رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان گفت: براساس تعهدات ایجاد شده تا پایان امسال ۲۵ هکتار کشت گلخانهای به سطح گلخانههای این استان افزوده میشود.
رضا بهراملو در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در مصرف آب در کشت گلخانهای ۹۰ درصد صرفه جویی میشود، به همین علت توسعه این بخش یکی از بهترین گزینهها برای مقابله با کم آبی به شمار میرود.
وی با بیان اینکه اکنون ۲۴۰۰ نفر در گلخانهها مشغول به کار هستند، اضافه کرد: این میزان کافی نیست و در تلاش هستیم تا ظرفیت بیشتری را در شهرستانهای استان برای توسعه گلخانهای فراهم کنیم.
بهراملو ادامه داد: صادرات محصولات گلخانهای، یک بازار بزرگ و رو به رشد در تمام جهان است که استان همدان به علت پتانسیل خوبی که در این زمینه دارد، میتواند صادرات خوبی داشته باشد.
وی بیان کرد: مروری بر بازار صادرات محصولات گلخانهای در سال ۲۰۲۱ نشان داده که این صنعت به شدت در حال رشد است و تا سال ۲۰۲۶ یکی از پررونقترین بازارهای جهانی خواهد بود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان در بخش دیگری از تولید ۴۴ هزار تن سیر در همدان خبر داد و یادآور شد: در سالجاری ۷۰۰۰ تن سیر استان صادر شده است.
وی با اشاره به اینکه ایجاد شهرک تخصصی سیر در دست اقدام است، افزود: ۷۰۰۰ تن به ارزش چهار میلیون دلار به کشورهای حاشیه خلیج فارس و اوراسیا صادر و مابقی به صورت تازهخوری، فرآوری شده و سیر خشک استفاده شده است.
بهراملو با بیان اینکه صادرات سیر به علت جنگ روسیه و اکراین کاهش داشته است، گفت: انجام قراردادهای تجاری گسترده چین و پاکستان و واردات سیر چینی، همچنین ورود حجم بسیار زیاد سیر از کشور چین به کشورهای همسایه به ویژه عراق با قیمت پایینتر، اعمال تعرفه بالای کشور ترکیه برای واردات سیر ایران و در نهایت بالا بودن هزینه تولید سیر درجه یک در داخل کشور و مقرون بهصرفه نبودن قیمت تمام شده سیر بستهبندی شده با قیمت جهانی و بازارهای هدف صادراتی از دیگر دلایل کاهش صادرات این محصول است.
وی با اشاره به اینکه در استان همدان چهار سردخانه نگهداری سیر با ظرفیت ۷۰۰۰ تن وجود دارد، خاطرنشان کرد: همچنین چهار واحد سرد خانهای به ظرفیت ۱۰ هزار تن در حال احداث است.
وی با اشاره به توسعه کشت و تقویت زنجیره ارزش تولید گیاهان دارویی در استان همدان تصریح کرد: هدف از توسعه کشت گیاهان دارویی استفاده حداکثری از منابع تولید و استفاده بهینه از اراضی آیش است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان ادامه داد: با توجه به اینکه گیاهان دارویی نیاز آبی کمی دارند میتوان از آب سبز برای تولید این محصولات استفاده کرد که برای کشاورزان هم افزایش درآمد داشته باشد.
بهراملو با تأکید بر اینکه این یک طرح ملی بوده و با عنوان جهش تولید در دیمزارها اجرایی میشود، تصریح کرد: برنامه امسال ۳۷۰۰ هکتار است که در حال تهیه نهاده برای این سطح هستیم تا بتوانیم انگیزهای را برای کشاورزان ایجاد کنیم.
وی سطح زیرکشت گیاهان دارویی استان در سال گذشته را ۱۶ هزار هکتار دانست و گفت: سال گذشته ۱۶ هزار هکتار گیاه دارویی در استان کشت شده بود که ۲۲ هکتار آن به صورت کشت قرادادی بود و ۳۳ هزار تن گیاه دارویی در استان همدان تولید شد.