مدیر تعاون روستایی خراسان رضوی گفت: بیش از ۳۰ هزار تن انواع کودهای شیمیایی از ابتدای سال جاری تاکنون توسط شبکه تعاون روستایی میان کشاورزان استان توزیع شده است.
ایرج ناصری مقدم در گفتوگو با ایسنا در خصوص میزان کود توزیع شده توسط شبکه تعاون روستایی خراسان رضوی در سال جاری اظهار کرد: سهیمه کود ازته از دو طریق به استان تعلق میگیرد. بخشی از سهیمه کود ازته به صورت مستقیم توسط شبکه تعاون روستایی خراسان رضوی از تهران حمل میشود. کود ازته توسط تعاونی روستایی کشور، تعاونی تولید کشور و تعاونی کشاورزی باغدارن خریداری و سهیمه به استان تعلق میگیرد.
وی افزود: در سال جاری سهیمه مستقیم خراسان رضوی درخصوص کود ازته بالغ بر۳۰ هزار تن است. از ابتدای سال جاری تا امروز ۷۵۲۵ تن از این سهیمه خریداری شده و ۶۶۰۰ تن آن میان کشاورزان استان توزیع شده شده است.
مدیر تعاون روستایی خراسان رضوی با بیان اینکه « همچنین به طور غیرمستقیم سهیمه دیگری از کود ازته توسط شرکت خدمات حمایتی به استان تعلق میگیرد»، عنوان کرد: در سال جاری سهمیه کود اوره یا ازته خراسان رضوی از این طریق ۱۱۷ هزار تن است. از ابتدای سال جاری تا امروز ۲۵هزار ۹۷۲ تن از این سهیمه خریداری و تقریبا بالغ بر ۲۴ هزارتن توزیع شده است.
ناصری مقدم تاکید کرد: در حال حاضر ۱۵ درصد کود ازته سهیمه بهاره استان خریداری شده است. امسال سهیمه کود ازته استان ۱۰ هزار تن نسبت به سال قبل بیشتر است. در سال جاری سهیمه مستقیم و غیرمستقیم کود ازته مربوط به خراسان رضوی ۱۴۷ هزار تن است در حالی که این میزان در سال گذشته ۱۳۷ هزار تن بوده است.
وی درمورد کودهای فسفاته و پتاسه تصریح کرد: شبکه تعاون روستایی درخصوص کودهای پتاسه و فسفره سهمیه مستقیم ندارد بلکه شرکت خدمات حمایتی کود را در اختیار شبکه تعاون روستایی استان قرار داده و میان کشاورزان توزیع میشود.
مدیر تعاون روستایی خراسان رضوی ادامه داد: میزان سهیمه استان درسال جاری برای کود فسفاته ۴۰ هزار تن و در مورد کود پتاسه ۱۴ هزار تن است. از ابتدای سال جاری تا امروز ۴۶۳ تن کود فسفاته خریداری شده و ۴۲۲ تن آن توزیع شده است. همچنین از ابتدای سال جاری ۱۸۰ تن کود پتاسه خریداری شده که ۱۷۰ تن آن توزیع شده است. با توجه به هزینه بالای این کودها استقبال چندانی از طرف کشاورزان وجود ندارد.
ناصری مقدم درباره توزیع کودهای ریز مغزی و بیولوژیک خاطرنشان کرد: با توجه به گرانی فسفات و پتاس از این کودها استقبال خوبی شده است. امسال ۲۲۱ تن کود ریزمغذی و هشت هزار و ۳۳۹ تن کود عالی و زیستی بین کشاورزان خراسان رضوی توزیع شده است.
وی استفاده از آزمون خاک را مهم دانست و بیان کرد: به کشاورزان توصیه میشود قبل از هر اقدامی در زمینه کوددهی آزمون خاک را انجام دهند و با توجه به آزمایشگاههای موجود در سطح استان با توصیه کارشناسان آب و خاک کودهی را انجام دهند.