رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: استان قزوین پیشاز این گلخانه زیادی نداشت اما بعد از سفر رئیسجمهور به استان بنا است که گلخانههای استان تا پایان سال به هزار هکتار توسعه پیدا کند. به گزارش ایسنا، علیاکبر متقی فرد در گردهمایی سراسری مدیران باغبانی سراسر کشور که پیش از ظهر امروز در سالن باغستان قزوین برگزار شد، تصریح کرد: استان قزوین قطب کشاورزی است، همچنین قزوین شهری صنعتی و گردشگری است و نسبت به سایر استانها شرایط ویژهای دارد، استان قزوین در بخش کشاورزی قبل از اینکه زراعی باشد، شهری دارای باغداری است که وجود 3 هزار هکتار باغ در قزوین گواه این امر است.
وی افزود: اهمیت باغداری در استان قزوین بهقدری است که شهری به نام تاکستان داریم که اسم خود را از باغ گرفته است. شهر تاکستان باوجود 25 هزار هکتار باغ انگور یکی از قطبهای تولید انگور در کشور و استان است. وی با اشاره به اقدامات حوزه باغداری در استان قزوین، خاطرنشان کرد: پیگیری طرحهای ویژه برای توسعه باغها، داربستی کردن 4 هزار هکتار باغ انگور در تاکستان، تولید زغال اخته، گیلاس، فندق، سیب و قارچ خوراکی از دیگر محصولات استان هستند که تدابیری جهت توسعه آن اندیشیده شده است.
متقی فرد تأکید کرد: ما ظرفیتهای خوبی در زمینهٔ تولید زیتون، کشمش و انگور داریم، ما نسبت به صنایع تبدیلی فاصله داریم امیدواریم با پیگریهای انجامشده به اهداف توسعه برسیم. وی یادآور شد: ما در سال قبل در استان گلخانه زیادی نداشتیم اما بعد از سفر هیئت دولت به استان در مهرماه 95 توسعه گلخانهها تا سقف هزار هکتار مورد تصویب قرارگرفته است و اراضی مورد نیاز از اراضی ملی فراهم شده است که عدد بزرگی است که طی چند فاز و در طول 5 سال این گلخانهها تأسیس میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با اشاره به آبیاری باغات استان گفت: آبیاری جدید در حوزه باغها داشتیم که 20 هزار هکتار آبیاری نوین طی دو سال 95 و 96 و تأمین هزینهها توسط جهاد کشاورزی بهصورت بلاعوض مصوب شد که تاکنون 6 هزار هکتار از فاز اول افتتاح شده است. 14 هزار هکتار باقیمانده شامل 407 پروژه تجمیع شده و فردی است که امیدواریم تا پایان شهریور به بهرهبرداری برسید.
متقی فرد تصریح کرد: در حوزه کشمش نیز بازار جهانی دچار مشکل شده است. ما خرید توافقی را از نیمه اسفند انجام دادیم و با 20 درصد قیمت محصولات خریداریشده برای صادرات آماده شده است. وی خاطرنشان کرد: سهام صندوق کشمش شهرستان تاکستان را توسط یارانه بلاعوض روستایی خریداری میشود و صندوق شهرستانی حمایت از تولید شهرستانی تأسیس میشود.