محمد علی طهماسبی، معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در نشست مشترک هیات تجاری بلندپایه اروپایی و فعالان اقتصادی ایرانی در حوزه کشاورزی، صنایع غذایی و توسعه روستایی که به میزبانی اتاق بازرگانی تهران در حال برگزاری است، گفت: در زنجیره پیش از تولید، نیاز به سرمایهگذاری در زمینه بذر و نهال اصلاح شده وجود دارد و باید در حوزه طیور و دام نیز همکاری کافی با اتحادیه اروپا صورت گیرد. این در حالی است که تنوع آب و هوایی زمینه ساز بسیاری از مزیتها برای ایران شده است.
وی افزود: در حوزه تولید، نیاز به سرمایهگذاری در زمینه کشاورزی وجود دارد و باید ماشینها و نهادهای کشاورزی مثل کود، سم و سایر نهادهها مورد توجه قرار گیرد؛ البته آبیاری تحت فشار یا آبیاری های نوین که امسال دولت برای آن ۳ هزار میلیارد تومان سرمایه تخصیص داده است، قرار است که سالانه ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی ایران، تحت پوشش آبیاری تحت فشار قرار گیرند. به گفته طهماسبی، ایران به خاطر کم آبی و تنش های آبی، قرار است که ۴۸ هزار هکتار را به سطح گلخانه های خود اضافه کند، بنابراین کشورهای اروپایی فعال در این حوزه از جمله هلند و فرانسه، می توانند در این زمینه وارد سرمایه گذاری شوند.
وی اظهار کرد: با توجه به راههای دسترسی که در ایران وجود دارد، زمینههای سرمایهگذاری خوبی را میتوان در این حوزه شاهد بود، البته می توان مرکز تحقیقات خصوصی برای ورود ژنپلاست گیاهی در ایران ایجاد شود. ضمن اینکه در حوزه پس از تولید نیز باید مکانیزمهای جدی صورت گیرد، یعنی ماشینهای برداشت، انبارهای فنی، ماشین های حمل و نقل نیاز داریم؛ به خصوص اینکه ۵۰ میلیون تن میوه و صیفی در ایران تولید می شود که زمینه مساعدی برای سرمایهگذاری است. طهماسبی گفت: در حوزه محصولات ارگانیک، ۱۷ هزار هکتار پسته، ۵۱ هزار هکتار انجیر به صورت ارگانیک تولید می شود؛ این در حالی است که آبیاری کاملا با آب باران انجام می شود.