صمد رفیعی اظهار کرد: سازمان نظاممهندسی کشاورزی از سال ۱۳۸۰ و بعد از تصویب قانون آن در مجلس شورای اسلامی فعالیت خود را آغاز کرد. وی با بیان اینکه امسال در شانزدهمین سال فعالیت این سازمان قرار داریم، افزود: برای سازمان نظاممهندسی کشاورزی و منابع طبیعی وظایفی متصور است که مهمترین آن ارتقای سطح دانش و مهارت دانشآموختگان بخش کشاورزی است که در این سازمان عضو هستند. رفیعی تصریح کرد: ارتباط بین اعضاء با بهرهبرداران و قرار دادن مباحث آموزشی، رتبهبندی شرکتهای مشاوره و پیمانکاران، صدور مجوزهای بهرهبرداری در بخشهای مختلف چون دام، گیاهپزشکی، قارچ و باقی بخشها از دیگر وظایف این سازمان به شمار میرود.
وی تأکید کرد: تمامی وظایفی این سازمان در جهت ارتقاء مهارت دانشآموختگان است تا از این راه بهرهبرداری در بخش کشاورزی و میزان تولیدات این بخش از نظر کیفی و کمی افزایش یابد. این مسئول ادامه داد: تاکنون این سازمان از بدو تأسیس تاکنون یک میلیون و ۷۵۰ هزار نفر آموزش ارائه داده که تمام آنها در راستای ارتقاء مهارت دانشآموختگان بوده است. معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظاممهندسی کشاورزی کشور اضافه کرد: در برخی مواقع در ارتباط با دیگر سازمانها دچار مشکلاتی هستیم از جمله اینکه در بحث رتبهبندی و تعیین صلاحیت شرکتهای خدمات مشاورهای و فنی مهندسی کشاورزی سلیقهای رفتار شده که امیدواریم این موضوع به زودی انجام شود.
رفیعی با اشاره به ارتباط این سازمان با دانشگاهها و مراکز علمی گفت: ضعف ما در بحث کشاورزی مربوط به منابع انسانی یعنی نیروی انسانی مجهز به دانش و مهارت است. وی ادامه داد: در حال حاضر در کشور ما در حدود ۰.۸ درصد بهرهبرداران دارای تحصیلات دانشگاهی هستند در حالی که در کشورهای موفق در کشاورزی به تناسب درصد پیشرفت درصد دارندگان تحصیلات مربوط به کشاورزی نیز بیشتر و بالاتر است. معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظاممهندسی کشاورزی کشور در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم با تمهیدات در نظر گرفتهشده در بخشهای مختلف بهویژه در بخش کشاورزی شاهد رونق و پیشرفت لازم در این حوزه باشیم و میزان افراد متخصص از ۰.۸ درصد ارتقاء یابد.