1396/11/7 2285

در چند سال گذشته کربوهیدرات ها مقصر اصلی چاقی و بیماری‌هایی همچون دیابت، بیماری‌های قلبی و سایر موارد شناخته شده‌اند...

۱۰ مورد از کربوهیدرات‌هایی که به عقیده متخصصان باید بیشتر بخورید

۱۰ کربوهیدرات‌ سالم در رژیم غذایی


در چند سال گذشته کربوهیدرات‌ها مقصر اصلی چاقی و بیماری‌هایی همچون دیابت، بیماری‌های قلبی و سایر موارد شناخته شده‌اند. به لطف داستان‌هایی که درباره رژیم های موفق غذایی غنی از پروتئین وجود دارد، بیشتر افراد بر این باورند که حذف کلی کربوهیدرات‌ها می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. با این وجود چنین طرز فکری به هیچ عنوان درست نیست. در حقیقت، کربوهیدرات‌ها اجزای ضروری در یک رژیم غذایی متعادل محسوب می‌شوند. با اینکه کربوهیدارت‌های ساده (همچون نان و پاستای تهیه‌شده از آرد سفید یا غذاهای سرشار از شکر) غذاهای پرکالری محسوب می‌شوند و ارزش تغذیه‌ای زیادی ندارند، اما کربوهیدرات های متعدد دیگری نیز وجود دارد که نقش کلیدی در رژیم غذایی سالم بازی می‌کند. موادی همچون میوه‌ها، بقولات، غلات سبوس دار و حتی سبزیجات در این دسته از کربوهیدرات های مفید قرار می‌گیرند. در این مقاله قصد داریم کربوهیدرات‌های مفیدی را معرفی کنیم که خوردن آن در رژیم غذایی توصیه می‌شود.


سیب‌زمینی بنفش:

این گیاه عجیب منبع عالی از آنتوسیانین است که به کاهش فشار خون و سلامت قلب کمک می‌کند. شما می‌توانید این سیب‌زمینی بنفش را بپزید و آن را بعد از خنک شدن میل کنید. با کمک این ماده قادر خواهید بود نشاسته مقاومی را وارد بدن کنید که در طول فرایند خنک کردن توسعه پیدا می‌کند و جذب قند در روده را کاهش می‌دهد.


عدس:

این ماده گیاهی حاوی پروتئین و کربوهیدرات، بیش از ۱۰ گرم فیبر دارد که سرعت جذب کربوهیدرات را کمتر می‌کند. پروتئینی که در عدس وجود دارد به ثابت نگه داشتن سطح قند خون کمک می‌کند و باعث می‌شود مدت زمان بیشتری سیر باشید.


کینوا:

این کربوهیدرات نیز پروتئین کاملی است. این موضوع بدین معناست که این ماده تمامی آمینواسیدهایی که پروتئین حیوانی دارد را در خود جای داده است. کینوا در برگیرنده پروتئین و فیبر است و همین امر سرعت جذب کربوهیدرات را کاهش می‌دهد. کینوا یکی از غلات عالی و عاری از گلوتن است که می‌توان از آن در غذاهای مختلفی استفاده کرد.


کدو حلوایی:

در هر پیمانه از این ماده حدود ۱۶ گرم کربوهیدرات وجود دارد. شما می‌توانید از این ماده در تهیه سس و نیز غذاهای مختلف استفاده کنید. به‌عنوان مثال اگر قصد تهیه نودل را دارید حتماً از کدوحلوایی استفاده کنید.


جو:

این ماده شاخص گلیسمی پایینی دارد. این موضوع بدین معناست که سطح قند خون را به یکباره افزایش نمی‌دهد. همان‌طور که می‌دانید جو منبع غنی از کربوهیدراتی است که انرژی خوبی برای بدن فراهم می‌کند و به شما کمک می‌کند احساس سیری بیشتری داشته باشید.


حبوبات:

شاید فکر کنید حبوبات منبع غنی از پروتئین گیاهی هستند. بله این موضوع کاملاً درست است. با این حال، حبوبات منبع خوبی از کربوهیدرات‌هایی با شاخص گلیسمی پایین هستند. حبوبات سرشار از آهن، مس، فسفر، منگنز، منیزیم و مواد معدنی دیگر هستند.


ماست:

همانند حبوبات، ماست نیز منبع پروتئین گیاهی است و کربوهیدرات سالمی دارد. ماست همچنین منبع خوبی از کلسیم است. شما می‌توانید پروبیوتیک‌هایی را در آن پیدا کنید که باکتری‌های خوب روده از آن تغذیه می‌کنند. بهتر است انواع مختلف ماست یونانی را انتخاب کنید که پروتئین بالاتری دارند.


کفیر:

همانند ماست، کفیر نیز یکی محصولات لبنی تخمیر شده است که منبع عالی از کربوهیدرات، پروتئین و پروبیوتیک است.


فارو (Farro):

این ماده بیشتر در غذاهای دریای مدیترانه، اتیوپی و خاورمیانه یافت می‌شود و یکی از غلاتی است که محبوبیت زیادی در میان افراد دارد. این ماده ارزش تغذیه‌ای زیادی دارد و برای سلامتی قلب بسیار مفید است. علاوه بر اینکه کربوهیدرات سالمی است سرشار از فیبر، پروتئین، منیزیم، آهن، روی نیز هست. شما می‌توانید این ماده را به سوپ، سالاد یا غذاهای خود بیفزایید.


گیاهک گندم:

این دانه‌های کوچک بخشی از گیاه گندم هستند که ارزش تغذیه‌ای بسیار زیادی دارند. این ماده علاوه بر اینکه کربوهیدرات خوبی دارد منبع غنی از مواد مغذی مهم همچون ویتامین E، اسید فولیک، منیزیم، تیامین، فسفر و روی است. متأسفانه گیاهک گندم در طول فرایند تبدیل گندم به آرد سفید از بین می‌رود و دور ریخته می‌شود. برای اینکه بتوانید این کربوهیدرات سالم را وارد رژیم غذایی خود کنید از غلاتی استفاده کنید که از آرد سبوس دار تهیه شده‌اند.

منبع
ایانا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی