1395/11/16 3068

برخی از آنچه در این کتاب می خوانیم: کشاورزی ارگانیک؛ استانداردهای کشاورزی ارگانیک؛ وضعیت جهانی کشاورزی ارگانیک؛ نگرش مصرف‌کنندگان به محصولات ارگانیک؛ چشم‌انداز کشاورزی ارگانیک در ایران

معرفی کتاب: درآمدی بر کشاورزی ارگانیک


درآمدی بر کشاورزی ارگانیک (An Introduction to Organic Agriculture)
مؤلفین: دکتر حسین محمودی، دکتر عبدالمجید مهدوی دامغانی، دکتر هومان لیاقتی
ویراستار: دکتر علیرضا کوچکی
انتشارات: جهاد دانشگاهی مشهد
تعداد صفحات: ۲۸۸ص / وزیری
چاپ اول/ تابستان ۱۳۸۷
قیمت: ۳۲۰۰۰ریال
 
فهرست مطالب کتاب درآمدی بر کشاورزی ارگانیک
۱) کشاورزی ارگانیک: تعاریف، پیشینه و اهداف
۲) گذار به کشاورزی ارگانیک
۳) استانداردهای کشاورزی ارگانیک
۴) وضعیت جهانی کشاورزی ارگانیک
۵) نگرش مصرف‌کنندگان به محصولات ارگانیک
۶) چشم‌انداز کشاورزی ارگانیک در ایران
پیوست ۱: واژه‌نامه کشاورزی ارگانیک
پیوست ۲: برخی تارنماهای مربوط به کشاورزی ارگانیک
پیوست ۳: پیشگامان کشاورزی ارگانیک
پیوست ۴: نمونه‌هایی از برچسب کشاورزی ارگانیک در مناطق مختلف جهان
 
توصیف مختصر
از اوایل قرن بیستم، و به دنبال افزایش جهانی جمعیت، شکل‏گیری سامانه‏ای از کشاورزی، که امروز کشاورزی رایج خوانده می‏شود، نگرانی‏های گوناگونی را نسبت به پیامدهای این سامانه بر انگیخت. این دغدغه‏ها در میانه‏های سدۀ گذشته و با کاربرد بیش از حد نهاده‏های برون مزرعه‏ای، به ویژه کودها و آفت‏کش‏های شیمیایی مصنوعی، افزایش یافت و تلاش‏ها برای یافتن رهیافت‏های جایگزین شدت گرفت که در نهایت به پیدایش مفهوم کشاورزی پایدار منجر شد. کشاورزی پایدار که ریشه در سامانه‏های کشاورزی سنتی و کم‏نهاده و پای بر شانۀ فناوری‏ها و عملیات نوین بوم‏سازگار دارد، به دنبال تولید عملکرد مطلوب و در عین حال، حفظ ساختار محیط و کمینه‏سازی پیامدهای منفی فعالیت‏های کشاورزی است.
 
کشاورزی ارگانیک (زیستی)، یکی از شاخه‏های اصلی کشاورزی پایدار است و طی دو دهه‏ی اخیر با اقبال بسیاری در نقاط مختلف جهان روبرو شده است که دلیل اصلی آن را می‏توان نگرانی‏های عمومی نسبت به سلامت و ایمنی غذایی و سلامت زیست‏محیطی دانست.
 
کشاورزی پایدار و کشاورزی ارگانیک
در چند سال گذشته، بحث کشاورزی پایدار به طور عام و کشاورزی ارگانیک به طور ویژه مورد توجه ابتدا محافل دانشگاهی و سپس مجامع سیاست‏گذاری و تصمیم‏گیری کشاورزی ایران قرار گرفته است. دو پرسش‏ مهم در این رابطه وجود دارد: چرایی پرداختن به کشاورزی ارگانیک در ایران و چگونگی گذار به این سامانۀ کشاورزی. کتاب حاضر با عنایت به ضرورت طرح جدی‏تر مسالۀ کشاورزی زیستی و پاسخ دادن به این دو پرسش و ارائۀ تصویری روشن و واقع‏گرایانه، با پرهیز از نگاه جانب‏دارانه یا نفی ‏کننده، از کشاورزی زیستی تهیه شده است.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

پیش‌بینی ۵ مرکز خرید گندم از کشاورزان ملایری

مهم‌ترین آفات و بیماری‌ باغات و محصولات زنجان کدام است؟

ظهور خوشه طلایی برنج در ۶ شهرستان گیلان

برگزاری سومین جشنواره گیلاس در ولیدر طارم

خودکفایی در تولید پهپادهای کشاورزی با تلاش نخبگان دانشگاهی

برداشت کلزا از قطب کشاورزی این محصول در خراسان رضوی آغاز شد

درخشش خوشه‌های طلایی برنج در املش

برگزاری رویداد انتقال تجارب نوآوری‌های کشاورزی

کرمانشاه محل رویش ۱۲۰۰ گونه گیاهی

۷۰ درصد گل‌های شاخه بریده تولید همدان سوپرممتاز هستند

۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی لرستان تحت پوشش آبیاری تحت فشار قرار می‌گیرد

کلنگ‌زنی و افتتاح ۲ طرح گلخانه هیدروپونیک سبزی و صیفی و مزرعه اسطوخودوس در فامنین

حل معمای رشد و سلامت گیاهان توسط دانشمندان استنفورد

۲ طرح گلخانه‌ای و آبیاری تحت فشار قابل افتتاح اسدآباد در هفته جهاد کشاورزی

پایداری تولید با کشاورزی دانش بنیان محقق خواهد شد

بهره‌برداری از ۵ طرح کشاورزی و آب و خاک در بم

سومین مرحله آبگذاری اراضی شالیزارهای مناطق مرکزی گیلان

گایکان؛ روستای گُل ایران

احداث مزرعه ۲ هکتاری اسطوخودوس در فامنین

آموزش پرورش گیاهان آپارتمانی در منزل

افزایش تولید و کاهش مصرف کود در کشت هیدروپونیک توت‌فرنگی با کمک نانوحباب‌ساز

افزایش بیش از ۱۵ هزار تنی خرید گندم در رامشیر

بیش از هزار تن محصول از گلستان‌های گل محمدی لرستان برداشت می‌شود

پیش بینی برداشت ۱۷۰ تن توت فرنگی در رودبار

راهکار جهاد کشاورزی برای جلوگیری از سرمازدگی باغات گردو

اگرونیک در شبکه های اجتماعی