رئیس کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری روز دوشنبه در همایش کسب و کار نوین که در محل فرمانداری پیشوا برگزار شد اظهار داشت: همواره در تولید محصولات گلخانهای به ویژه خیار، شایعاتی در کیفیت محصول و سلامتی آن وجود دارد که باید با شیوههای درست اطلاع رسانی و نیز استفاده از فناوریهای نوین در تولید محصولات گلخانهای، از میزان این شایعات کاست. محمدعلی ملبوبی اظهار داشت: پیشوا، دشت حاصلخیزی است که از ظرفیت ویژهای در تولید محصولات مختلف برخوردار است که در صورت استفاده از فناوریهای نوین میتوان بازدهی محصولات را چندین برابر افزایش داد و علاوه بر کمیت، با تولید محصولات سالم، به برند سازی تولیدات کشاورزی آن پرداخت.
وی گفت: ایدههای نوین کسب و کار در جهان امروز در قالب استارتاپ ها شکل میگیرند و جوانان فعال، با ایدههای جدید، ابتکارات و نوآوریهای خود را با استفاده از فناوریهای نوین عملیاتی میکنند؛ برای شکلگیری این شرکتها در حوزه کشاورزی و نفوذ فناوریهای جدید در این حوزه، مشکلاتی وجود دارد که با ترویج، اطلاع رسانی و به دست گرفتن ابتکار عمل میتوان آن را محقق کرد. رئیس کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: یکی از راههایی که با استفاده از آن میتوان به ورود فناوری به حوزه کشاورزی کمک کرد، استفاده از ظرفیتهای علمی و دانشگاهی منطقه است که با توجه به هم افزایی موجود بین سازمان و نهادهای پیشوا با دانشگاه علمی کاربردی و دانشگاه آزاد اسلامی، میتوان این اتفاق مهم را رقم زد.
ملبویی گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از طرحهای دانش بنیان، تحقیقاتی و توسعه فناوری به ویژه در حوزه استارتاپ های مربوط به گلخانه صورت مادی و معنوی حمایت میکند. وی اظهار امیدواری کرد با انتخاب پیشوا به عنوان پایلوت تولید محصولات سالم بتوانیم منطقهای برای تولید محصولات سبزی و صیفی سالم با محوریت خیار در کشور ایجاد کنیم. پیشوا از ۱۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی برخوردار است که یک هزار و ۸۰۰ هکتار آن را گلخانه تشکیل میدهد. پیشوا در ۴۵ کیلومتری جنوب شرق تهران واقع شده است.