حسین رضایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به کمبود آب در رفسنجان اشاره کرد و افزود: اجرای کشت های جایگزین و کاشت محصولات با نیاز کم آبی در دستور کار جهاد کشاورزی این شهرستان قرار دارد. وی ادامه داد: کشت گیاهانی از جمله زعفران، آلوئه ورا، زرشک، گل گاوزبان، عناب و گیاهان دارویی با توجه به مصرف اندک آب برای رشد و نمو در شهرستان رفسنجان آغاز شده است. وی با بیان اینکه کشت آلوئه ورا از سال گذشته با انتقال پاجوش این گیاه از بوشهر و عسلوئیه به رفسنجان آغاز شد گفت: آلوئه ورا در حال حاضر در پنج گلخانه رفسنجان به مساحت پنج هزار متر مربع کشت میشود.
رضایی بیان کرد: هفته جاری نخستین برداشت برگ گیاه آلوئه ورا به میزان 3.5 تن برگ آلوئهورا از گلخانه های شهرستان رفسنجان انجام شد. وی مزایای کشت آلوئه ورا را مصرف کم آب عنوان کرد و گفت: این گیاه در ماههای تیر و مرداد هر هفته یکبار و در دیگر اوقات هر ماه یکبار به آب نیاز دارد و به صورت ارگانیک رشد میکند و از کودها و سموم شیمیایی برای رشد آلوئه ورا استفاده نمیشود. رضایی افزود: متقاضیان کشت گیاه آلوئه ورا که از طرحهای گلخانه ای است میتوانند تسهیلات پنج ساله با سود کم دریافت کنند.
وی با بیان اینکه آلوئه ورا به دلیل قابلیت فراوری بالا زمینه مناسبی برای اشتغالزایی دارد خاطرنشان کرد: اگر کشاورزان برای خرید دستگاههای صنایع تبدیلی مورد حمایت قرار بگیرند یا در صنایع تبدیلی سرمایه گذاری کنند با تولید انواع کرم، شربت، ژل، دارو و غیره از آلوئه ورا میتوانند اشتغالزایی و سودآوری کنند. آلوئه ورا جزو گیاهان پایا، خشکیزی و آبدار محسوب میشود. برگ های گیاه آلوئه ورا مثلثی شکل، رنگ سبز، حالت آبدار و لبه های دندانه دار دارد. به نظر میرسد خاستگاه آلوئه ورا کشور سودان باشد و بعدها پای آلوئه ورا به منطقه مدیترانه، نقاط گرمسیری و قاره های آفریقا، آسیا، اروپا و آمریکا باز شد. رفسنجان با جمعیتی بالغ بر 311 هزار نفر در 110 کیلومتری کرمان قرار دارد.