علیرضا نوروزیان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در حال حاضر ۱۵۰۰ گونه گیاهی در استان شناسایی شده که از این میزان ۳۰۰ گونه قابلیت فراوری برای استفاده از مواد موثره آنها جهت ساخت دارو ارزیابی شده است. وی با اشاره به اینکه استان قزوین با پیشینه دو هزار و ۵۰۰ ساله در زمینه گیاهان دارویی بعنوان یک اکوتن طبیعی در جهان مطرح می باشد اظهار داشت: در این راستا، ایستگاه تحقیقات زرآباد واقع در روستای زرآباد بخش الموت شرقی تاکنون توانسته حدود ۴۰ گونه گیاهی بومی منطقه را بصورت کلکسیون نگهداری کند. نوروزیان گونههای گیاهی مطرح در منطقه را، گل گاوزبان، شیرین بیان، انواع گون، بابونه و زالزالک «زردولیک» ذکر کرد.
کارشناس مسئول محصولات ارگانیک سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت : بر اساس مطالعات انجام شده از میزان اسانس موجود در برداشتهای این گیاهان در منطقه؛ از لحاظ فرم رویشی ۴۴ گونه علفی، ۸ گونه درختی، ۶ گونه درختچه ای و ۷ گونه بوتهای در استان وجود دارد. نوروزیان تصریح کرد: بر اساس ارزیابیهای انجامشده بر مصارف گونه های گیاهی استان؛ ۲۵ درصد بصورت گل و برگ، ۱۲ درصد بصورت ساقه، ۳۳ درصد پوست و ریشه و ۳۰ درصد نیز از میوه آنها استفاده می شود. وی خاطر نشان کرد: از گیاهان دارویی بهجهت تولید داروهایی به منظور برخی بیماریها مانند تیرویید، جهاز هاضمه و سرماخوردگی و دیگر بیماریها استفاده می شود.
وی یاد آورشد: در همین راستا؛ بمنظور آشنایی بیشتر کارکنان و بهره برداران بخش کشاورزی با همکاری معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان، نمایشگاهی در زمینه داروهای کیاهی و شیمیایی و همچنین داروهای دست سازی که توسط عده ای از فروشگاههای عطاری به فروش میرسد و توسط این معاونت توقیف شده به مدت دو روز در محل سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین برگزار و در معرض دید قرار گرفت.