1396/6/11 2160

وزیر جهاد کشاورزی ایجاد زنجیره تولید در پرورش گیاهان دارویی را یک نیاز اساسی خواند و گفت: راه برون رفت از مشکلات کشاورزان تکمیل زنجیره تولید و فرآوری محصولات کشاورزی است.

وزیر جهاد کشاورزی مطرح کرد :

ضرورت تحقق شعار از مزرعه تا تولید

محمود حجتی در حاشیه بهره‌برداری از کارخانه تولید خوراک دام گرمسار در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه بابیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی شعار از مزرعه تا تولید را پیگیری می‌کند و به دنبال توسعه خدمات پیش و پس از تولید در بخش کشاورزی است، ابراز داشت: تنها راه برون‌رفت از مشکلات کشاورزان ایجاد تکمیل زنجیره‌های تولید محسوب می‌شود که بهره‌برداری از دو واحد کشاورزی در گرمسار به‌خوبی نشان داد که در راستای تحقق سیاست‌های وزارت خانه مسیر درستی را در پیش‌گرفته‌ایم. وی بابیان اینکه توسعه کشت گیاهان دارویی، استفاده از عرصه‌های بیابانی و کویری و توسعه کشت متراکم و گلخانه‌ای ازجمله برنامه‌ها و اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی در دولت دوازدهم محسوب می‌شود، افزود: با توجه به اشتغال‌زا بودن و ارزش‌افزوده‌ای که کشت گیاهان دارویی به همراه دارد لذا توسعه این نوع کشت  بر اساس اقلیم‌های مختلف و مزیت‌های بومی باید موردتوجه قرار گیرد.
 
نیاز حداقلی آب درکشت گیاهان دارویی و عدم نیاز به مراقبت خاص
وزیر جهاد کشاورزی بابیان اینکه بیش از پنج هکتار از مراتع استان سمنان به کشت باریجه اختصاص دارد، ابراز داشت: این استان یکی از سرزمین‌های مناسب برای پرورش گیاهان دارویی و ازجمله باریجه است که بر همین اساس با توجه به کشت باریجه در منطقه و صادرات خام آن به دیگر کشورهای جهان در آینده شاهد ارزآوری و درآمدزایی خوبی برای بهره‌برداران خواهیم بود. حجتی بابیان اینکه درآمد حاصل از کشت باریجه برای بهره‌برداران این مراکز امروز بیش از درآمد اصلی آنان رسیده است، ابراز داشت: با توجه به نیاز حداقلی آب درکشت گیاهان دارویی و عدم نیاز به مراقبت خاص این شرایط را برای بهره‌برداران باریجه فراهم می‌کند که با استفاده از این ظرفیت کشت گیاهان دارویی را توسعه دهند.
 
وی بابیان اینکه باید مرکز گیاه‌پزشکی و گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی راهنمایی‌های لازم را به سرمایه‌گذاران در این حوزه ارائه دهند، افزود: ایجاد زنجیره‌های تولید و فراوری گیاه باریجه یک نیاز اساسی است که باید به‌منظور تکمیل حلقه‌های تولید در ابتدا بهره‌برداران از آموزش‌های لازم برخوردار شوند و سپس با ارائه تسهیلات مناسب بتوان شرایط صادرات و ارزآوری این محصول را فراهم کرد.
 
زیرساخت‌های جذب بیشتر سرمایه‌گذاران فراهم شود
وزیر جهاد کشاورزی بابیان اینکه برای جذب بیشتر سرمایه‌گذاران باید زیرساخت‌های لازم نیز فراهم شود، ابراز داشت: گازرسانی به شهرک‌های دامداری و کشاورزی باید در اولویت قرار گیرد چراکه بودن چنین امکاناتی می‌تواند زمینه مساعدتری را برای توسعه و کشت محصولات گلخانه‌ای فراهم کند و از سوی دیگر تا شرایط لازم مهیا نباشد سرمایه‌گذاران قادر به فعالیت نخواهند بود. وزیر جهاد کشاورزی به‌منظور بهره‌برداری از مرکز پرورش قارچ و کارخانه تولید خوراک دام و طیور به گرمسار سفر کرده است.
 
وزیر جهاد کشاوری 2 طرح را در سمنان افتتاح کرد
محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی صبح پنجشنبه 2 طرح کشاورزی و دام و طیور به ارزش 113 میلیارد ریال را در گرمسار استان سمنان افتتاح کرد. وزیر جهادکشاورزی در این سفر یک روزه به شهرستان گرمسار، واحد تولیدی قارچ نجم بخش ایوانکی را با ظرفیت 600 تن با صرف اعتبار 45 میلیارد ریال ازسوی بخش خصوصی افتتاح کرد که برای 45 نفر به صورت مستقیم و 75 نفر غیرمستقیم اشتغال ایجاد می کند. اجرای طرح توسعه و ساخت مرحله دوم مجموعه قارچ نجم نیز با ظرفیت 700 تن با حضور وزیر جهادکشاورزی آغاز شد.
 
کارخانه تولید دام و طیور کشاورزی گرمسار که به صورت تعاونی فعالیت دارد با 2 هزار و 148 عضو و ظرفیت تولید 60 هزار تن مواد پروتئینی در سال با صرف اعتبار 68 میلیارد ریال، دیگر طرح افتتاح شده ازسوی وزیر جهادکشاورزی در سفر به گرمسار بود که منجر به اشتغال 20 نفر شد. وزیر جهادکشاورزی را در افتتاح این طرح ها، غلامرضا کاتب نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی، داریوش طاهری فرماندار گرمسار و جمعی از مسوولان این شهرستان همراهی کردند. در هفته دولت در استان سمنان 487 طرح به ارزش سه هزار و 100 میلیارد ریال در شهرستان های مختلف افتتاح شد که برای 754 نفر اشتغالزایی داشت.
 
52 طرح سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در هفته دولت سال 96 با صرف اعتبار 272 میلیارد ریال به بهره برداری رسید که برای 145 نفر در قالب 244 خانوار بهره بردار فرصت شغلی ایجاد شد. تولید محصولات کشاورزی در سال زراعی 94- 95 در استان سمنان با افزایش 9.4 درصدی نسبت به دوره قبل از آن به یک‌ میلیون و 570 هزار تن رسید که از این میزان 672 هزار تن محصولات راهبردی حوزه کشاورزی در استان بود که افزایش حدود 33 درصدی داشت.
 
استان سمنان بیش از 40 هزار بهره بردار کشاورزی دارد و حدود 87 درصد از آب تولیدی در این استان در حوزه کشاورزی مصرف می‌شود، گرمسارغربی ترین شهرستان استان سمنان و دارای وسعت پنج هزار و 182 کیلومتر مربع و جمعیتی حدود 70 هزار نفر است، این شهرستان از شمال به دماوند، از غرب به ورامین، از شرق به شهرستان آرادان و از جنوب به کویر مرکزی محدودمی شود.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی