پژوهشگر برگزیده گروه علوم زراعی دانشگاه زنجان با بیان اینکه مصرف محصول ارگانیک، حافظ سلامت پایدار مردم و محیطزیست است، افزود: مزرعهای به وسعت ۲ هکتار در پژوهشکده فناوریهای نوین زیستی دانشگاه زنجان داریم که حدود ۵۰ رقم گیاهان دارویی در آن کشت شده است.
حسین ربیانگورانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: کشت ارگانیک عاری از هرگونه کود و مواد شیمیایی، علف و آفتکش بوده و تیمارها تنها با مواد بیولوژیک طبیعی برای حفظ تعادل و افزایش کیفیت انجام میشود.
وی ادامه داد: محصولات دارویی ارگانیک طعم، مزه، بو، ماده موثره ثانویه و حتی سودآوری بهتری در مقایسه با گونههای کشت شده به وسیله کود و افزودنیهای شیمیایی داشته است؛ از طرفی وجود تنشهای محیطی با وجود شرایط اقلیمی استان زنجان موقعیت خوبی را برای کشت گیاهان دارویی فراهم آورده است.
انگورانی گفت: متاسفانه هیچ ارگان یا سازمانی برای ترویج و حمایت از مصرف محصولات ارگانیک نداریم و هدف اصلی ما فرهنگسازی این مسئله است.
وی افزود: محصولات دارویی کشت شده در پژوهشکده شامل ارقام مختلف نعنا، مریم گلی، آویشن، سرخار گل، بادْرَنجبویه و گل محمدی است که همه مراحل کاشت، داشت و برداشت این محصولات با رعایت استانداردهای موجود، بررسی و برای فروش عرضه میشود.
این مسئول یادآور شد: استفاده از کود دامی کاملاً پوسیده که همه علفهای هرز و نیترات موجود آن تصعید شده، برای آمادهسازی اولیه زمین استفاده میشود. همچنین علاوه بر فروش، کارگاه عرق و عصارهگیری محصولات دارویی ارگانیک برای آموزش و کسب درآمد در اختیار دانشجویان قرار گرفته که این عقریجات عاری از هر گونه متانول است.
پژوهشگر برگزیده گروه علوم زراعی دانشگاه زنجان تشریح کرد: مجموعه علوم زراعی دانشگاه زنجان در صدد جمعآوری و احداث کلکسیون سنجد و بومادران کشور به صورت رقم به رقم است. فاز اول این پژوهش که بررسی نقشه پراکنش سنجدهای کشور و نیز اهلی کردن ۴ رقم بومادران بوده، توسط بنده آغاز شده است.
انگورانی خاطرنشان کرد: در ایام کرونا حساسیت به شویندههای الکی سبب آسیبهای فراوانی شده بود که ما برای رفع این مشکل محصولی به طریق ضایعات کشاورزی بدون متانول با یک و نیم درصد گلسیرین و عصارههای خوشبوی گیاهی تولید کردهایم.