عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان از وجود بیش از ۳۰۰ گونه گیاه دارویی در استان خبر داد. دکتر پروین رامک در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: همواره استفاده از گیاهان دارویی در قالب طب سنتی برای درمان بیماریها و مصارف دیگر در صنایع غذایی و بهداشتی مورد توجه بوده اما در چند دهه اخیر با توجه به گرایش مردم به استفاده از داروهای با منشأ گیاهی به دلیل عوارض جانبی و سوء داروهای شیمیایی توجه به این موضوع بیشتر شده است.
وی با بیان اینکه تأکید سازمان بهداشت جهانی در جایگزینی تدریجی مواد طبیعی به جای مواد شیمیایی است، افزود: این موضوع باعث شده تا کشورهای مختلف نسبت به سرمایهگذاری، برنامهریزی کشت و تولید انبوه گیاهان دارویی، کشت و تجارت آن را در جایگاه اقتصادی مناسبی قرار دهد.به طوری که برآوردها حاکی از دهها میلیارد دلار گردش مالی حاصل از پرداختن به این تجارت است. رامک ادامه داد: طبق برآوردهای انجام شده در سالهای اخیر، ارزش بازارهای جهانی داروهایی گیاهی همواره با رشد قابل توجهی رو به افزایش بوده است.
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان اضافه کرد: با توجه به تنوع بینظیر ژنتیکی گیاهی و وجود بیش از 300 گونه گیاه دارویی در لرستان لازم است تا در محاسبات اقتصادی و زیست محیطی به گیاهان دارویی به عنوان ثروت ملی بهای لازم داده شود. وی خاطرنشان کرد: مناطقی چون لرستان دارای عرصههای طبیعی مستعد و بالقوه برای کشت و تولید گیاهان دارویی است و وجود نیروی جوان جویای کار میطلبد که حضوری بسیار فعال و پررنگ در این حوزه داشته باشند.