1397/2/15 1522

کارشناس مسئول سایر ماکیان معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی گیلان گفت: درصد بلدرچین‌هایی که به بازار می آید، تقریبا ارگانیک است.

پرورش بلدرچین در ایران تقریبا ارگانیک است

امید وهابی -کارشناس مسئول سایر ماکیان معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان- گفت: افزایش میزان تقاضا برای مصرف گوشت و تخم بلدرچین و همچنین هزینه‌های پایین پرورش این پرنده نسبت به سایر ماکیان، باعث شده پرورش آن به عنوان صنعتی سودآور و با ارزش در دنیا شناخته شود. وی دوره پرورش بلدرچین را حدود 40 روز عنوان و به سریع‌الرشد بودن و بلوغ زودرس آن اشاره کرد و گفت: این پرنده در مدت 35 تا 40 روز به سن تخم‌گذاری می‌رسد و قادر است در هر دوره پرورش، حدود 250 تا 300 تخم بگذارد.

 

بلدرچین از یکی از مقاوم‌ ترین پرندگان در مقابل بیماری طیور

وی از بلدرچین به عنوان یکی از مقاوم‌‌ترین پرندگان در مقابل بیماری طیور و پرنده‌ای تقریبا ارگانیک یاد کرد و گفت: تاکنون بیماری مشترکی بین انسان و این پرنده یا بیماری‌ای که باعث تلفات انبوه این پرنده شده باشد، گزارش نشده و در طول پرورش هم از هیچ دارویی استفاده نمی‌شود که به این ترتیب تولیدکنندگان هزینه‌ای بابت تامین دارو یا آنتی‌بیوتیک صرف نمی‌‌کنند و حدود 95 درصد بلدرچین‌هایی که به بازار می آید، تقریبا ارگانیک است.

 

این کارشناس طیور سازمان جهاد کشاورزی گیلان، با بیان اینکه پرورش این پرنده، برخلاف سایر ماکیان، نیازی به تأسیسات و تجهیزات گران قیمت سرمایشی و گرمایشی هم ندارد گفت: بلدرچین قادر است دمای تا 40 درجه سانتیگراد را بدون نیاز به سیستم خنک‌کننده تحمل کند. امید وهابی با بیان اینکه به علت جثه کوچک این پرنده، می‌توان تعداد زیادی از آن را در یک فضای کوچک پرورش داد، مقدار غذای هر بلدرچین را در دوره رشد، روزانه بطور میانگین 33 گرم اعلام کرد.

 

وی با بیان اینکه هزینه تامین غذای این پرنده در هر دوره پرورش، یک کیلو و 300 گرم دانه به قیمت حدود 2هزار تومان است افزود: هر قطعه بلدرچین در هر دوره پرورش فقط 4 هزار و 500هزار تومان هزینه پرورش صنعتی ازجمله بهای برق و کارگر دارد درحالی که پرورش‌دهندگان از محل فروش تخم یک قطعه بلدرچین در هر دوره، 36هزار تومان و از فروش گوشت آن حدود 3500 تومان درآمد کسب می‌کنند.

 

در هر واحد کوچک با متراژ 20 متر مربع، می‌توان 1000 قطعه بلدرچین پرورش داد

کارشناس مسئول سایر ماکیان معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی گیلان تصریح کرد: براین اساس در هر واحد کوچک با متراژ 20 مترمربع، می‌توان هزار قطعه بلدرچین پرورش داد که با احتساب هزینه‌های پرورش، به‌طور میانگین 33میلیون تومان سودآوری به دنبال دارد؛ البته هزینه‌های پرورش در خانوارهای روستایی که بصورت جانبی درکنار پرورش طیور بومی، به این کار می‌پردازند و عموما از ته‌مانده غذای سفره استفاده می‌کنند، کمتر است.

 

امید وهابی به مزیت اشتغال‌زایی این صنعت سودآور هم اشاره و اظهار کرد: پرورش بلدرچین در گیلان، تاکنون برای 600 نفر مستقیم و برای 3000 نفر هم غیرمستقیم شغل ایجاد کرده است . اما با وجود مزایای بسیاری که پرورش بلدرچین دارد، به گفته مسئولان جهادکشاورزی گیلان، این صنعت در استان اگرچه نسبت به 10سال قبل -پیش از آغاز تولید صنعتی و انبوه- با استقبال بیشتری روبرو شده و میزان تولید آن افزایش یافته اما ضوابط دست و پاگیر و سختگیرانه‌ای که در خصوص راه‌اندازی واحدهای پروش‌دهنده وجود دارد، باعث شده این صنعت، سهم چندانی از تولید نداشته باشد و گیلان که مقام اول را در پرورش طیور بومی در کشور دارد، در ردیف آخر پرورش‌دهندگان بلدرچین در کشور قرار بگیرد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی