1396/6/15 983

پرسشی مطرح است، آیا پخت محصولاتی چون گوجه‌فرنگی و اسفناج، باعث افزایش مواد مغذی در آن‌ها می‌شود؟ در پاسخ به این پرسش محققان معتقدند برخی مواد مغذی در اثر پخت افزایش می‌یابد؛ اما این مسئله برای تمام مواد مغذی صدق نمی‌کند.

افزایش یا کاهش مواد مغذی گوجه‌فرنگی و اسفناج با پختن


به گزارش سایت "نیویورک تایمز"، هلن راسموسن محقق ارشد تغذیه در مرکز تحقیقات تغذیه و انسانی جین مایر وزارت کشاورزی امریکا در دانشگاه توفتس (دانشگاهی در ماساچوست امریکا) گفت: "ویتامین های محلول در آب مانند ویتامین C و ویتامین B که شامل فولات هستند، اگر بجوشند، از سبزیجات خارج می‌شوند، اما بعضی از موادمغذی در سبزی باقی می‌مانند، البته با پخت طولانی میزان ویتامین بیشتری از دست می‌رود."
 
اما این درحالی است که میزان مواد مغذی دیگر ممکن است افزایش یابد. یک مطالعه نشان داد  که در حالی که پخت و پز مقدار ویتامین C در گوجه فرنگی را کاهش می‌دهد، روند پخت و پز می‌تواند آنتی‌اکسیدان ها را افزایش دهد، که می‌توانند از طریق بدن جذب شوند، از جمله سطوح لیکوپن، رنگدانه گیاهی کاروتنوئید که به محافظت از بدن دربرابر آسیب های رادیکال آزاد کمک می کند. دکتر راسموسن گفت: "در اثر پخت، لیکوپن بیشتری تولید می شود، زیرا حرارت شروع به شکستن ماتریکس سلولی می کند و در واقع اجازه می دهد برخی از کاروتنوئید های وابسته به آن از دیواره سلولی آزاد شوند."
 
همچنین ، اسفناج خام دارای فیبر زیادی است ، اما اسفناج پخته شده ممکن است بتا کاروتن بیشتری تولید کند. یک مطالعه نشان داد که بتا کاروتن، گونه‌ای آنتی اکسیدانی از ویتامین A ، سه برابر در اسفناج پخته شده در مقایسه با اسفناج خام جذب می شود. دکتر راسموسن گفت: "منافع و معایب در دو روش تهیه غذا وجود دارد. از آن جایی که اسفناج در هنگام پخته شدن مقدار حجم زیادی از آن از دست می‌رود، بنابراین یک فنجان اسفناج پخته شده ، میزان ویتامین‌های محلول در آب آن بیشتر از دست می‌رود." به طور کلی، جوشیدن، تاثیرات شدیدی بر مواد مغذی حساس به حرارت دارد. اما اگر بخواهید مواد مغذی را حفظ کنید، سبزیجات بخارپز و روش مایکروویو ممکن است روش‌های پخت و پز مناسب تری باشند.
منبع
ایانا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

انقلاب در کشاورزی با خاک خودآبیاری

کاکتوس آپونتیا تقویت کننده سیستم ایمنی

کشف و نامگذاری گونه جدید قارچ اندوفیت

تولید نیمه‌صنعتی پروتئین قارچی از ضایعات خرما

آفتابگردان: خورشید بر روی زمین!

شناسایی ۴۵۰ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان‌شرقی

افزایش یک میلیون تنی توان سردخانه‌ای آذربایجان شرقی با احداث ۲۰۰ سردخانه جدید

رصد تک تک گیاهان مزارع با ربات

تشکیل هیات عالی نظارت بر اصناف کشاورزی

برآورد تولید ۱۶۰۰۰ تن گردو در باغات کرمانشاه

صادرات کیوی آزاد شد

برگزاری وبینار «نانو مواد و محصولات کشاورزی»

نگاهی به رشته اقتصاد کشاورزی از گذشته تاکنون

بذر اصلاح‌شده گندم برای سال زراعی جدید تامین شد

همه چیز درباره طرح «اصلاح خرید محصولات استراتژیک کشاورزی»

رشد ۱۷ درصدی سطح زیر کشت زعفران در آذربایجان غربی

پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون به کشاورزان یزدی

اجرای نخستین طرح گردشگری کشاورزی در لرستان

حمایت‌های تشویقی برای توسعه خشکبار لرستان

نشست مجازی نقش کشت سلول و بافت گیاهی در کشاورزی مدرن

راه اندازی اولین هنرستان وابسته به وزارت جهادکشاورزی در هرمزگان

پیش‌بینی تولید ۲۱۰ هزار تن  ذرت علوفه‌ای در فیروزآباد

لزوم استفاده از «کشاورزی قراردادی» به جای خرید تضمینی

بی‌نیازی از واردات دانه‌های روغنی با کشت کلزا

احداث گلخانه، راهکار سریع حل چالش آب و اشتغال

اگرونیک در شبکه های اجتماعی