1396/5/16 2114

مواد مغذی‌ای مانند فسفر و نیتروژن برای رشد گیاهان و جانوران مورد نیاز هستند، اما استفاده زیاد از آنها می‌تواند موجب ازدیاد جلبک‌ها در رودخانه‌ها و دریاچه‌ها بشود.

لزوم تغییر شیوه‌های کشاورزی با توجه به تغییرات اقلیمی


دانشمندان دانشگاه لنکستر معتقدند تغییرات عمده‌ای در شیوه‌های کشاورزی مورد نیاز است تا شاید بتوان با اثرات مخرب افزایش مواد مغذی ناشی از تغییرات اقلیمی مقابله کرد. این مطالعه‌ که هفته گذشته در نشریه «Nature communications» منتشر شده نشان می‌دهد که ضایعات فسفری ناشی از تغییرات اقلیمی همچنان در حال افزایش است مگر آنکه تغییرات اساسی‌ای در متد کشاورزی صورت گیرد.
 
تکرار طوفان‌های مخرب که به علت تغییرات اقلیمی تعدادشان رو به فزونی است، میزان ضایعات مواد مغذی شیمیایی در پس‌آب‌های مزارع را افزایش داده است. با اینکه کشاورزان اقداماتی را جهت جلوگیری از خروج موادمغذی توسط پس‌آب‌ کشاورزی انجام می‌دهند با اینهمه محققان هشدار می‌دهند که احتمالا این اقدامات کافی نباشند.
 
پروفسور فیل هی‌گارث (Phil Haygarth) از مرکز محیط زیست دانشگاه لنکستر، در نشستی مطبوعاتی گفت: « زمستان‌های گرم‌تر و مرطوب‌تر پیشبینی شده در آینده، موجب انتقال بیشتر فسفر از زمین‌های کشاورزی به رودخانه‌ها و در نهایت به اقیانوس‌ها خواهد شد.» او چنین ادامه می‌دهد: «اگرچه کشاورزان هم‌اکنون هم آنچه در توان دارند برای جلوگیری از این اتفاق به‌کار می‌گیرند، با این وجود محاسباتی که اخیرا صورت گرفته‌اند نشان می‌دهد که این اقدامات برای جبران افزایش فسفر ناشی از تغییرات اقلیمی کافی نیست. این مقاله هشداری است برای دولت و سیاست‌گزاران، تا به کشاورزان در جهت دستیابی به این تغییرات الگوی کشت به میزانی که برای مقابله با آلودگی ناشی از تغییرات اقلیمی لازم است یاری و مساعدت نمایند. »
 
کودهای شیمیایی و حیوانی‌ای که در طوفان‌ها شسته می‌شوند، منبع عمده مواد مغذی‌ای هستند که ۶۰ درصد نیتروژن و ۲۵ درصد فسفر موجود در رودخانه‌ها را به خود اختصاص داده‌اند. اگرچه مواد مغذی‌ای مانند فسفر و نیتروژن برای رشد گیاهان و جانوران مورد نیاز هستند، اما مقادیر بیش‌از اندازه آنها می‌تواند موجب ازدیاد جلبک‌ها در رودخانه‌ها و دریاچه‌ها و متعاقبا خفگی ماهی‌ها و سایر ارگانیسم‌های آبزی شود.
 
دکتر پیت فالون از مرکز هادلی نیز گفت: «جدیدترین مدل‌های آب‌وهوایی با وضوح بالا در کنار آخرین نقشه‌های اقلیمی UKCP09 در این پروژه مورد استفاده قرار گرفتند.» او همچنین افزود: «در حالیکه با استفاده از مدل‌های آب‌وهوایی با وضوح بالا، میزان بارش باران قابل توجهی مخصوصا در طوفان‌های تابستانه پیش‌بینی شده بود، این طوفان‌ها تفاوت چشم‌گیری در تلفات فسفری تابستانه به بار نیاوردند. در نتیجه مطالعات ما نشان می‌دهد که فاکتور اصلی در افزایش تلفات فسفری، احتمال افزایش بارش‌های زمستانی می‌باشد.

مقاله اختصاصی گروه تدوین محتوای اگرونیک 
استفاده از این مطلب و انتشار آن، با ذکر نام اگرونیک  و درج لینک www.agronic.ir بلامانع می باشد.

منبع
www.upi.com

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

گستردگی فرصت‌های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان اردبیل

کشت گیاهان دارویی در ۱۴۰۰ هکتار از اراضی کم بازده لرستان

آغاز دومین مرحله آبگذاری شالیزارهای مناطق مرکزی گیلان از فردا

خرید ۳۰ تن گندم بذری در خراسان شمالی

پیش‌بینی برداشت ۵۰ تن گل‌محمدی از مزارع اسدآباد

۹۰ درصد کودهای کشاورزی، تولید داخلی است

برداشت "کلزا" از مزارع کرمانشاه آغاز شد

کاشت گیاهان دارویی از راهکارهای مقابله با بحران کم‌آبی

انجام نشاء در ۱۲۵ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان

چرا خشکه‌کاری برنج در گلستان شکست خورد؟

پیش‌بینی تولید ۶۸ هزار تن گل محمدی در سال جاری

توسعه ۶ برابری گلخانه‌های رزن

توزیع بیش از ۷ هزار تن کود شیمیایی در خوزستان

پیش‌بینی تولید ۶۰۰۰ تن کلزا در خراسان رضوی طی سال جاری

اولین مزرعه نوآوریِ جنوب کرمان رتبه برتر کشور را کسب کرد

حفظ منابع آب و خاک تنها راه رسیدن به توسعه پایدار است

چهارمین جشنواره توت‌فرنگی در روستای گردشگری شیان برگزار می‌شود

نشاء برنج در ۲۵۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری گیلان

توسعه ۱۰۰۰ هکتاری کشت گیاهان دارویی در لرستان

نخستین مزرعه هوشمند کشور راه‌اندازی می‌شود

نشاء شالی در مزارع گلستان آغاز شد

آغاز برداشت گل محمدی از باغات بهاباد یزد

تولید ۳۲۳ هزار تن محصولات صنعتی و کشاورزی در ارس

ساخت کاتالیزور برای تصفیه آب و تولید هیدروژن

سطح کشت دانه‌های روغنی به ۱۰ هزار هکتار خواهد رسید

اگرونیک در شبکه های اجتماعی