1396/3/27 2105

نوروزی: ۸۰۰ نفر از هموطنان مان در سال گذشته بر اثر مصرف خودسرانه گیاهان دارویی فوت کرده اند و باید به فکر ساماندهی عطاری‌ها باشیم تا به صورت خودسرانه نسخه تجویز نکنند.

کارشناس جهاد کشاورزی قزوین:

فوت 800 نفر بر اثر مصرف خودسرانه گیاهان دارویی

به گزارش خبرنگار اجتماعی صبح قزوین؛ علی نوروزی کارشناس مسئول گیاهان دارویی جهاد کشاورزی قزوین صبح امروز(شنبه) در جلسه کارگروه مشترک تشکیل شرکت تعاونی گیاهان دارویی در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به تشکیل کمیته گیاهان دارویی گفت: در این کمیته باید نماینده استاندار، بهداشت، استاندارد، تعزیرات و تمامی ارگان های اثرگذار عضو باشند. وی با تاکید بر نظارت جدی بر روی فعالیت عطاری‌ها، تصریح کرد: ۸۰۰ نفر از هموطنان مان در سال گذشته بر اثر مصرف خودسرانه گیاهان دارویی فوت کرده اند و باید به فکر ساماندهی عطاری‌ها باشیم تا به صورت خودسرانه نسخه تجویز نکنند.
 
او اظهار کرد: عملیات شناسایی گیاهان دارویی منطقه ضروری است و اطلاعات در حال جمع آوری است. نوروزی با بیان اینکه نباید نگاه به گیاهان دارویی به صورت یک گیاه زراعی باشد، خاطرنشان کرد: اگر شرایط جوی این گیاهان متفاوت شود با محدودیت برداشت و کیفیت پایین مواجه خواهیم شد به طوری که در ارتفاعات مختلف اسانس گیاهان دارویی بالا و پایین می شود. وی یادآور شد: عصاره گیاهان دارویی باید به صورت کارشناسی شده در سفره غذایی مردم وجود داشته باشد.
 
سیمیاری هم در این جلسه با اشاره به ضرورت یک تشکل منسجم بمنظور ساماندهی و سازماندهی تولید کنندگان و بهره بردان گیاهان دارویی اظهار کرد: با رعایت اهداف توسعه کشاورزی در زمینه تامین خدمات کاشت، داشت و برداشت گیاهان دارویی، تهیه و تدارک و تولید مواد و وسایل مورد احتیاج حرفه ای اعضاء، عملیات جمع آوری، نگهداری، تبدیل، طبقه بندی، بسته بندی، بازار یابی و فروش محصولات گیاهان دارویی اعضاء، از جمله موضوع اصلی و قابل توجه ای است که باید در سازمان با جدیت پیگیری کرد تا بتوانیم در سالی که از سوی مقام معظم رهبری بنام اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال مزین و نام گذاری شده است بستر لازم در ضمینه اشتغال را در استان فراهم آوریم.
 
این مسئول با اشاره به اینکه علم در کنار تجربه به نتیجه می رسد، بیان کرد: استان قزوین پتانسیلی بالا در زمینه تولید گیاهان دارویی دارد و این محصولات باید برندسازی و شناسنامه دار شوند. وی بر استفاده از سرمایه گذاران بالاخص سرمایه گذاران خارجی تاکید کرد و افزود: هر منطقه استان محصول خاص خود را دارد و باید از تمام امکانات استفاده کنیم. وی در ادامه افزود: طرح های توجیهی نیاز به خردجمعی دارد و با وحدت و همدلی می‌توان مشکلات موجود را حل کرد.
 
عباسی رئیس آموزش سازمان تعاون روستایی استان قزوین هم بر ترغیب و تشویق تعاونی‌ها در تولید گیاهان دارویی تاکید کرد و گفت: باید تولیدکنندگان گیاهان دارویی ساماندهی شوند. وی با بیان اینکه تشکیل تعاونی موجب اشتغال زایی و بهبود اقتصاد خانواده خواهد شد، تصریح کرد: در صورت بالا بودن کیفیت گیاهان دارویی رقابت پذیری در این عرصه بالا خواهد رفت. روسای ادارت هم در این جلسه در خصوص نبود بازاریابی مناسب گیاهان دارویی، تشکیل تعاونی منسجم، کیفیت محصولات تولیدی مطالبی را بیان کردند.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی