رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: 8 هزار گونه گیاهی در استان لرستان وجود دارد. دکتر مراد سپهوند ظهر امروزدر نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص ایجاد باغ گیاهشناسی زاگرس در خرمآباد بیان داشت:
استان لرستان دارای 8 هزار گونه گیاهی متنوع با 300 گونه دارای خواص دارویی است که بسیاری از آنها در خطر انقراض و فرسایش ژنتیکی هستند. وی گفت: این تنوع زیستی گیاهی در استان باعث شد مسئولین کشوری طرح احداث باغ ملی گیاهشناسی در شهر خرمآباد را به اجرا بگذارند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان اذعان داشت: باغ ملی گیاه شناسی زاگرس خرم آباد به عنوان کانون تحقیقاتی، آموزشی، گردشگری و انس با طبیعت در کنار دریاچه و پارک کیو در دست احداث است. وی ادامه داد: با توجه به شرایط استراتژیک و مستعد بودن استان لرستان از نظر تنوع گونههای زیستی، زمین 12 هزار هکتاری در ضلع غربی پارک کیو به باغ ملی گیاهشناسی زاگرس اختصاص داده شد.
این مسئول با بیان اهداف احداث باغ ملی گیاهشناسی زاگرس افزود: آموزش سازماندهی شده به عموم مردم، پژوهش در راستای حفظ گونههای گیاهی و جانوری و افزایش ظرفیت گردشگری از مهمترین اهداف این پروژه است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان افزود: دستیابی به الگوهای جدید در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی از اهداف دیگر این پروژه است که سبب تولید ثروت و ایجاد اشتغال در استان میشود. وی یکی از مولفههای برون رفت از رکود اقتصادی را کاشت گیاهان دارویی عنوان کرد و گفت: برای اولین بار در استان گیاه "به لیمو" در همین راستا در شهرستان کوهدشت کاشته شد.
سپهوند اذعان داشت: پروژه باغ ملی گیاهشناسی زاگرس دارای زیر بخشهایی از جمله اشکوب و زیر اشکوب زاگرس، دریاچه گیاهان آبزی، ساختمان اداری، قطعه جشنواره گلهای داوودی، قطعه میوههای وحشی و بومی، قطعه سیستماتیک گیاهی و نهالستان و گلخانه است.
وی با اشاره به هزینه 3 میلیاردی این پروژه تصریح کرد: دیوار کشی، احداث جادههای داخلی، آب رسانی، اجرای زیرساختهای عمرانی این مجموعه تا کنون انجام گرفته که ادامه آن منوط به تامین اعتبار مالی می باشد.