عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: موسیر ایرانی از گیاهان اندمیک کشور است. پروین رامک در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، اظهار کرد: موسیر ایرانی یکی از گیاهان اندمیک ایران است که به لحاظ خواص و مصارف خوراکی نزدیکترین گونه به سیر محسوب می شود.
وی ادامه داد: در ایران از دیرباز موسیر دارای مصارف خوراکی متعددی بوده و به عنوان چاشنی در تهیه چاشنی، ترشی و یا معطر و ضدعفونی کردن دوغ و ماست استفاده می شود. رامک افزود: همچنین در طب سنتی ایران برای درمان روماتیسم و کاهش التهاب مفاصل، هضم کننده غذا، اشتهاآور و... به کار برده می شده است.
این پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ادامه داد: موسیر ایرانی غنی از عناصر معدنی مانند آهن، مس، روی، منگنز، پتاسیم و... بوده و به لحاظ تغذیه ای، پیاز موسیر از ارزش بالایی برخوردار است. وی از ترکیبات این گیاه به آلیسین اشاره کرد و گفت: این ماده به لحاظ بیولوژیکی ترکیب فعالی بوده و خاصیت باکتری کشی، قارچ کشی و ضدپارازیت بودن آن گزارش شده است. آلیسین موجود در عصاره کلروفرمی موسیر ایرانی قادر است از رشد و تکثیر سلولهای سرطانی نوع Hela و Mcfv جلوگیری کند.