1396/5/17 1212

رئیس محیط زیست استان تهران گفت: شکار بی‌رویه گونه‌های حیات وحش موجب آسیب دیدن زیستگاه آن‌ها می‌شود، چراکه دوام و قوام زیستگاه‌ها به وجود پوشش گیاهی و جانوران مختلف وابسته است.

جولان باندهای قاچاق حیوانات در پایتخت

شکار بی‌رویه گونه‌های حیات وحش داخلی زیستگاه آن‌ها را تهدید می‌کند

شکار بی‌رویه گونه‌های حیات وحش داخلی زیستگاه آن‌ها را تهدید می‌کند/ جولان باندهای قاچاق حیوانات در پایتختمحمد حسین بازگیر رئیس محیط زیست استان تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به اینکه واردات گونه های مختلف حیات وحش از کشور مبدأ به کشور مقصد نیازمند دریافت مجوز از سوی کنوانسیون ساتیست است؛ اظهار داشت: گونه های مختلف حیوانات وارداتی که در  برخی از مراکز خرید و فروش وجود دارد، باید مجوزهای قانونی را اخذ کرده باشند.
 
وی ادامه داد: برخی از گونه‌ های مختلف حیات وحش مشمول کنوانسیون ساتیسیت می شوند، یعنی ممکن است منع تجارت بین المللی داشته باشند و در نتیجه باید مجوزهای لازم را از مراجع رسمی کشور مبدأ بگیرند. بازگیر با بیان اینکه توزیع برخی گونه‌های وارداتی در کشور باید در مکان‌های نگهداری معینی انجام شود، گفت: برای واردات گونه‌های مختلف حیات وحش به کشور باید اقدامات لازم در زمینه گمرک، مسایل پزشکی انجام و مدارک مربوطه طی یک فرآیند مشخص به سازمان محیط زیست ارائه شود.
 
وی با تاکید بر اینکه هیچ ارگان و سازمانی به تنهایی اقدام به صدور مجوز صادرات و واردات گونه‌های حیات‌وحش نمی‌کند، افزود: مجوزهای صادرات و واردات گونه‌های مختلف حیات وحش در ایران به صورت متمرکز صادر و از مرکز مدیریت شکار و صید سازمان محیط زیست اخذ می‌شود. رئیس محیط‌زیست استان تهران گفت: مراکز مختلف نگهداری، فروش و نمایش گونه‌های حیات وحش که مجوز رسمی دارند تحت فرآیند مشخص و کنترل شده معاملات خود را انجام می‌دهند.
 
وی در ادامه افزود: شهر تهران به عنوان منزل و مکانی برای باندهای قاچاق محسوب می‌شود، چرا که بسیاری از گونه‌های مختلف حیات‌وحش مانند پرندگان و خزندگان که از مبادی غیررسمی و به صورت قاچاق از زیستگاه‌های داخل کشور صید می‌شوند، در این شهر به چشم می‌خورد. بازگیر با اشاره به صید بی‌رویه برخی از گونه‌ها توسط شکارچیان و آسیب رساندن به زیستگاه‌های آن‌ها تصریح کرد: صید و شکار بی‌رویه گونه‌های مختلف حیات وحش از زیستگاه‌های داخلی موجب بروز مشکلاتی از جمله نابودی گونه‌ها به علت نگهداری نامناسب و محروم ماندن آن‌ها از طبیعت می‌شود و در نتیجه منقرض می‌شوند.
 
وی در ادامه افزود: با صید و شکار بی‌رویه گونه‌های حیات وحش، زیستگاه آن‌ها نیز آسیب می‌بیند، چراکه دوام و قوام زیستگاه‌ها به وجود پوشش گیاهی و جانوران مختلف وابسته است. رئیس محیط زیست استان تهران با بیان اینکه تهران در ایامی خاص مرکز خرید و فروش غیرمجاز و قاچاق گونه‌های مختلف می شود؛ گفت: گونه‌های مختلفی مانند لاک‌پشت، مار و غیره در اواسط و یا اواخر سال در نقاط مختلفی از شهر تهران جابه‌جا می‌شوند. حتی در مراکز خرید و فروش آکواریوم و ماهی‌های نادر مانند سفره ماهی و گونه‌های کمیاب مانند نخل مرداب به چشم می‌خورد.همچنین خرید و فروش گونه‌های غیرمجاز پرندگان در حاشیه بازار پرندگان شهر تهران و یا با همدستی برخی غرفه‌داران انجام می‌شود.
 
بازگیر با اشاره به علاقمندی برخی از مردم به خریداری و نگهداری از گونه های خطرناک و مخرب حیات وحش افزود: علاقه بسیاری از افراد جامعه به خریداری و نگهداری از گونه‌های وحشی، این فرصت را برای شکارچیان و قاچاقچیان حیات وحش ایجاد می‌کند تا این گونه ها را به هر طریقی که می‌توانند شکار کنند و با مبالغ بسیار هنگفت بفروشند. رئیس محیط زیست استان تهران در پایان گفت: در اغلب موارد گونه‌های مختلف حیات وحش بازار هدف شکارچیان و قاچاقچیان داخلی و خارجی است. همچنین واردات این گونه‌های غیرمجاز  می‌تواند ناقل بیماری‌های مشترک بین انسان و دام نیز باشد.
منبع
YJC

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

برداشت ۷ کیلو زعفران در هکتار

با نهال بادام پول‌ساز و پرسود آشنا شوید

آغاز کشت بهاره «گلرنگ» در کبودراهنگ

ثبت ۲۴۲۵ شغل ایجاد شده در بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری در سامانه رصد

اگروتوریسم در خراسان رضوی فراگیر خواهد شد

لرستان پیشرو در ایجاد خانه‌های محیط زیست

تعویق رشد رویشی محصولات کشاورزی گلستان

تجهیز ۶۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری به روش‌های نوین آبیاری

صرفه جویی ۵ میلیون مترمکعب آب در راستای سازگاری با کم آبی در چهارمحال و بختیاری

پیش‌بینی تولید ۳۵۰ هزار تن گندم سال جاری در لرستان

برداشت گلچه های گلرنگ مزارع سیستان وبلوچستان از شهرستان دشتیاری

کاشت ۳۰۰ هزار اصله نهال در کرمانشاه در هفته منابع طبیعی

آغاز توزیع بیش از ۱۵ هزار تن کودشیمیایی بهاره در بروجرد

راه مواجهه با بحران کمبود آب استفاده از فناوری در کشاورزی

اراضی کشاورزی قزوین مجهز به سامانه نوین آبیاری می‌شود

توسعه نخلستان ها راهی مطمئن برای تجارت خرما در سیستان وبلوچستان

کشت ۵۰۰۰ بوته آناناس برای اولین بار در شهرستان زرآباد

ضدعفونی بیش از 88 هزار تن بذور غلات در همدان

صادرات بیش از ۲۳۸ هزار گلدان گل از نوشهر

کشت سیب زمینی در شهرستان خاش آغاز شد

۱۸۰ هزار تن گوجه فرنگی در بوشهر برداشت می‌شود

آزمایشگاه کشت بافت گیاهی مرکز تحقیقات جهادکشاورزی استان زنجان افتتاح شد

آغاز طرح ایجاد مزارع نوآوری در استان بوشهر

احداث ۳۰ هکتار باغ گل محمدی در شهرستان تفتان

لرستان قطب محصولات گلخانه‌ای خواهد شد

اگرونیک در شبکه های اجتماعی