1396/6/15 2370

پرسشی مطرح است، آیا پخت محصولاتی چون گوجه‌فرنگی و اسفناج، باعث افزایش مواد مغذی در آن‌ها می‌شود؟ در پاسخ به این پرسش محققان معتقدند برخی مواد مغذی در اثر پخت افزایش می‌یابد؛ اما این مسئله برای تمام مواد مغذی صدق نمی‌کند.

افزایش یا کاهش مواد مغذی گوجه‌فرنگی و اسفناج با پختن


به گزارش سایت "نیویورک تایمز"، هلن راسموسن محقق ارشد تغذیه در مرکز تحقیقات تغذیه و انسانی جین مایر وزارت کشاورزی امریکا در دانشگاه توفتس (دانشگاهی در ماساچوست امریکا) گفت: "ویتامین های محلول در آب مانند ویتامین C و ویتامین B که شامل فولات هستند، اگر بجوشند، از سبزیجات خارج می‌شوند، اما بعضی از موادمغذی در سبزی باقی می‌مانند، البته با پخت طولانی میزان ویتامین بیشتری از دست می‌رود."
 
اما این درحالی است که میزان مواد مغذی دیگر ممکن است افزایش یابد. یک مطالعه نشان داد  که در حالی که پخت و پز مقدار ویتامین C در گوجه فرنگی را کاهش می‌دهد، روند پخت و پز می‌تواند آنتی‌اکسیدان ها را افزایش دهد، که می‌توانند از طریق بدن جذب شوند، از جمله سطوح لیکوپن، رنگدانه گیاهی کاروتنوئید که به محافظت از بدن دربرابر آسیب های رادیکال آزاد کمک می کند. دکتر راسموسن گفت: "در اثر پخت، لیکوپن بیشتری تولید می شود، زیرا حرارت شروع به شکستن ماتریکس سلولی می کند و در واقع اجازه می دهد برخی از کاروتنوئید های وابسته به آن از دیواره سلولی آزاد شوند."
 
همچنین ، اسفناج خام دارای فیبر زیادی است ، اما اسفناج پخته شده ممکن است بتا کاروتن بیشتری تولید کند. یک مطالعه نشان داد که بتا کاروتن، گونه‌ای آنتی اکسیدانی از ویتامین A ، سه برابر در اسفناج پخته شده در مقایسه با اسفناج خام جذب می شود. دکتر راسموسن گفت: "منافع و معایب در دو روش تهیه غذا وجود دارد. از آن جایی که اسفناج در هنگام پخته شدن مقدار حجم زیادی از آن از دست می‌رود، بنابراین یک فنجان اسفناج پخته شده ، میزان ویتامین‌های محلول در آب آن بیشتر از دست می‌رود." به طور کلی، جوشیدن، تاثیرات شدیدی بر مواد مغذی حساس به حرارت دارد. اما اگر بخواهید مواد مغذی را حفظ کنید، سبزیجات بخارپز و روش مایکروویو ممکن است روش‌های پخت و پز مناسب تری باشند.
منبع
ایانا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی