامانه رصد بازار در هندوستان برای کشاورزان

کشاورزی بدون استفاده از خاک در صد سال آینده

پرورش نشای آنغوزه برای نخستین بار در کشور

تحویل حجمی آب کشاورزی با رعایت کارکرد مجاز

پنج سال فاصله تا بروز فاجعه عمومی آب در کشور

لزوم سرمایه گذاری در تولید عطر گل نرگس

پرورش‌ ماهی در مخازن سدهای تامین آب آشامیدنی ممنوع است

ساخت دهکده گیاهان دارویی استان خراسان جنوبی

کاشت زعفران به روش ایروپونیک برای اولین بار در کاشمر

یازدهمین نمایشگاه محصولات غذایی ارگانیک

ایران چهل‌وسومین تولیدکننده ارگانیک/ دولت باید به کشاورزان ارگانیک یارانه بدهد

محصولات سالم کد ۱۶ رقمی می گیرند

هرس درختان برگریز ضرورتی ندارد!

ابداع ربات مزرعه دار مجهز به هوش مصنوعی

معرفی شاه بلوط هندی

ثبت جهانی انگور ملایر در فهرست میراث جهانی کشاورزی

به داد اراضی شمال برسید

برداشت 63 هزار هکتار از مزارع راتون مازندران

کاشت و مراقبت از گل میخک

اگرونیک در شبکه های اجتماعی