1401/3/1 516

جهاد دانشگاهی واحد مازندران به‌عنوان‌ نماینده جهاد دانشگاهی کشور در کل استان فعال است.

دستیابی به نتایج خوب در زمینه پرورش گیاهان دارویی در استان مازندران


رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران، آمادگی این نهاد را در زمینه آموزش نیروهای متخصص، تولید نهال و نشاء گل‌محمدی و گیاهان دارویی، اجرای پایلوت فرآوری گل‌محمدی و گیاهان دارویی و حتی ایجاد شرکت‌های تعاونی روستایی دانش‌بنیان با کشاورزان و فارغ‌التحصیلان آن‌ها در استان مازندران اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر «مسعود کمبرانی»، در حاشیه پنجمین جشنواره گل‌محمدی دودانگه ساری، با اشاره به تخصص‌ها و توانمندی‌های فراوان جهاد دانشگاهی در سطح کشور اظهار کرد: جهاد دانشگاهی واحد مازندران به‌عنوان‌ نماینده جهاد دانشگاهی کشور در کل استان فعال است.

وی اظهار امیدواری کرد که با توجه به امکانات، تخصص‌ها و توانمندی‌های موجود در زمینه پرورش گیاهان دارویی و فرآورده‌های جانبی و زیرساخت‌های منطقه، نتایج خوبی حاصل ‌شود.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران با بیان این‌که پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی و پژوهشکده گیاهان دارویی این سازمان در زمینه کاشت، داشت و برداشت و فرآوری گیاهان دارویی اقدامات خوبی انجام داده است، گفت: هم‌چنین جهاد دانشگاهی سوابق خوبی در کاشت گیاهان دارویی و تولید انواع عصاره و اسانس و تولید محصولات پائین‌دستی گیاهان دارویی دارد که می‌توان در این راستا اقدامات موثری در استان مازندران انجام داد.


بی‌توجهی به مسائل بالادستی کشت و پائین‌دستی برداشت گل نوعی فرصت‌سوزی

دکتر کمبرانی با اشاره به وجود ۱۵۰ هکتار مزرعه گل‌محمدی در منطقه  دودانگه ساری، در ادامه برنامه‌ریزی برای افزایش سطح زیر کشت به ۱۰۰۰ هکتار از سوی مسئولان را اقدامی مبارک برشمرد و افزود: اگر به مسائل بالادستی کشت و پائین‌دستی برداشت گل توجه‌ای نشود، این فرصت در استان مازندران به تهدید تبدیل خواهد شد.

وی با اشاره به وجود بیش از ۱۰۰۰ گونه گل‌محمدی، تصریح کرد: باید به پرورش گونه‌ای از گل‌محمدی توجه شود که متناسب با شرایط اقلیمی استان است تا  گل‌محمدی با کیفیت و کمیت، تولید و به رونق اقتصادی در منطقه منجر شود.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران، با تأکید بر ضرورت اهمیت و توجه بیشتر به فرآوری گل‌محمدی گفت: بدین‌ترتیب میزان تولید گل‌محمدی در منطقه دودانگه در سال‌های آینده به چندین هزار تن خواهد رسید که مسئولان استان هم باید با برنامه‌ریزی مناسب و حمایت کافی از احداث واحدهای فرآوری گل‌محمدی شرایط را برای بهره‌برداری بیشتر مزارع فراهم کنند.


تولید محصولاتی از گل محمدی با ارزش‌افزوده بیشتر برای کشاورز

دکتر کمبرانی با بیان این‌که افزون‌بر گلاب، محصولات ارزشمند دیگری با ارزش‌افزوده بیشتر برای کشاورز از گل‌محمدی حاصل می‌شود، در ادامه تصریح کرد: محصولاتی از قبیل اسانس و ابسلوت گل‌محمدی، با خریداران فراوان در خارج کشور، می‌تواند منشاء ارزآوری خوبی برای استان و کشور باشد.

تعیین زمینه‌های همکاری جهاد دانشگاهی تهران با استان مازندران در حوزه گل‌محمدی

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران در ادامه توضیح داد: انتخاب گونه مناسب، تأمین نهال گل‌محمدی، ارائه دانش فنی و احداث واحدهای فرآوری گل‌محمدی جهت تولید گلاب، اسانس و ابسلوت و ارائه آموزش تخصصی به کشاورزان و فارغ‌التحصیلان استان در قالب توانمندسازی و پرورش نیروهای متخصص برای تولید نهال گل‌محمدی و نشاء انواع گیاهان دارویی زمینه‌های مناسبی برای همکاری جهاد دانشگاهی تهران با استان مازندران است.

دکتر کمبرانی با اعتقاد به این‌که استان مازندران می‌تواند طی چند سال آینده در زمینه گل‌محمدی پیشگام باشد، ادامه داد: بدین ترتیب صادرات محصولات ارزشمند برای استان ارزآوری خوبی خواهد داشت.


آمادگی جهاد دانشگاهی تهران برای انتقال تجارب در زمینه تشکیل شرکت‌های تعاونی

وی در ادامه با تأکید بر ضرورت ایجاد شرکت‌های تعاونی روستایی دانش‌بنیان با هدف حضور و به‌کارگیری فارغ‌التحصیلان کشاورزی گفت: این امر ارتقاء سطح کیفی محصولات تولیدی را در پی دارد، هم‌اکنون اشتغال از مشکلات استان مازندران است و با توجه به سابقه و تجربه خوب جهاد دانشگاهی، این مجموعه برای انتقال تجربه و توان موجود در زمینه تشکیل شرکت‌های تعاونی اعلام آمادگی کرده است.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران با تأکید بر ضرورت مشخص شدن متولی گیاهان دارویی در استان مازندران یادآور شد: باید برنامه بلندمدتی هم برای توسعه گیاهان دارویی در استان تهیه شود که جهاد دانشگاهی می‌تواند در تدوین این برنامه یاری‌رسان باشد.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

آغاز برداشت گندم از مزارع خراسان شمالی

گستردگی فرصت‌های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان اردبیل

کشت گیاهان دارویی در ۱۴۰۰ هکتار از اراضی کم بازده لرستان

آغاز دومین مرحله آبگذاری شالیزارهای مناطق مرکزی گیلان از فردا

خرید ۳۰ تن گندم بذری در خراسان شمالی

پیش‌بینی برداشت ۵۰ تن گل‌محمدی از مزارع اسدآباد

۹۰ درصد کودهای کشاورزی، تولید داخلی است

برداشت "کلزا" از مزارع کرمانشاه آغاز شد

کاشت گیاهان دارویی از راهکارهای مقابله با بحران کم‌آبی

انجام نشاء در ۱۲۵ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان

چرا خشکه‌کاری برنج در گلستان شکست خورد؟

پیش‌بینی تولید ۶۸ هزار تن گل محمدی در سال جاری

توسعه ۶ برابری گلخانه‌های رزن

توزیع بیش از ۷ هزار تن کود شیمیایی در خوزستان

پیش‌بینی تولید ۶۰۰۰ تن کلزا در خراسان رضوی طی سال جاری

اولین مزرعه نوآوریِ جنوب کرمان رتبه برتر کشور را کسب کرد

حفظ منابع آب و خاک تنها راه رسیدن به توسعه پایدار است

چهارمین جشنواره توت‌فرنگی در روستای گردشگری شیان برگزار می‌شود

نشاء برنج در ۲۵۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری گیلان

توسعه ۱۰۰۰ هکتاری کشت گیاهان دارویی در لرستان

نخستین مزرعه هوشمند کشور راه‌اندازی می‌شود

نشاء شالی در مزارع گلستان آغاز شد

آغاز برداشت گل محمدی از باغات بهاباد یزد

تولید ۳۲۳ هزار تن محصولات صنعتی و کشاورزی در ارس

ساخت کاتالیزور برای تصفیه آب و تولید هیدروژن

اگرونیک در شبکه های اجتماعی