1396/6/4 2227

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: متاسفانه در بسیاری از محصولات غذایی به خصوص در محصولات لبنی و پروتئینی تنوع لازم نداریم و به طور جد به دنبال ایجاد تنوع در محصولات پروتئینی هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تاکید کرد

نیازمند تنوع در فرآوری محصولات صنایع غذایی هستیم


مجتبی مزروعی دیشب، 2 شهریور ماه، در حاشیه افتتاح نمایشگاه بین المللی صنایع غذایی و ماشین آلات وابسته آی‌فود عنوان کرد: خوشبختانه هر سال تعداد صنایع و واحدهای شرکت کننده داخلی در این نمایشگاه افزایش می‌یابد و حضور در این نمایشگاه کمک بزرگی به صنایع خواهد بود. البته در کنار توسعه، صنایع غذایی از تکنولوژی روز برخوردار باشد بنابراین به تعامل با کشورهای خارجی نیازمندیم که حضور سایر استان ها و کشورها نیز در نمایشگاه پررنگ است.
 
وی در خصوص وضعیت صنایع غذایی و میزان صادرات در استان عنوان کرد: در حال حاضر 802 واحد فرآوری در حوزه صنایع غذایی در استان فعال هستند اما طبیعتا این میزان کافی نیست و نیاز استان بسیار بیشتر است. این واحدها 5.4 میلیون تن محصولات ما به صورت سورت، بسته‌بندی یا فرآوری است و حدود 13 هزار نفر در حوزه شاغل هستند. بیشترین محصولاتی که در صادر می‌شوند اعم از رب‌گوجه‌فرنگی، پسته، زعفران است؛ حدود 650 میلیون دلار میزان صادرات در سال گذشته بوده است.
 
مزروعی با اشاره به ارزیابی خود و استقبال خوب از نمایشگاه، تصریح کرد: با توجه به برنامه های سازمان جهاد کشاورزی، علاوه بر تمرکز ما بر بحث بهره‌وری آب، بر توسعه بازرگانی است. قاعدتا پایه توسعه بازرگانی، صنایع غذایی است. برای حضور در بازارهای جهانی نیاز داریم که سورتینگ، فرآوری و بسته‌بندی خوب ومناسب داشته باشیم؛ برای این منظور باید به بحث صنایع غذایی توجه کنیم. علاوه بر این،اگر بخواهیم میزان ضایعات را در بخش کشاورزی کاهش دهیم، باید بحث صنایع غذایی توجه داشته باشیم.
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی در رابطه با اینکه نیازمند ایجاد تنوع در محصولات غذایی هستند، بیان کرد: متاسفانه در بسیاری از محصولات غذایی تنوع لازم نداریم، به خصوص در محصولات لبنی و پروتئینی. به طور جد به دنبال ایجاد تنوع در محصولات پروتئینی، به خصوص در انواع گوشت های سفید و قرمز و لحاظ رقم هستیم. در گوشت سفید به جد در پرورش ماهی کار می کنیم. چه برای بازار های داخلی و چه خارجی، برای توسعه واحدهای طیور و سایر آبزیان، بوقلمون، بلدرچین، کبک اردک غاز و... نیاز به صنایع فرآوری دارند.
 
وی افزود: در بحث لبنیات نیز به ویژه شیر و فرآورده های آن به شدت نیازمند تنوع هستیم. میانگین میزان مصرف در سطح جامعه در لبنیات و پروتئین پایین است. فرآوری، ایجاد تنوع، کاهش هزینه های تولید و عرضه مناسب به لحاظ قیمت و هم کیفیت به توسعه صنایع غذایی مربوط است.

مزروعی با تاکید به اینکه بحث نوسان قیمت ناشی از کمبود صنایع غذایی ست، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال اگر فرآورده‌های طیور به صورت فرآوری در اختیار داشته باشیم، دیگر نوسان قیمت در بازار در زمان عرضه و خارج از فصل مواجه نمیشیم. ولی اگر محصولات ما بدون فرآوری و به صورت فصلی عرضه ‌شوند و در یک فصل که با فصل برداشت مواجه می‌شویم چون میزان محصولات بالاست، قیمت پایینی دارند.
 
وی ادامه داد: ولی در خارج از فصل کمبود محصولات را داریم، بنابراین قیمت افزایش پیدا می‌کند که این مساله در مرغ تازه، گوشت گرم، انواع مرکبات، میوه‌جات تازه و در همه محصولاتی که تازه‌خوری آن‌ها باب هست، دیده می‌شود. حتما باید تلاش کنیم که این محصولات را فرآوری کنیم و بتوانیم با کیفیت در تمام فصول سال در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهیم.
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی با بیان اینکه توسعه کشاورزی نیز پایه توسعه صنایع غذایی در خراسان رضوی است، افزود: در نتیجه باید به توسعه صادرات، ایجاد تنوع و افزایش امنیت غذایی در کنار توسعه صنایع توجه کنیم. برگزار کننده نمایشگاه بخش خصوصی بوده و به خوبی از عهده امر برآمده است. نقش جهاد کشاورزی در این میان بیشتر ترویجی بوده و ما مسئول دعوت واحدهای مربوط و مسئول هماهنگی هستیم.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی