1401/12/16 638

این استان با راه‌اندازی ۱۰۰ خانه‌ محیط‌زیست، اولین استان پیشرو در ایجاد این ظرفیت مردمی در کشور محسوب می‌شود، گامی که با برداشتن آن شاهد مردمی‌سازی حوزه محیط زیست در استان خواهیم بود.

لرستان پیشرو در ایجاد خانه‌های محیط زیست


مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: این استان با راه‌اندازی ۱۰۰ خانه‌ محیط‌زیست، اولین استان پیشرو در ایجاد این ظرفیت مردمی در کشور محسوب می‌شود، گامی که با برداشتن آن شاهد مردمی‌سازی حوزه محیط زیست در استان خواهیم بود.

علی سالاروند پانزدهم اسفندماه با اشاره به این‌که حفاظت از محیط زیست وظیفه‌ای عمومی و همگانی به حساب می‌آید، اظهار کرد: یکی از سیاست‌های اصلی سازمان محیط زیست، مردمی‌سازی فعالیت‌های این حوزه بوده موضوعی که با راه‌اندازی و تأسیس خانه‌های محیط زیست در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: لرستان با راه‌اندازی ۱۰۰ خانه‌ محیط‌زیست، اولین استان پیشرو در ایجاد این ظرفیت مردمی در کشور محسوب می‌شود، گامی که با برداشتن آن شاهد مردمی‌سازی حوزه محیط زیست در لرستان خواهیم بود.

سالاروند تصریح کرد: هدف سازمان محیط زیست در سطح کشور و به تبع لرستان نهادینه کردن فرهنگ حفاظت از محیط زیست با استفاده از ظرفیت خود مردم است تا با این اقدام هم شرایط حفاظت از حوزه محیط زیست فراهم شود و هم حساسیت‌های عمومی در میان مردم برای حفاظت از این حوزه بیشتر شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان بیان کرد: در این راستا ایجاد خانه‌های محیط زیست یکی از بسترها و زمینه‌های مطلوب مردمی‌سازی فعالیت حوزه محیط زیست است.

وی ادامه داد: لرستان یکی از استان‌های پیشرو در این رابطه بوده تا با راه‌اندازی ۱۰۰ خانه محیط زیست اولین استان در کشور باشد که اقدام به ایجاد این ظرفیت کرده است.

سالاروند با بیان اینکه لرستان، اولین استان در کشور بود که اقدام به راه اندازی خانه‌های محیط زیست کرد افزود: این موضوع باعث شد که راه‌اندازی این خانه‌ها به عنوان یک دستورالعمل برای کل کشور در نظر گرفته شود.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست لرستان با بیان اینکه ایجاد این خانه‌های محیط زیست یکی از بهترین بسترهای مردمی سازی این حوزه است، گفت: یکی از اقدامات در حوزه مردمی‌سازی محیط زیست، استفاده از همیاران محیط زیست بوده، این ظرفیت در راستای جلوگیری از شکار، صید و… می‌تواند به محیط زیست کمک کند.

وی با اشاره به پیگیری برای راه‌اندازی سامانه صدور کارت همیاری در استان، بیان کرد: همچنین لرستان، اولین استانی بود که اواخر سال گذشته اقدام به راه اندازی اولین خانه محیط زیست در خرم‌آباد کرد.

سالاروند در ادامه با بیان اینکه این خانه‌های محیط زیست در راستای احصای مشکلات زیست محیطی در سطح استان با استفاده از ظرفیت خود مردم ایجاد می‌شوند، عنوان کرد: مردم مشکلات زیست محیطی را با این خانه‌های محیط زیست در میان می‌گذارند و در این خانه‌ها نیز آن‌ها را به اداره‌کل محیط زیست اعلام می‌کنند.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست لرستان با اشاره به استقبال مراکز جهاد کشاورزی برای همکاری در این طرح، تصریح کرد: در این راستا ۵۷ مرکز خدمات جهاد کشاورزی به عنوان خانه‌های محیط زیست در استان معرفی شدند.

وی با اشاره به اینکه در قالب این خانه‌های محیط زیست، مردم در کنار مسئولان مسائل و مشکلات زیست محیطی را پیگیری می‌کنند، افزود: این خانه‌ها در صورت مشاهده هرگونه تخلف زیست محیطی می‌توانند هم اخطاریه زیست محیطی صادر کنند و هم خیلی فوری مسائل را به اداره کل محیط زیست اطلاع دهند تا ورود پیدا کرده و مشکل را حل کند.

سالاروند در ادامه سخنان خود با اشاره به برنامه ریزی برای گسترش این خانه‌های محیط زیست در لرستان، عنوان کرد: این خانه‌های محیط زیست در نقاطی ایجاد شده که دارای مسائل و مشکلات زیست محیطی بوده که از سوی مردم اعلام شده‌اند.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست لرستان با اشاره به حضور میدانی و بازدید از این مناطق برای راه‌اندازی خانه‌های محیط زیست، تصریح کرد: مطالبات مردمی که از طریق این خانه‌های محیط زیست به ما می‌رسد را در اسرع وقت پیگیری می‌کنیم.

وی با بیان اینکه مردمی سازی محیط زیست در این خانه‌ها تبلور پیدا کرده است، افزود: این امر در قالب اصل ۵۰ قانون اساسی که حفاظت از محیط زیست وظیفه‌ای همگانی است، صورت گرفته است.

سالاروند با بیان اینکه لرستان امسال رکوردار بیشترین تعداد خانه‌های محیط زیست در کشور بوده است، گفت: یک جا ۱۰۰ خانه محیط زیست را در استان راه‌اندازی کردیم که از این تعداد ۵۷ مورد مربوط به جهاد کشاورزی و بقیه نیز مربوط به جاهای دیگر بوده است.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست لرستان با بیان اینکه همچنین بنا شده که شورای اسلامی شهرها و روستاها، دهیاری‌ها و… نیز در این رابطه پای کار بیایند گفت: همچنین «خانه‌های هلال» هلال احمر نیز به ما قول داده‌اند که در آینده نزدیک به ظرفیت خانه‌های محیط زیست در استان کمک کنند.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی