1396/5/21 11480

موطن اصلی شمعدانی عطری قاره آفریقا است. کاشفان هلندی‌ اولین‌ کسانی بودند که در قرن شانزدهم این گیاه را کشف و به کشور خود منتقل نمودند.

آشنایی با شمعدانی عطری


نام علمی: spp.Pelargonium
نام انگلیسی:‌ Scented-leaved Geranium
 
شمعدانی معطر دارای عطر و بویی شگفت آور است که می‌توانید بسته به نوع گونه آن، از عطر‌های گل سرخ گرفته تا لیمو، شکلات و یا زنجبیل را از آن استشمام نمائید؛ حتی برخی برای معطر کردن غذا یکی دو برگ‌ از این گیاه را به آن اضافه می‌کنند. این گیاه همچنین دارای برگ‌هایی با اشکال متنوع و دیدنی می‌باشد که با برخوردار بودن از سطحی کرک‌دار، لمس کردنش هم در کنار بوئیدنش تجربه‌ای مفرح خواهد بود. برگ‌ها دارای بریدگی‌های متعدد و حاشیه‌های دندانه‌دار می‌باشند. این گیاه دارای گل‌هایی زیبا با پنج گلبرگ و به رنگ‌های سفید تا صورتی پررنگ می‌باشند.
 
 
موطن اصلی شمعدانی عطری قاره آفریقا است. کاشفان هلندی‌ اولین‌ کسانی بودند که این گیاه را کشف و به کشور خود منتقل نمودند.  در سده ۱۶۰۰ میلادی این گیاه خانگی محبوب به انگلستان راه یافت. شمعدانی عطری مخصوصا در عصر ویکتوریا که برای معطر کردن آبی استفاده می‌شد که مهمان‌ها قبل و بعد از وعده غذایی دستان خود را در آن می‌شستند، محبوبیت زیادی پیدا کرده بود. باغداران از آن گیاه بومی که از آفریقا وارد شد، گونه‌های متعدد و متنوعی پرورش دادند. امروزه صدها گونه مختلف ازین گیاه با شکل و ساختار متفاوت برگ، گل و عطر در جهان پرورش داده می‌شوند.
 
 
نگهداری: مراقبت از گیاه شمعدانی عطری بسیار ساده است؛ شما می‌توانید آنرا در گلدان داخل و یا بیرون از خانه پرورش دهید. این گیاه به نور زیاد و خاک و آبیاری‌ معمولی احتیاج دارد. از اینکه شمعدانی شما دسترسی کافی به نور در طول روز داشته باشد اطمینان حاصل کنید. کمبود نور موجب قد کشیدن بیش از اندازه ساقه‌ها و کم‌پشت و پراکنده شدن بوته خواهد شد. می‌توانید در این صورت برای تشویق بیشتر گیاه به پرپشت‌تر شدن، شاخه‌های بلند آن‌را هرس کنید. شاخه‌های هرس شده را هم می‌توانید به صورت قلمه مجددا در گلدان بکارید. خاک گلدان می‌بایست دارای زهکشی مناسبی باشد در غیر این صورت ریشه گیاه دچار پوسیدگی می‌شود.

مقاله اختصاصی گروه تدوین محتوای اگرونیک 
استفاده از این مطلب و انتشار آن، با ذکر نام اگرونیک  و درج لینک www.agronic.ir بلامانع می باشد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

وسایل نقلیه کشاورزی با احتیاط حرکت کنند

لشکر ملخ های مهاجم را بشناسیم

طومار شیخ بهایی قانون آبی منصفانه و عادلانه است

بیماری «فیتوفترا» در کمین سیب زمینی کاران گلستانی

ممنوعیت کشت سیب زمینی در سلسله

آگهی هایی که از تخریب محیط زیست می‌گویند

کاشت و عملیات زراعی یونجه

غذاهای "پروبیوتیک" چه فایده‌ای برای بدن دارند؟

هشدار جهادکشاورزی فارس در خصوص حمله ملخ

از «ایمنی غذایی» تا «امنیت غذایی»

آیا لامپ های معمولی برای پرورش گل و گیاه مناسبند؟

دانستنی هایی در مورد زنبور عسل

رشد دو برابری سرمایه‌گذاری در کشت گلخانه ای

توصیه‌هایی برای خرید گل و گیاه

تولید گیاهان زینتی به روش کشت بافت در ایران

خسارت ۱۳ هزار میلیارد تومانی سیل به بخش کشاورزی

میزان بارش‌ها سه برابر سال گذشته می‌شود

گیاهانی که می‌توانند زنبور ها را به باغچه ی شما بیاورند

آیا کشاورزی عمودی تنها راه شهرها برای تامین غذاست؟

گندم کاران بوشهری نگران محصول خود نباشند

صدور مجوز تکثیر و پرورش عقرب متوقف شد

میوه و سبزیجات در غنا: تاثیر کیفیت بالاتر محصولات کشاورزی در افزایش درآمد

بزرگترین گندم کاران دنیا کدامند؟

نوروز ۹۸ بر همه مبارک

قیاق یا ذرت گل خوشه ای به عنوان علف هرز

اگرونیک در شبکه های اجتماعی