1396/7/24 2912

زنان روستایی بیش از یک‌چهارم جمعیت جهان و ۴۳ درصد ازنیروی کار جهانی کشاورزی را تشکیل می‌دهند. آنها زمین‌ها را شخم می‌زنند، گیاهان را پرورش می‌دهند و ملت‌های جهان را تغذیه می‌کنند؛ اما زمانی که می‌خواهند مالک زمین شوند و یا به درآمدها و تکنولوژی کشاورزی دسترسی داشته باشند، همچنان در سایه مردان باقی می‌مانند.

روز جهانی زنان روستایی با محوریت تغییرات اقلیمی


زنان روستایی بیش از یک‌چهارم جمعیت جهان و اکثریت زنانی را تشکیل می‌دهند که ۴۳ درصد از نیروی کار جهانی کشاورزی را می‌سازند. آنها زمین‌ها را شخم می‌زنند، گیاهان را پرورش می‌دهند و ملت‌های جهان را تغذیه می‌کنند. این زنان امنیت غذایی جوامع خود را تأمین می‌کنند و به سازگاری اقلیمی کمک می‌کنند. اما زمانی که می‌خواهند مالک زمین شوند و یا به درآمدها و تکنولوژی کشاورزی دسترسی داشته باشند، آنها به مراتب از مردان عقب می‌مانند.
 
امسال، روز جهانی زنان روستایی (۱۵ اکتبر)، بر موضوع «چالش‌ها و فرصت‌ها در کشاورزی سازگار با اقلیم، به منظور برابری جنسی و توانمندسازی زنان و دختران روستایی» تمرکز دارد. روز بین‌المللی زنان روستایی، با روز جهانی غذا (۱۶ اکتبر با موضوع: تغییر آینده مهاجرت: سرمایه‌گذاری برروی امنیت غذایی و توسعه روستایی) و روز جهانی ریشه‌کنی فقر (۱۷ اکتبر) –با تمرکز ویژه به مسايلی که با توانمندی زنان روستا ارتباط دارند-، دنبال می‌شود.
 
زنان که هم‌اکنون نیز دسترسی نابرابری به زمین، آب و انرژی دارند، بیش از دیگران تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند. در عین حال، نابرابری‌ جنسیتی و تبعیض حاکم بر جوامع، که به عنوان مانعی درمقابل قدرت تصمیم‌گیری زنان و مشارکت آنان در خانواده و جامعه‌شان عمل می‌کند، با تغییرات اقلیمی و بحران‌های آب‌وهوایی مضاعف نیز می‌گردد. برای نمونه، با افزایش سیل‌ و خشکسالی‌، زنان و دختران روستایی می‌بایست زمان و تلاش بیشتری را برای جمع‌آوری و تامین آب و سوخت صرف کنند که نتیجه‌ای جز از دست‌دادن فرصت‌هایشان برای تحصیل و فعالیت‌های درآمدزا در پی‌نخواهد داشت.
 
تغییر اقلیم، همچنین می‌تواند به این معنا تلقی شود که فرصتی محدود برای کاهش شکاف‌های جنسیتی در کشاورزی وجود دارد. بخش بزرگی از فقرای جهان در مناطق روستایی زندگی می‌کنند و کاهش شکاف‌ جنسیتی حاکم بر این جوامع لازمه‌ای برای تامین امنیت غذایی، سازگار شدن با اقلیم و پایان دادن به فقر می‌باشد. این امر زنان را قادر می‌سازد تا راهکارهای کشاورزی بهتری در جهت سازگاری بیشتر با تغییرات اقلیمی همچون مردان اتخاذ کنند و در کل بهره‌وری کشاورزی را افزایش دهند.  بر اساس برخی برآوردها، دسترسی برابر زنان به زمین و دیگر ابزارهای تولید می‌تواند تا ۲۰درصد تولید کشاورزی در آفریقا را افزایش دهد.
 
نهادِ «زنان سازمان ملل متحد» (UN Women) از تلاش‌ها برای افزایش دسترسی زنان کشاورز به زمین‌، سرمایه، اطلاعات آب‌وهوایی و تکنولوژی‌های هوشمند اقلیمی برای دست‌یابی به برابری جنسی به‌واسطه‌ی کشاورزی سازگار با اقلیم به همان‌اندازه حمایت می‌کند که از بالا رفتن ظرفیت آنان برای ترقی دادن زنجیره‌ی ارزش‌های کشاورزی سبز.

مقاله اختصاصی گروه تدوین محتوای اگرونیک 
استفاده از این مطلب و انتشار آن، با ذکر نام اگرونیک  و درج لینک www.agronic.ir بلامانع می باشد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی