سالانه ۲۰ میلیون تن انواع محصولات علوفهای در کشور به تولید میرسد که این میزان از یک میلیون هکتار اراضی زیر کشت برداشت می شود.
مدیرکل غلات و محصولات علوفه ای وزارت جهاد کشاورزی در مراسم روز مزرعه چغندر علوفه ای که با حضور مدیران و کارشناسان پنج استان کشور افزود: حدود ۸۰ درصد از تولید محصولات علوفه ای به یونجه و ذرت علوفه ای اختصاص دارد. عزیز کریمی تصریح کرد: مهم ترین سیاست وزارت جهاد کشاورزی در راستای کشت و توسعه گیاهان کم آب بر علوفه ای است.
مدیر کل غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه به برنامهها و سیاست های این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه های جهاد کشاورزی، ارتقا و افزایش کارایی و بهره وری محصولات علوفه ای کشت شده است که با اجرای آن و سیستمهای جدید آبیاری میتوان در مصرف آب صرفه جویی کرد.
کریمی، توسعه کشت گیاهان کم آب بر را از دیگر برنامه ها ذکر کرد و افزود: چغندر علوفه ای از محصولات کم آب بر است که در کنار سورگوم، ارزن و کینوا می تواند برای علوفه مناسب باشد. وی اضافه کرد : استفاده از دیم زارها و کشت دیم نیز میتواند برای توسعه محصولات علوفه ای مناسب باشد زیرا در تناوب زمین باعث بهبود وضعیت دیم زارها می شود.
این مسئول خاطر نشان کرد: در حال حاضر مشکل بذر برای محصولات علوفه ای در کشور وجود دارد که با برنامه ریزی مناسب آن را ساماندهی خواهیم کرد تا کشاورزان بتوانند از بذور گواهی شده در مزارع استفاده کنند.