همانطور که میدانید در فرایند فتوسنتز گیاهان، ترکیبات عالی در خاک آزاد میگردد. این کار باعث میشود تا مهمترین میکروارگانیسمهای موجود در خاک یعنی باکتریها اقدام به تولید الکترونها و پروتونها کنند، که سپس همانند روشهای معمول در باتری های کنونی میتوان از این انرژی جهت تولید الکتریسیته و نهایتا روشن کردن دستگاههای الکتریکی همانند یک لامپ بهره برد. به گفته وی این پروژه گامیدر جهت آینده است. آیندهای که در آن گیاهان بخشی از سیستم تولید انرژی خواهند بود.
بخش جالب ماجرا اینجاست که گیاهان سالم و سرحال قادر به تولید حجم بیشتری از انرژی الکتریکی هستند. این یعنی اگر مراقب حال و هوای گیاه باشید و به موقع به آن رسیدگی کنید مثلا سرموقع آن را آبیاری کنید، لامپ زنده ما قادر است تا برق بیشتری در حد یک دهم میلی وات تولید کند. به نظر میرسد این مقدار انرژی بتواند جوابگوی یک چراغ خواب کوچک باشد، اما برای روشن کردن لامپ اتاق کافی نیست.
تجربه روشنایی ارگانیک با استفاده از لامپ طبیعی
این پروژه زاییده علاقه و شیفتگی خالق آن به تکنولوژیهای بیودیزاین است. بیودیزان، بیومورفیک و یا طراحی ارگانیک همگی یک معنای واحد و هدف مشترک دارند و آن هم تولید محصولاتی است که در فرم موجودات ارگانیک و زنده در زندگی کنونی ما جای بگیرند. در واقع این محصولات بلای جان اکوسیستم ما نخواهند بود بلکه همانند یک ارگانیسم زنده در چرخه حیات بشر نقش ایفا می کنند.
با وارد شدن این سیستم به خانهها عملا رابطه جدیدی بین انسان، طبیعت و تکنولوژی برقرار میشود، و این رابطه روز به روز قویتر خواهد شد. در این شرایط خانه دیگر همانند گذشته عاملی جدا از طبیعت نیست بلکه همانند موجودی زنده در اکوسیستم نقش ایفا میکند. در حال حاضر توان خروجی این سیستم کافی نیست ولی ظاهرا تکنولوژی دست بردار نیست!
سازنده این محصول به کمک یک استارتآپ دیگر هلندی تحت عنوان Plant-E درصدد است تا راهی برای افزایش انرژی خروجی سیستم روشنایی زنده خود پیدا کند. به گفته وی، نمونه اولیه این محصول تکمیل شده است و برای شروع، به صورت آزمایشی ۵۰ عدد از آن تا اوایل سال ۲۰۱۸ به دست مشتریان خواهد رسید.