1396/2/26 5698

رسول زارع گفت: نوعی از بذر چغندر قند معرفی شده که ۲۱ درصد شکر بیشتر تولید می‌کند و در تنش‌های آبی تا ۴۰ درصد آب کمتری مصرف می‌کند.

معاون پژوهشی سازمان تات:

معرفی بذر چغندر قند با ۴۰ درصد کاهش مصرف آب

معاون پژوهشی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی صبح امروز در نشست با خبرنگاران در محل سازمان تات در پاسخ به سئوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه سال‌ها است که از نژادهای مرغ انگلیسی مانند راس یا گاو هلشتاین برای گاو شیری در کشور استفاده می‌کنیم و این سازمان چه کاری برای اصلاح نژاد دامی کشور انجام داده که او در پاسخ گفت: ما بیشتر به تحقیقات در بخش امور تغذیه پرداخته‌ایم و کمتر به امور اصلاح نژاد دام توجه شده و در این زمینه راه زیادی در پیش داریم.
 
وی اضافه کرد: اما امسال با همکاری دانشگاه تهران 4 طرح ملی به تفاهم رسیده داریم که 2 مورد آن در حوزه امور دام است و قرار است اصلاح نژاد بز شیری در مناطق سردسیر در دستور کار قرار گیرد. به گفته زارع، پروژه‌های اصلاح نژاد دام بسیار پرهزینه و زمان‌بر است که پس از چند سال به نتیجه می‌رسد و برای هر دوره حداقل باید 10 میلیارد تومان هزینه شود.
 
خبرنگار فارس همچنین در مورد اهمیت ذخایر ژنتیکی دام‌های بومی ایران پرسید که معاون پژوهشی سازمان تات پاسخ داد: یک پروژه توسعه نژاد گاو دو منظوره هم در حال اجراست که حفظ ذخایر ژنتیکی موجود مانند گاو سیستانی در دستور کار قرار دارد. وی به اهمیت تقویت نژاد بومی ایران در حوزه دام اشاره کرد و افزود: در زمان‌های گذشته که بارش‌ها بیشتر بوده، نمونه‌های خوبی از گاو شیری در کشور داشته‌ایم که گاو سیستانی به بیماری‌ها بسیار مقاوم بوده و به راحتی بیمار نمی‌شود که تعدادی از این گاوها به خوزستان منتقل شده تا پرورش یابد.
 
زارع همچنین به این نکته اشاره کرد که هر سال 120 پروژه تحقیقاتی بین مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و صندوق حمایت از طرح‌های پژوهشی تفاهم می‌شود تا حمایت شود و به نتیجه برسد، اما پیش‌شرط آن این است که این پروژه‌ها قابل استفاده باشد. وی پروژه نگهداری ذخایر ژنتیکی را یکی از مهمترین پروژه‌های پژوهشی عنوان کرد و افزود: اکنون پس از ده‌ها سال 4.5 میلیون نمونه از ذخایر دریایی، گیاهی، بذر گیاهان، نمونه‌های خشک گیاهی، نمونه‌های دام و نمونه‌های گیاهی زنده به صورت باغ‌گیاه‌شناسی جمع‌آوری و نگهداری می‌شود.
 
وی همچنین از امضای تفاهم‌نامه‌ای با دانشگاه تهران خبرداد که 4 پروژه ملی با اعتبار 50 میلیارد تومان پیش خواهد رفت که 2 پروژه در حوزه دام و 2 پروژه در حوزه تولید بذر هیبریدی است که به تنش‌های محیطی مقاوم خواهد بود و مزیت انجام کار مشترک جلوگیری از تحقیقات جزیره‌ای است. وی اظهار امیدواری کرد، تا از سال 96 پروژه‌های تحقیقاتی مشترک با خارج از کشور نیز اجرا شود. زارع همچنین از رونمایی 7 طرح تحقیقات کاربردی در بخش دام و کشاورزی خبر داد و گفت: استفاده از ارقام جدید چغندر قند که سبب افزایش تولید شکر می‌شود یکی از آنهاست که ارقام بذر چغندر آریا، پایا، شکوفا و مطهر از جمله آنهاست که در شرایط خشکی و تنش آبی 30 تا 40 درصد صرفه‌جویی در مصرف آب دارند و عملکرد آنها در تولید شکر 21 درصد بیشتر است.
 
تولید نوعی بذر سیب‌زمینی مقاوم به بیماری و ویروس خبر دیگری بود که این مسئول در سازمان تات وزارت جهاد کشاورزی به آن اشاره کرد و گفت: استفاده از مینی‌تیوبر سیب‌زمینی اصلاح شده سبب می‌شود که کشاورز بتواند محصول یکنواختی را به دست بیاورد، مضاف بر آنکه آفت‌های سیب‌زمینی به شدت کاهش می‌یابد. زارع همچنین گفت: یکی از ناهنجاری‌های جوجه یک روزه در مرغداری‌ها، بیماری آسیت است که مایع در حفره شکمی جوجه یک روزه تجمع کرده و مرگ و میر جوجه‌ها را تا 20 درصد افزایش می‌دهد که با استفاده از برگ زیتون در جیره غذایی توانسته‌ایم، جلوی توسعه این بیماری را بگیریم و مرگ و میر را در جوجه یک روزه به 2 درصد کاهش دهیم.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی