غلامحسین سلطان محمدی افزود: در دو ماه گذشته جلسات متعددی در اتحادیه و سازمان جهاد کشاورزی برگزار شده است و به همه غرفهداران بازارهای گل امام رضا و محلاتی اطلاع رسانی کرده ایم که فروش گل وارداتی قاچاق ممنوع است و از ابتدای شهریور طرح برخورد آغاز خواهد شد. وی گفت: در غرفههایی که اینگونه گیاهان دیده می شود ظاهراً در سالهای گذشته وارد کرده اند و با مجوزهای سال قبل بوده است و مقادیری از این گیاهان زینتی در کشور همچنان مانده است. سلطان محمدی افزود: البته همچنان واردات قاچاق را داریم و ما برای حمایت از تولید و تولید کننده داخل درخواست برخورد با توزیع کنندگان این محصولات قاچاق را داده ایم.
رئیس اتحادیه گل و گیاه استان تهران گفت: کشور ایران با داشتن چهار فصل شرایط اقلیمی نادری در جهان دارد و هلند با آن ادعایی که به عنوان کشور نخست جهان در بحث گل و گیاه دارد شرایط اقلیمی ما و آفتاب و خاک ما را ندارد اما شرایط را به گونهای همواره کرده است که حرف برای گفتن دارد. وی افزود: خیلی از پیازهای گلایل که در کشور ما تولید میشود ایرانی است و حدود 50 سال پیش گلایل در کشور تولید میشد و روستائیان، بچه پیاز تولید می کردند و تبدیل به مادر میشد و وقتی به تهران میآمد از آن گل میگرفتند اما شرایط به گونهای شد که کمکم مردم دلسرد شدند و قیمت محصولات وارداتی زیر قیمت محصولات داخلی قرار گرفت و تولید کننده ضعیف و ضعیفتر شد.
سلطان محمدی گفت: چون لاکیبامبو و بونسای در داخل تولید نمیشود اشکالی ندارد که وارد شود اما نظر ما این است که باید واردات با مجوز وزارت جهاد کشاورزی باشد و حتماً مدت 3 تا 4 ماهه قرنطینه هم حفظ شود تا اگر این گیاهان مبتلا به امراض گیاهی بودند کشور به خطر نیفتد. وی افزود: آن چیزی که در ایران موجود نیست هیچ اشکالی ندارد در حد نیاز وارد شود و مثلاً درباره شمعدانی که گل ایرانی بوده است و اما اکنون قلمهاش از هلند میآید اشکالی ندارد وارد شود به شرط اینکه با مجوز باشد.
در ادامه عضو هیئت مدیره بازار گل امام رضا هم گفت: ما از طریق بنر به همه غرفهداران اعلام کردهایم که از ابتدای شهریور با عرضه قاچاق گیاهان زینتی در این بازار برخورد خواهد شد. بهروز سلطان محمدی افزود: قرار شد غرفهدارانی هم که اینگونه گیاهان وارداتی را عرضه می کنند حتماً مدارک خود را تقدیم جهاد کشاورزی استان کنند تا درباره قانونی بودن مجوزهای آن تصمیم گیری شود.