غلامحسین شافعی امروز در اولین کنفرانس بینالمللی آب مجازی در اتاق ایران با بیان اینکه اتاق ایران به عنوان پارلمان بخش خصوصی و مشاور سه قوه، توجه جدی به مقوله آب دارد و در طول سه سال گذشته اقدامات جدی در این رابطه انجام داده است، گفت: بعد از تأسیس مرکز مطالعات راهبردی کشاورزی و آب در سال 89 در مجلس شورای اسلامی قانونی در حال تصویب بود، تا مطابق آن، کلیه چاههای غیرمجاز، مجاز اعلام شوند و پروانه بهرهبرداری داده شود که اتاق بازرگانی ایران در این ارتباط اقدامات جدی انجام داد و خوشبختانه مانع به ثمر رسیدن این اقدام نامیمون شد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران همچنین بیان داشت: بعد از تصویب قانونی به نام قانون بهبود فضای کسب و کار در سال 91، موضوع کشاورزی به اتاق بازرگانی ایران پیوند خورد، بنابراین اتاق بازرگانی برای جبران مافات گذشته، توجه و تمرکز جدی به مسئله کشاورزی و مسائل مرتبط با آن داشت، اقدامات مؤثری را در این ارتباط به عمل آورده است.
شافعی تصریح کرد: علاوه بر این، در سال 1391 طرحی در جمهوری اسلامی ایران با عنوان طرح فدک ارائه شد که قرار شد، طی آن 2 میلیون هکتار زمین را برای اجرای طرح اختصاص دهند که با بررسی انجام شده توسط اتاق بازرگانی ایرانی، عواقب اجرای این کار شد و این طرح متوقف شد. رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: همچنین مرکز مطالعات راهبردی آب کنفرانسی برگزار شد که این کنفرانس منتج شد، به یک تفاهمنامه اثرگذار با وزارت نیرو برای تعادلبخشی آب در کشور و بدین ترتیب، موضوع اقتصاد سبز در اتاق ایران در دستورکار قرار گرفت، تا بتواند اقتصاد سبز را به یک حرکت اقتصادی در بخش خصوصی جلو ببرد که مطمئناً تأثیرات آن در آینده مشخص خواهد شد.
شافعی با بیان اینکه کشور ما به لحاظ بحران آب در وضعیت خوبی قرار ندارد، گفت: مقوله جدید آب مجازی، حداقل در فعالیتهای اقتصادی و تجاری تقریباً ناپیدا بوده، اما اثرگذاری موضوع آب مجازی و به ویژه مسائل اقتصادی از اهمیت زیادی برخوردار است و در رفع بحران آب میتواند بسیار مؤثر باشد. وی افزود: موضوع آب مجازی هم در اقتصاد پایدار و هم در تجارت و هم در توسعه متوازن و آمایش سرزمین نقش به سزایی دارد.
شافعی تصریح کرد: از این نظر این کنفرانس با این هدف و به این منظور تشکیل شده که موضوع فعالیتهای اقتصادی و تجاری در مورد مسائل کشاورزی در جابجایی بیمحابای آب در بخش کشاورزی مورد توجه جدی قرار گیرد.رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: ما هماکنون در موضوع کشت محصولات کشاورزی در نقاط بحرانی و همچنین صادرات محصولات پرآب در نقاط بحرانی بسیار غافل هستیم. وی گفت: در این ارتباط پیشنهادی مطرح است تا این کنفرانس به صورت سالیانه در سطح بینالمللی برگزار شود و در سایر کشورها هم برگزار شود و براساس اطلاعات واصله، کشور هلند در سال آینده پذیرای برگزاری این کنفرانس است.