1396/7/15 1823

مدیرکل آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط‌زیست بحران زیست‌محیطی در سه کلان‌شهر ارومیه، تهران و اهواز را جدی توصیف کرد.

مدیرکل آموزش و مشارکت‌های مردمی محیط‌زیست مطرح کرد؛

بحران زیست‌محیطی در ۳ کلانشهر


محمد درویش شامگاه شنبه در همایش «چرا باید فعال محیط‌زیست بود» که در اردبیل برگزار می‌شد، تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد بی‌توجهی به ملاحظات زیست‌محیطی در این شهرها حتی آسیب‌های اجتماعی را تشدید کرده است.وی افزود: به عنوان مثال زمانی دریاچه ارومیه ۷.۱ میلیارد متر مکعب آب قابل استحصال داشت که امروز به شدت تقلیل یافته و برای احیای آن دولت نیازمند ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار است. مدیرکل آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط‌زیست متذکر شد: زمانی که فعالان محیط‌زیست دغدغه‌های خود را طرح می‌کنند به این موضوع متهم می‌شوند که توجهی به مسائل جدی اشتغال، مسکن، تورم و بیکاری ندارند.
 
درویش تأکید کرد: این در حالی است که تجربه نشان داده بی‌توجهی به ملاحظات زیست‌محیطی خود منجر به تشدید آسیب‌های اجتماعی شده است و به عنوان مثال در موضوع دریاچه ارومیه شاهد افزایش بیکاری و بزه‌کاری و حتی طلاق در منطقه هستیم. وی با بیان اینکه دولت با وجود هزینه قابل توجه احیای این دریاچه در چهار سال تنهادو هزار میلیارد تومان هزینه کرده است، متذکر شد: تمامی این هزینه‌ها می‌توانست صرف اعتلای دانش و بهداشت مردم ساکن منطقه شود.
 
درخواست ۹۵ درصد مردم خوزستان برای مهاجرت
مدیرکل آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط‌زیست تأکید کرد: نمونه بارز بی‌توجهی به ملاحظات زیست‌محیطی در خوزستان مشاهده می‌شود که مطابق اعلام مسئولان ۹۵ درصد از مردم آن درخواست مهاجرت دارند. به گفته درویش با وجود توانمندی این منطقه برای تولید ثروت و اینکه بزرگ‌ترین تولیدکننده کشاورزی کشور است، نبود آب‌وهوای سالم موجب شده امکانات دیگر قابل قبول نباشد. وی با تأکید به اینکه محیط‌زیست یک موضوع و پرستیژ اجتماعی نیست، ادامه داد: از سویی در شهر تهران که به عنوان سومین شهر نزاع خیز دنیا شناخته می‌شود ما با آلودگی‌های صوتی مواجه هستیم.
 
وی تصریح کرد: میزان آلودگی صوتی اندازه‌گیری شده در تهران ۸۲ دسی‌بل است در حالی که حداکثر توان انسان برای تحمل آلودگی صوتی ۶۰ دسی‌بل محاسبه شده است. مدیرکل آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط‌زیست بروز خشونت‌های رفتاری در چنین وضعیتی را امری قابل پیش‌بینی دانست و ادامه داد: متأسفانه در شهرها مبلمان شهری نیز به تشدید آسیب‌ها کمک کرده است.
 
ایجاد مسیر امن دوچرخه‌سواری در ۱۴ شهر
درویش افزود: شهرداری‌ها بالاترین بیلان کاری خود را در ساخت پل و تونل و آسفالت معابر قلمداد می‌کنند و متأسفانه فضای شهری به خودرو محوری گرایش یافته است. وی پیامد این رویداد را تشدید آسیب‌ها و آلودگی‌های زیست‌محیطی توصیف کرد و افزود: انتظار می‌رود رویکرد خودرو محوری به زیست محوری تغییر یابد. مدیرکل آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط‌زیست بخشی از عملکرد جنبش فعالان محیط‌زیست در ۹۶ هفته گذشته را تمرکز بر این موضوع عنوان و تأکید کرد: تلاش این جنبش موجب شده در ۱۴ شهر، مسیر ایمن دوچرخه‌سواری ایجاد شود. به گفته درویش امسال نخستین جشنواره سکونتگاه‌های سبز برگزار شده و فعالیت فعالان محیط‌زیست در حوزه توسعه مدارس طبیعت نیز قابل توجه است.
 
راه‌اندازی ۵۵ مدرسه طبیعت در کشور
وی با اذعان به از دست رفتن ۱۸ میلیون بلوط در زاگرس، کاهش تعداد گونه‌های در معرض تهدید جانوری از ۱.۳ میلیون در سال ۱۳۵۰ به ۱۱۰ هزار رأس در وضعیت فعلی و افزایش قتل و کشتار بر اثر آلودگی به ۱۰۰ هزار نفر در سال ادامه داد: میزان نشست زمین به ۱۴۰ برابر شرایط بحرانی یعنی ۵۴ سانتی‌متر در سال افزایش یافته است. مدیرکل آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط‌زیست تأکید کرد: با این وجود با فعال کردن سرمایه‌های اجتماعی می‌توان با این معضلات مواجه شد. درویش نمونه این موفقیت را در راه‌اندازی مدارس طبیعت عنوان کرد و افزود: تاکنون ۵۵ مدرسه طبیعت در سطح کشور راه‌اندازی شده و ۶۵ درخواست جدید در حال بررسی است.
 
وی با اشاره به انتشار سه عنوان کتاب برای مدارس، ادامه داد: انتشار چهار عنوان کتاب دیگر نیز در دستور کار است. مدیرکل آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط‌زیست همچنین به راه‌اندازی اولین مدرسه طبیعت در اردبیل اشاره و تصریح کرد: با توجه به قابلیت‌های اردبیل، این استان نیازمند حداقل ۵۰ مدرسه طبیعت است. به گفته درویش بر اساس تفاهم‌نامه با سازمان جنگل‌ها و مراتع بوستان‌های روستایی برای راه‌اندازی مدارس طبیعت در اختیار محیط‌زیست قرار می‌گیرد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی