1396/2/10 2208

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: ما هم‌اکنون در موضوع کشت محصولات کشاورزی در نقاط بحرانی و صادرات محصولات پر آب در این نقاط بسیار غافل هستیم.

رئیس اتاق بازرگانی ایران مطرح کرد

غفلت از صادرات محصولات پر آب و کشت آن در نقاط بحرانی

غلامحسین شافعی امروز در اولین کنفرانس بین‌المللی آب مجازی در اتاق ایران با بیان اینکه اتاق ایران به عنوان پارلمان بخش خصوصی و مشاور سه قوه، توجه جدی به مقوله آب دارد و در طول سه سال گذشته اقدامات جدی در این رابطه انجام داده است، گفت: بعد از تأسیس مرکز مطالعات راهبردی کشاورزی و آب در سال 89 در مجلس شورای اسلامی قانونی در حال تصویب بود، تا مطابق آن، کلیه چاه‌های غیرمجاز، مجاز اعلام شوند و پروانه بهره‌برداری داده شود که اتاق بازرگانی ایران در این ارتباط اقدامات جدی انجام داد و خوش‌بختانه مانع به ثمر رسیدن این اقدام نامیمون شد.
 
رئیس اتاق بازرگانی ایران همچنین بیان داشت: بعد از تصویب قانونی به نام قانون بهبود فضای کسب و کار در سال 91، موضوع کشاورزی به اتاق بازرگانی ایران پیوند خورد، بنابراین اتاق بازرگانی برای جبران مافات گذشته، توجه و تمرکز جدی به مسئله کشاورزی و مسائل مرتبط با آن داشت، اقدامات مؤثری را در این ارتباط به عمل آورده است.
 
شافعی تصریح کرد: علاوه بر این، در سال 1391 طرحی در جمهوری اسلامی ایران با عنوان طرح فدک ارائه شد که قرار شد، طی آن 2 میلیون هکتار زمین را برای اجرای طرح اختصاص دهند که با بررسی انجام شده توسط اتاق بازرگانی ایرانی، عواقب اجرای این کار شد و این طرح متوقف شد. رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: همچنین مرکز مطالعات راهبردی آب کنفرانسی برگزار شد که این کنفرانس منتج شد، به یک تفاهم‌نامه اثرگذار با وزارت نیرو برای تعادل‌بخشی آب در کشور و بدین ترتیب، موضوع اقتصاد سبز در اتاق ایران در دستورکار قرار گرفت، تا بتواند اقتصاد سبز را به یک حرکت اقتصادی در بخش خصوصی جلو ببرد که مطمئناً تأثیرات آن در آینده مشخص خواهد شد.
 
شافعی با بیان اینکه کشور ما به لحاظ بحران آب در وضعیت خوبی قرار ندارد، گفت: مقوله جدید آب مجازی، حداقل در فعالیت‌های اقتصادی و تجاری تقریباً ناپیدا بوده، اما اثرگذاری موضوع آب مجازی و به ویژه مسائل اقتصادی از اهمیت زیادی برخوردار است و در رفع بحران آب می‌تواند بسیار مؤثر باشد. وی افزود: موضوع آب مجازی هم در اقتصاد پایدار و هم در تجارت و هم در توسعه متوازن و آمایش سرزمین نقش به سزایی دارد.
 
شافعی تصریح کرد:‌ از این نظر این کنفرانس با این هدف و به این منظور تشکیل شده که موضوع فعالیت‌های اقتصادی و تجاری در مورد مسائل کشاورزی در جابجایی بی‌محابای آب در بخش کشاورزی مورد توجه جدی قرار گیرد.رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: ما هم‌اکنون در موضوع کشت محصولات کشاورزی در نقاط بحرانی و همچنین صادرات محصولات پرآب در نقاط بحرانی بسیار غافل هستیم. وی گفت: در این ارتباط پیشنهادی مطرح است تا این کنفرانس به صورت سالیانه در سطح بین‌المللی برگزار شود و در سایر کشورها هم برگزار شود و براساس اطلاعات واصله، کشور هلند در سال آینده پذیرای برگزاری این کنفرانس است.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی