روز پنجشنبه به ابتکار مرکز ایران و فرانسه با مشارکت انستیتوی فرانسوی دیدرو، بنیاد زیست محیطی کوستو و مرکز توسعه بازرگانی ایران و فرانسه، همایشی تحت عنوان "ایران چالشهای زیست محیطی" با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاریس، وزیر اسبق محیط زیست فرانسه، مدیر بینالملل وزارت گذار زیست محیطی، رئیس کمیته مشترک کشاورزی ایران و فرانسه و دهها کارشناس ایرانی و فرانسوی و مسئولین استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان و صندوق حفاظت محیط زیست جمهوری اسلامی ایران برگزار شد. طی این همایش "سیس" رئیس انستیتوی دیدرو ضمن تاکید بر اهمیت دیالوگ و همکاری ایران و فرانسه در زمینه محیط زیست، تاکید کرد: حفاظت از محیط زیست در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران پیش بینی شده و همکاری 2 کشور برای یافتن راهکارهای مساعد در این زمینه ضروری است.
سپس ابوالقاسم دلفی سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاریس بعنوان سخنران جلسه افتتاحیه ضمن تاکید بر اهمیت مبحث محیط زیست برای ایران و منطقه خاورمیانه در تمام ابعاد اقتصادی و فرهنگی محیط زیست، تاکید کرد که ایران با مشکلاتی همانند کمبود آب، خشکسالی، آلودگی هوا، ریزگردها، طوفانهای شن و مدیریت زبالهها روبرو است. سفیر جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: دولت آقای روحانی، یک دولت زیست محیطی است و مباحث آب و کیفیت هوا از اولویتهای دولت کنونی ایران است. خوشبختانه برجام زمینه را برای همکاری 2 کشور فراهم ساخته و در چارچوب cop21 ایران اعلام کرده که در صورت لغو کامل تحریمها، کاهش تولید گازهای گلخانهای در ایران از 4 درصد به 8 درصد خواهد رسید.
در پایان سفیر کشورمان به سفر روحانی به پاریس در سال 1394 و امضای توافقنامه با فرانسه در زمینه محیط زیست اشاره کرد و به شرکتهای فرانسوی علاقمند به همکاری با ایران خوش آمد گفت. در ادامه همایش، خانم دومولن مدیر کل روابط اروپایی و بینالمللی وزارت گذر زیست محیطی فرانسه تاکید کرد: عنوان این سمینار "ایران چالشهای زیست محیطی" در قلب همه مباحث است و همانگونه که سفیر جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: سیاست در زمینه آب، تنوع محیط زیست، آلودگی هوا و ... مباحث وابسته به یکدیگر هستند و همکاری همه کشورها برای یافتن راهکارهای مساعد ضروری است. به گفته وی مبحث آب، هوا و خصوصاً تنوع آب و هوا حساس است و امروزه ایران و فرانسه در تمام این زمینهها همکاری دارند.
این مقام ارشد وزارت محیط زیست فرانسه افزود: موافقتنامه امضا شده میان 2 کشور در سال 2017 عملی شده و گروههای مشترک کاری در زمینه آب و تنوع زیستی همکاری دارند. در ادامه این سمینار مسئولین و کارشناسان زیست محیطی فرانسه و هیات ایرانی به تبادل نظر پرداختند.