سورمه صحرایی گیاهی است همیشه سرسبز که چنانچه بدان توجه کافی شود میتواند بهویژه در تابستان و پاییز که اکثر گیاهان از بین میرود پروتئین زیاد و علوفه آبداری تولید نماید.
از انواع گیاه سورمه صحرایی در نقاط مختلف خشک دنیا مانند آفیقای جنوبی و استرالیا جهت احداث چراگاه و برخی اوقات در شمال آفریقا جهت تهیهی علوفه ی سبز در خاکهایشور استفاده مینمایند. نوع سورمه صحرایی (Atriplex halimus L) را میتوان در مناطقی که بارندگی سالیانهی بین ۲۵ - ۲۰ میلیمتر دارند و در نواحیای که میزان بارندگی آن بیش از ۶۰۰ میلیمتر میباشد کشت نمود. انواع سورمه صحرایی (Atriplex sp) را میتوان بهصورت چراگاه مورد استفاده قرار داد. شاخههای جوان این گیاه بسیار خوشخوراک بوده و از نظر مواد غذایی میتوان آنرا با یونجه مقایسه نمود.
سورمه صحرایی (Atriplex sp) گیاهی است که همیشه سرسبز است و چنانچه بدان توجه کافی شود میتواند بهویژه در تابستان و پاییز که اکثر گیاهان از بین میروند پروتئین زیاد و علوفه آبداری تولید نماید. در برخی مواقع میزان ویتامین A این گیاه در یک گرم حتی به بیش از ۳۵ میلیگرم میرسد. ریشههای این نبات راست و عمیق است و گاهی نیز به عمق چهار متر میرسد. شاخ و برگ این نبات با گسترش زیادی که دارد بهصورت درختچهای درآمده مانع جریان آب میشود. چون شاخ و برگ این گیاه زیاد بزرگ میشود بههمین جهت بایستی شاخههای اضافی جهت تعلیف چیده شوند. جهت احداث چراگاههای این گیاه در صحرا باید واریتههای خوابیده را انتخاب نمود تا احشام بهخوبی بتوانند آنرا چرا نمایند.
Atriplex verruciferum
این گونه از سورمهی صحرایی گیاهی است با ریشههای قوی، قاعدهی چوبی، ساقهی نسبتا کوتاه، برگ های ضخیم و تخم مرغی شکل که در ظاهر به علت چرای مفرط گسترده به نظر میرسد. این گیاه به میزان فراوانی در برخی زمینهای شور شمال غربی ایران (آذربایجان، دشت قزوین و اراک) رشد میکند. Atriplex verruciferum گیاهی است ویژهی نواحی شور (Halophilous) که اغلب با بونو (Aeleuropus sp) همراه بوده تقریبا در تمام مدت سال مورد چرا قرار میگیرد.چنانچه بتوان بذر بونو را به دست آورد میتوان آنرا مخلوط با سورمه صحرایی و حتی شبدر توتفرنگی (Trifolium fragiferum) در زمینهای بسیار شور مناطق نیمه جلگهای کشت نمود.
مقاله اختصاصی گروه تدوین محتوای اگرونیک استفاده از این مطلب و انتشار آن، با ذکر نام اگرونیک و درج لینک www.agronic.ir بلامانع می باشد.
32519
4092
13510
1781
4765
1752
3026
8252
4059
9560
نظر شما
پرطرفدارترین مطالب امروز
اگرونیک در شبکه های اجتماعی