1396/6/15 826

پرسشی مطرح است، آیا پخت محصولاتی چون گوجه‌فرنگی و اسفناج، باعث افزایش مواد مغذی در آن‌ها می‌شود؟ در پاسخ به این پرسش محققان معتقدند برخی مواد مغذی در اثر پخت افزایش می‌یابد؛ اما این مسئله برای تمام مواد مغذی صدق نمی‌کند.

افزایش یا کاهش مواد مغذی گوجه‌فرنگی و اسفناج با پختن


به گزارش سایت "نیویورک تایمز"، هلن راسموسن محقق ارشد تغذیه در مرکز تحقیقات تغذیه و انسانی جین مایر وزارت کشاورزی امریکا در دانشگاه توفتس (دانشگاهی در ماساچوست امریکا) گفت: "ویتامین های محلول در آب مانند ویتامین C و ویتامین B که شامل فولات هستند، اگر بجوشند، از سبزیجات خارج می‌شوند، اما بعضی از موادمغذی در سبزی باقی می‌مانند، البته با پخت طولانی میزان ویتامین بیشتری از دست می‌رود."
 
اما این درحالی است که میزان مواد مغذی دیگر ممکن است افزایش یابد. یک مطالعه نشان داد  که در حالی که پخت و پز مقدار ویتامین C در گوجه فرنگی را کاهش می‌دهد، روند پخت و پز می‌تواند آنتی‌اکسیدان ها را افزایش دهد، که می‌توانند از طریق بدن جذب شوند، از جمله سطوح لیکوپن، رنگدانه گیاهی کاروتنوئید که به محافظت از بدن دربرابر آسیب های رادیکال آزاد کمک می کند. دکتر راسموسن گفت: "در اثر پخت، لیکوپن بیشتری تولید می شود، زیرا حرارت شروع به شکستن ماتریکس سلولی می کند و در واقع اجازه می دهد برخی از کاروتنوئید های وابسته به آن از دیواره سلولی آزاد شوند."
 
همچنین ، اسفناج خام دارای فیبر زیادی است ، اما اسفناج پخته شده ممکن است بتا کاروتن بیشتری تولید کند. یک مطالعه نشان داد که بتا کاروتن، گونه‌ای آنتی اکسیدانی از ویتامین A ، سه برابر در اسفناج پخته شده در مقایسه با اسفناج خام جذب می شود. دکتر راسموسن گفت: "منافع و معایب در دو روش تهیه غذا وجود دارد. از آن جایی که اسفناج در هنگام پخته شدن مقدار حجم زیادی از آن از دست می‌رود، بنابراین یک فنجان اسفناج پخته شده ، میزان ویتامین‌های محلول در آب آن بیشتر از دست می‌رود." به طور کلی، جوشیدن، تاثیرات شدیدی بر مواد مغذی حساس به حرارت دارد. اما اگر بخواهید مواد مغذی را حفظ کنید، سبزیجات بخارپز و روش مایکروویو ممکن است روش‌های پخت و پز مناسب تری باشند.
منبع
ایانا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

تهیه پروتئین از ضایعات هسته پرتقال

نحوه صحیح شستن و ضدعفونی کردن میوه‌ها و سبزیجات

سماق گیاهی ضد درد و اضطراب

کدو تخم کاغذی و خواص درمانی آن

ایران در جایگاه ششم تولید قارچ در دنیا

توصیه به کشاورزان برای مقابله با آفت بذر کلزا

انجام نشاء مکانیزه در ۸۰ درصد از شالیزارهای گیلان

صادرات حنای ارگانیک دلگان به فرانسه

آب بشقابی، گونه گیاهی در حال انقراض

چه زمانی برای مبارزه با آفت ملخ مناسب‌تر است؟

راه اندازی واحد پرورش ریزجلبک در حاشیه دریاچه ارومیه

کتاب «هیدروپونیک» تالیف جی، بنتون جونز به چاپ سوم رسید

تولید ۱۰۶ محصول سالم توسط زنان روستایی

«خلر» (سنگینک) و تاثیر آن بر عملکرد سیستم زراعی

وجود ۱۰ هزار هکتار اراضی قابل واگذاری به متقاضیان کشت دیم گیاهان دارویی

اجرای طرح توانمندسازی زنان در زنجیره ارزش غذایی گیاهان در آذربایجان شرقی

هجوم ملخ‌های محلی به جیرفت

کاسنی پاکوتاه؛ دختری از  خانواده آفتابی‌ها

برنج کاران فاصله اجتماعی را جدی بگیرند

بارش های مناسب مانع از نوبت‌‌بندی آب کشاورزی شد

خریداری ١٤٢ هزارتن گندم از کشاورزان

مشاهده زمین های کشاورزی از فضا

شالیکاران به توصیه های بهداشتی توجه کنند

آغاز برداشت گل محمدی در سیستان و بلوچستان

آغاز فصل پرورش کرم ابریشم در گلستان

اگرونیک در شبکه های اجتماعی