1398/2/7 1637

بازار گل این روزها با نوسانات قیمتی عجیب و غریبی مواجه شده به گونه‌ای که قیمت هر شاخه گل از بازار عمده‌فروشی تا گل‌فروشی‌ها بین دو تا سه برابر متفاوت است و به گفته رئیس اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه این مشکل که سرمنشاء آن به سودجویی و واسطه‌گری بر می‌گردد، نه تنها بازار گل را بلکه تولید آن را نیز با مشکل و چالش مواجه می‌کند.

فاصله ۲.۵ برابری قیمت گل از بازار تا گل فروشی‌ها!

بازار گل و گیاه در این روزها نوسانات قیمتی عجیب و غریبی را تجربه می‌کند که در گذشته با آن درگیر نبود به گونه‌ای که هر شاخه گل رز در بازار عمده‌فروشی گل تهران نهایتاً ۵,۰۰۰ تومان فروخته می‌شود در حالیکه قیمت همین محصول در گل‌فروشی‌ها که اتفاقاً کیفیت پایین‌تری نسبت به بازار عمده‌فروشی دارد به طور میانگین به ۱۲ هزار تومان هم می‌رسد. همچنین یک دسته گل ۲۰ شاخه‌ای که در بازار گل نهایتاً ۲۵۰ هزار تومان فروخته می‌شود در گل‌فروشی‌ها تا بیش از ۶۰۰ هزار تومان هم قیمت‌گذاری می‌شود.

 

غلامحسین سلطان‌محمدی - رئیس اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه تهران - در این رابطه به ایسنا گفت: فاصله بسیار زیاد قیمت گل و گیاه از بازار عمده‌فروشی تا بازار خرده‌فروشی نه تنها به بازار گل و مشتریان آن آسیب می‌رساند بلکه با کمتر شدن مشتریان، تولید این محصول نیز با مشکل مواجه می‌شود چرا که تولیدکنندگان دیگر نمی‌توانند آن طور که در گذشته می‌توانستند، گل بفروشند و در نتیجه محصول‌شان روی دست‌شان می‌ماند و تولید این محصول نیز آسیب می‌بیند.

 

وی افزود: یکی از دلایل این فاصله قیمتی زیاد، وجود دلالی و واسطه‌گری بیش از حد و سودجویی برخی از واسطه‌هاست که چنین مشکلاتی را دامن می‌زند و عامل دوم که تأثیر کمتری روی این مسئله دارد این است که مردم عمدتاً گل را از بازار گل فروشی بدون تزئین خریداری می‌کنند و در گل‌فروشی‌ها این محصول تزئین می‌شود و هزینه‌های جانبی بر آن وارد می‌شود. سلطان‌محمدی تصریح کرد: تولیدکنندگان گل مسلماً به دنبال گران فروشی نیستند و ارزانی این محصول سبب می‌شود تا مشتریان آن‌ها بیشتر شود و با افزایش تقاضای بازار، تولید گل رونق بیشتری خواهد گرفت.

 

سرانه مصرف گل در اروپا ۱۰ برابر ایرانی‌ها

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه تهران اعلام کرد که سرانه مصرف گل در ایران ۱۵ شاخه به ازای هر ایرانی است در حالیکه این میزان در اروپا به ۱۵۰ شاخه به صورت میانگین می‌رسد و همین مسئله نشان می‌دهد که بازار گل در کشور ما مناسب نیست و اگر وضعیت و قیمت آن اصلاح شود قطعاً مردم به جای خرید تنقلات و مواد غذایی، گل خریداری می‌کنند که چرخه تولید این محصولات نیز بهبود پیدا می‌کند.

 

وی درباره چگونگی اصلاح بازار و روند قیمتی گل از تولید تا مصرف اظهار کرد که بهترین راهکار برای اصلاح قیمت و بازار گل این است که به صورت روزانه و هفتگی قیمت انواع گل به صورت آنلاین به اطلاع مردم برسد تا هر فروشنده‌ای نتواند به خاطر سود بیشتر خود این محصولات را به هر قیمتی که می‌خواهد به مردم بفروشد و دوم اینکه مردم بدانند که قیمت واقعی هر شاخه گل چقدر است.

منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی