1396/5/28 1997

۶ ذخیره گاه کشور که در معرض حذف از شبکه جهانی ذخیره گاههای زیستکره بودند، واجد شرایط شناخته شده و فرم های تکمیل شده توسط دفتر زیستگاه ها و امور مناطق سازمان را تایید و رای به تمدید آن دادند.

رای یونسکو به ابقای ذخیره‌گاه‌های زیستکره ایران در شبکه جهانی


به گزارش خبرگزاری پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، حمید گشتاسب گفت: براساس آخرین جلسه کمیته بین المللی مشورتی برنامه انسان و کره مسکون یونسکو در بیست و نهمین جلسه شورای برنامه انسان و کره مسکون به منظور بررسی فرم‌های بازنگری و تمدید ذخیره‌گاه‌ های زیستکره در سال ۲۰۱۷ و نامه چونلی هان رئیس بخش اکولوژی و علوم زمین یونسکو ۶ ذخیره‌گاه کشور که در معرض حذف از شبکه جهانی ذخیره‌گاههای زیست‌کره بودند، واجد شرایط شناخته شده و فرم‌های تکمیل شده توسط دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان را تایید و رای به تمدید آن دادند.
 
وی افزود: درسال ۲۰۱۳ فرم‌های بازنگری ۹ ذخیره گاه کشور مانند سایر کشورها به برنامه انسان و کره مسکون یونسکو ارسال که فقط ۳ ذخیره گاه توران، ارومیه و میانکاله تاییدیه دریافت کردند و سایر ذخیره گاه در بلاتکلیفی باقی ماندند و در این راستا مکاتبات متعددی از طریق مراجع ذیربط صورت گرفت. وی با تاکید بر تکمیل فرم ها در اولین فرصت ادامه داد: در صورت عدم اقدام به موقع امکان حذف ۶ ذخیره گاه کشور از شبکه مناطق ذخیره گاهی جهان دور از انتظار نبود.

گشتاسب تصریح کرد: با توجه به چنین شرایط حساس پیش آمده دفتر زیستگاه ها و امور مناطق نیز با درک این واقعیت که در صورت حذف ۶ ذخیره گاه اعتبار بین المللی ایران در عرصه حفاظت از طبیعت به ویژه ذخیره گاه های زیستکره خدشه دار خواهد شد با تمام توان اراده خود را برای تکمیل در خور فرم های بازنگری به کار گرفت. مدیر کل دفتر زیستگاه و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست افزود: هرساله برخی از این ذخیره گاه در دنیا به دلیل کامل نبودن یا ناقص بودن فرم های بازنگری از فهرست جهانی حذف می شوند به طوری که ر سال ۲۰۱۷ حدود ۲۰ سایت در جهان از کشورهایی مانند آمریکا و بلغارستان حذف شد.

وی ادامه داد: باید روند تکمیل فرم های بازنگری از حساسیت و توجه ویژه ای برخوردار باشد و این امر در بیشتر کشورها با به کارگیری نیروهای متخصص و تامین منابع مالی در خور صورت می گیرد اما در سازمان تاکنون بودجه اختصاصی برای ذخیره گاههای زیستکره دیده نشده است. مدیر کل دفتر زیستگاه و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست خاطر نشان کرد: تکمیل فرم های بازنگری ذخیره گاه های زیستکره گلستان، حرا، گنو، ارسباران، کویر، ارژن و پریشان صرفا با توان کارشناسی زیستگاه ها و حمایت های کمیسیون ملی یونسکو و دبیرخانه کمیته ملی برنامه انسان و کره مسکون یونسکو در ایران و استان‌های ذیربط صورت گرفت.

گشتاسب با تبریک این اتفاق بزرگ و ارزشمند به دوستداران محیط زیست در سراسر کشور ابراز امیدواری کرد: هر چه زودتر ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره کشور از حمایت‌های قانونی ویژه و ردیف اعتباری خاص برخوردار شوند.
منبع
http://iann.ir

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی