دکتر پرویز رضوانیمقدم در گردهمایی تخصصی الگوهای نوین بهرهبرداری و بهرهوری بهینه از منابع آب در بخش کشاورزی اظهار کرد: امروزه شاید مشکل زمین کشاورزی آنقدر که کمبود آب مشکلساز شده است، حاد نباشد. وی با بیان اینکه جنگ قرن ۲۱ منازعه بر سر آب است، افزود: برای همین، موضوع آب باید مورد اهمیت بالاتری قرار گیرد و بررسی بیشتری در این رابطه داشت.
رضوانیمقدم گفت: امروزه زمین مناسب برای کشاورزی وجود ندارد و در واکنش به آن، دولتها تلاش خود را برای افزایش عملکرد آغاز کردهاند و از جمله میتوان به انقلاب اسلامی اشاره کرد که تحول بزرگی در این بخش را به وجود آورد. این دکترای تخصصی بومشناسی زراعی افزود: در همین راستا کشاورزان به کشت محصولاتی که از نهادههای کمتری برای افزایش عملکرد استفاده میشد تشویق و کمک کردند.
وی با بیان اینکه در آستانه قرن حاضر باید تلاش مشابهی برای افزایش کارایی مصرف آب داشت، افزود: برای این کار، راههای متعددی وجود دارد ولی مهمترین آن، قیمتگذاری آب بر اساس قیمت واقعی آن است که به کارایی بهتر منجر میشود. رضوانیمقدم خاطرنشان کرد: امروزه در بسیاری از کشورها رقابت بر سر آب برای مصرف مناطق شهری و کشاورزی به شدت بالا رفته و کشاورزان در همه جای دنیا با مشکل رقابت آب برای مصارف غیرکشاورزی روبرو هستند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه مشهد یادآور شد: از نظر اقتصادی صنایع قادرند ۵۰ تا ۱۰۰ برابر برای آب بیشتر از کشاورزان پول بپردازند. وی کارایی مصرف آب در ایران را ۸۰۰ گرم به ازای هر مترمکعب عنوان کرد و گفت: باید برای جمعیت رو به رشد کشور تا سال ۱۴۰۰ کارایی مصرف آب را به ۱.۶ کیلوگرم بر مترمکعب یعنی دوبرابر مقدار فعلی برسانیم. رضوانیمقدم تصریح کرد: در این رابطه رد پای آب مطرح هست که شامل آب مورد استفاده بر اساس حجم آب مصرفی و مقدار لازم جهت رفع آلودگی ایجاد شده بوده و اینطور محاسبه میشود.