1398/2/30 2401

هم اکنون بازار گل به دلیل وضعیت اقتصادی مردم با رکود روبرو شده است به طوری که از سبد کالاهای خانوار حذف شده است؛ مردم بیشتر به فکر تأمین ارزاق عمومی هستند.

رکود بازار گل با افزایش 300 درصدی قیمت مصنوعات گل


ایرانیان از دیرباز تا کنون به گل و گیاه علاقه زیادی داشتند به طوری که در حیاط خانه آنها حداقل یک گل وجود داشت و در تزئینات باغ های ایرانی نیز نقش مهمی دارد، با توجه به شرایط کنونی اقتصاد این کالای مصرفی که لوکس محسوب می‌شود از سبد خانوار حذف شده است. بنا به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان گل و گیاه و تزئینی مردم اکنون تنها در مناسبت‌هایی مانند روز مادر و پدر، جشن‌ها، مجالس عروسی و ترحیم خریداری می‌کنند. وی معتقدست در یک ساله اخیر قیمت شاخه های گل افزایشی نداشته و تنها مصنوعات گل 300 درصد افزایش داشته است این موضوع باعث بالا رفتن قیمت گل شده است، با توجه به این که بیشتر این مصنوعات از خارج وارد می‌شود و در بازار با ارز آزاد خریداری می‌شود.

 

اکبر شاهرخی، رئیس اتحادیه فروشندگان گل و گیاه و تزئینی گفت: این اتحادیه فعالیت خود را در سال 1335 آغاز کرد و اکنون در سطح شهر تهران بیش از یک هزار و 500 نفر فروشنده گل و گیاه داریم؛ تعدادی از این فروشندگان تولیدکننده هستند و حتی باغ دارند. وی افزود: هم اکنون بازار گل به دلیل وضعیت اقتصادی مردم با رکود روبرو شده است به طوری که از سبد کالاهای خانوار حذف شده است؛ مردم بیشتر به فکر تأمین ارزاق عمومی هستند. کار ما لوکس تلقی می‌شود به این دلیل افرادی که وضع مالی خوبی دارند بیشتر گل می‌خرند سایر افراد نیز به مناسبت‌های مختلف مانند روز مادر، روز پدر، جشن‌ها و مجلس عروسی خریداری می‌کنند.

 

شاهرخی تصریح کرد: گل و گیاه محصولات بسیار حساسی هستند که در مدت محدودی پس از تولید باید به فروش برسند پس نگهداری از آن‌ها بسیار دشوار و حساس است و زود خراب می‌شود. قیمت محصولات کشاورزی با صنعتی فرق دارد، کشاورزی عرضه و تقاضاست و قابل احتکار و نگهداری طولانی مدت نیست.

 

ثابت بودن قیمت شاخه های گل

رئیس اتحادیه فروشندگان گل و گیاه و تزئینی بیان کرد: قیمت شاخه های گل هیچ تغییری نکرده است بلکه مصنوعات فروش گل از سال گذشته بیش از ۳۰۰ درصد افزایش داشته است به طوری که اسفنج گل از کارتنی 35 هزار تومان به 150 هزار تومان، روبان گل از 4 هزار تومان به 15 هزار تومان، زرورق از 15 هزار تومان به 70 هزار تومان افزایش یافته است. همچنین میزان دستمزد کارگران، هزینه‌های آب، برق و گاز بالا رفته است.

 

وارداتی بودن مصنوعات گل

وی افزود: اسفنج گل، وارداتی است و با نرخ آزاد از بازار تهیه می‌شود نوسانات ارز باعث شده تا فروشندگان برای خرید مصنوعات گل با مشکل روبرو شوند در داخل کشور تنها اسفنج‌هایی تولید می‌شود که برای گل های مصنوعی قابل استفاده است به این دلیل مجبور هستیم از سایر کشورها وارد کنیم. البته به تازگی یک کارخانه قرار است اسفنج هایی را تولید کند که قابل استفاده برای گل های طبیعی باشد. شاهرخی اظهار کرد: حدود 20 درصد از مغازه‌های گل فروشی به دلیل رکود بازار و کاهش خرید مردم مجبور شدند به سراغ شغل‌های دیگر بروند.

 

صادرات گل های ریشه ای به کشورهای همسایه

رئیس اتحادیه فروشندگان گل و گیاه و تزئینی تصریح کرد: هم اکنون صادرات گل های ریشه ای به کشورهای همسایه مانند عراق، سوریه، تاجیکستان، ترکمنستان، آذربایجان، افغانستان و امارات انجام می‌شود. وی افزود: با توجه به قیمت مناسب گل می‌توان آن را به افراد هدیه داد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی