1396/6/30 13255

آلوئه‌ورا یک گیاه رایج آپارتمانی است و بطور سنتی در منازل برای خواص دارویی عالی آن پرورش داده می‌شود، آلوئه‌ورا گیاهی چند ساله است و به خانواده سوسن (lily family ) تعلق دارد.

نگهداری از گیاه آلوئه‌ورا


آلوئه‌ورا بومی افریقا و مناطق مدیترانه ای است و 250 گونه مختلف از آلوئه‌ورا وجود دارد ، گیاه آلوئه‌ورا به واسطه برگ‌های کلفت آبدار و کوزه مانند خود مشخص می‌شود ، مراقبت از گیاه آلوئه شبیه مراقبت‌های گیاه کاکتوس است.

شرایط خاک:
گیاه آلوئه‌ورا در هر نوع خاکی قابل رشد است ، شرایط ایده‌آل خاک برای برای پرورش آلوئه‌ورا خاکی نرم با حاصل‌خیزی متوسط و زهکشی بالا است. شما می‌توانید هر مخلوط با کیفیت تجاری را با اضافه کردن ماسه دانه درشت، پرلیت یا سنگریزه‌های گرانیت در گلدان قرار دهید، از گلدان های بسیار بزرگ برای کاشت آلوئه‌ورا استفاده نکنید.

شرایط دما:
گیاه آلوئه‌ورا نور خورشید را ترجیح می‌دهد ، اگر در جایی زندگی می‌کنید که باران زیادی نمی‌بارد می‌توانید گلدان را در شرایط آب و هوایی گرم و در خارج از خانه بطوری که نور کامل خورشید بر روی سایبانی شفاف روی گل بتابد قرار دهید. هنگام نگهداری در داخل خانه گلدان‌ها باید در بخش شرقی و یا غربی کنار پنجره‌ای قرار داده شود، گیاه آلوئه‌ورا به شدت در برابر سرما آسیب‌پذیر است بدلیل اینکه حدود 95% گیاه آلوئه‌ورا تشکیل شده از آب است. دمای ایده‌آل برای نگهداری گیاه آلوئه‌ورا 15-25 درجه سلسیوس است بنابراین اگر آلوئه‌ورا را در بیرون از منزل پرورش می‌دهید باید گلدان‌ها را براساس شرایط محیط بیرون و قبل از آغاز شب‌های سرد جابجا کنید.

آبیاری:
گیاه آلوئه‌ورا مشابه کاکتوس و دیگر گیاهان آبدار نیازمند آبیاری زیادی نیست ، به گیاه باید بگونه‌ای آب داده شود که آب شروع به بیرون آمدن از سوراخ‌های زهکش گلدان نماید. یک زیرگلدانی در زیر گلدان قرار دهید تا آب خروجی را جمع کند ، معمولا یک فاصله 10-14 روزه باید در بین آبیاری وجود داشته باشد ، فاصله بین آبیاری بر اساس شرایط خاک متنوع است ، آبیاری را زمانی شروع کنید که خاک کامل خشک شده باشد. در فصل زمستان گیاه در خواب زمستانی است و نیاز آبی آن بسیار کم میباشد و می‌توان در فصل زمستان فاصله آبیاری را به 1 بار در ماه برسانید.

کود دهی:
اگر از خاک مخلوط با کود برای کاشت آلوئه‌ورا استفاده شود فقط لازم است که یکبار و در فصل بهار به آن مجدد کود داده شود ، برای گیاه آلوئه‌ورا باید از کود رقیق یا کود نیمه قوی استفاده کرد. چنانچه خاک حاصل‌خیز نیست باید کود نیمه‌قوی را در هر ماه یک بار از ابتدای بهار تا آخر تابستان به گیاه داد ، کودهای ارگانیک و کودهای گرم را برای گیاهان کاشته شده در محیط بیرون می‌توان استفاده کرد.

تغییر گلدان:
گیاه آلوئه‌ورا دارای رشد سریعی است و ریشه‌های آن مایل به گسترش هستند بنابراین تغییر گلدان پس از 1-2 سال انجام گیرد تا از انبوه شدن ریشه‌ها جلوگیری شود ، با این کار می‌توان مجددا خاک را پر کرد. ظرف و یا گلدانی را که برای بازکاشت انتخاب می‌شود باید دارای سطح پهنی باشد، حتی اگر گلدان خیلی عمیق نیست این موضوع مشکل مهمی محسوب نمیشود، در قسمت پایین گلدان یک لایه شن بریزید تا از زهکشی مناسب آن مطمئن شوید و سپس خاک تازه بریزید (خاک گلدان قبلی را استفاده نکنید ). گیاه را با دقت زیاد بطوری که به ریشه‌های آلوئه‌ورا آسیب نرسد از داخل گلدان قبلی خارج کنید و آن را در داخل گلدان جدید منتقل کنید، زمانی گلدان را آبیاری کنید که ریشه گیاه در خاک جدید کاملا استقرار یافته باشد.
 

تکثیر:
گیاه آلوئه‌ورا به 3 روش پاجوش ، کاشت بذر و کاشت بافت تکثیر می‌شود. تکثیر به روش پاجوش ( تقسیم بوته ): اغلب هر شش ماه 10 پاجوش بر روی ریشه‌ها و لابه‌لای برگ‌های خشکیده بوته‌ها بوجود می‌آید که در این روش تغییر ژنتیکی و خواص آن خیلی کم است و گیاهان همسانی تولید می‌شوند.

تکثیر به روش بذر:
در این روش سرعت تولید گیاه پایین است و گیاهان همسانی تولید نمی‌شود به دلیل پدیده نر عقیمی و دگرکشتی افزایش تفاوت ژنتیکی قابل توجهی در نتایج ظاهر خواهد شد.

تکثیر به روش کشت بافت:
در این روش کشت بافت با به‌دست آوردن سلول‌های بنیادی گیاه و تمایز آنها امکان تولید یک گیاه کامل به وجود می‌آید به این صورت که در روش کشت بافت گیاه آلوئه‌ورا بخش کوچکی از سلول‌های انتهایی در حال تکثیر گیاه کشت داده می‌شود و گیاه کاملی بدست می‌آید از بارزترین مزیت‌های روش کشت بافت سرعت بخشیدن به تکثیر ( حدود 50 الی 200 برابر ) ، کنترل ژنتیکی گیاه ، تولید گیاهان همسان و دارای ثبات ژنتیکی و تغییر نکردن خواص آن ، کنترل آلودگی‌ها و بیماری‌ها و بازدهی اقتصادی بالاست.

بعضی از خواص آلوئه‌ورا:
شیره آلوئه‌ورا برای درمان بریدگی های خفیف، سوختگی‌ها ، گزش حشرات ، آفتاب سوختگی و … موثر است.

 
نکته:
در مکان های گرم گیاهان آلوئه‌ورای تحت کشت بیرون از محیط خانه گل‌های زیبایی تولید می‌کنند که دارای ساقه بلندی می‌باشد و در رنگ‌های متنوعی وجود دارد اما اگر آلوئه‌ورا بعنوان گیاه آپارتمانی کاشته شود شکوفه نخواهد داد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

برداشت ۷ کیلو زعفران در هکتار

با نهال بادام پول‌ساز و پرسود آشنا شوید

آغاز کشت بهاره «گلرنگ» در کبودراهنگ

ثبت ۲۴۲۵ شغل ایجاد شده در بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری در سامانه رصد

اگروتوریسم در خراسان رضوی فراگیر خواهد شد

لرستان پیشرو در ایجاد خانه‌های محیط زیست

تعویق رشد رویشی محصولات کشاورزی گلستان

تجهیز ۶۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری به روش‌های نوین آبیاری

صرفه جویی ۵ میلیون مترمکعب آب در راستای سازگاری با کم آبی در چهارمحال و بختیاری

پیش‌بینی تولید ۳۵۰ هزار تن گندم سال جاری در لرستان

برداشت گلچه های گلرنگ مزارع سیستان وبلوچستان از شهرستان دشتیاری

کاشت ۳۰۰ هزار اصله نهال در کرمانشاه در هفته منابع طبیعی

آغاز توزیع بیش از ۱۵ هزار تن کودشیمیایی بهاره در بروجرد

راه مواجهه با بحران کمبود آب استفاده از فناوری در کشاورزی

اراضی کشاورزی قزوین مجهز به سامانه نوین آبیاری می‌شود

توسعه نخلستان ها راهی مطمئن برای تجارت خرما در سیستان وبلوچستان

کشت ۵۰۰۰ بوته آناناس برای اولین بار در شهرستان زرآباد

ضدعفونی بیش از 88 هزار تن بذور غلات در همدان

صادرات بیش از ۲۳۸ هزار گلدان گل از نوشهر

کشت سیب زمینی در شهرستان خاش آغاز شد

۱۸۰ هزار تن گوجه فرنگی در بوشهر برداشت می‌شود

آزمایشگاه کشت بافت گیاهی مرکز تحقیقات جهادکشاورزی استان زنجان افتتاح شد

آغاز طرح ایجاد مزارع نوآوری در استان بوشهر

احداث ۳۰ هکتار باغ گل محمدی در شهرستان تفتان

لرستان قطب محصولات گلخانه‌ای خواهد شد

اگرونیک در شبکه های اجتماعی